Veganize işler

Şubat ayında, sokakları vegan çorbası ve çabasıyla ısıtan bir oluşumdan bahsetmiştim size.

Haberin Devamı

Veganize işler

Kuğulu Park’ta vegan çorba dağıtan @vegan_sanat, ‘Yaşamdan yana ol. Vegan ol’ çağrısında bulunuyor, ‘Vegan Soru Bank’ ve ‘Vegan Merdiven’ olarak isimlendirdikleri etkinliklerle, kimi zaman bir bankta, kimi zamansa yol üstünde bir merdivende veganlığı anlatıyordu. Onur Sunal ve Alper Uzuncan’dan oluşan @vegan_sanat, son olarak ‘Veganize İşler’ Youtube kanalında da arzıendam etmeye başladı. Bilgilendirici pek çok içeriğin yer aldığı kanalda ilk göze çarpan yemek tarifleri. Bu tarifler, vegan olmanın sıkıcı beslenmek anlamına gelmediğinin en güzel kanıtı. Kanalda, pastadan baklavaya, tel kadayıftan mantıya, yoğurttan kaymaklı ekmek kadayıfına çok sayıda lezzetin vegan reçeteleri yer alıyor. Veganize İşler kanalı, vegan olma hikâyelerine de ev sahipliği yapıyor. Neden ve nasıl vegan olduğunu anlatan isimler, izleyiciye ilham veriyor. Öte yandan, veganlar kahvaltıda ne yer, tatilde ne yapar, vegan yoğurt nasıl mayalanır, veganlar kalsiyumu ve B12 vitaminini nereden alır gibi sorular da, ‘Veganize İşler’in videolarında cevap buluyor.

BASİT, UCUZ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR

Haberin Devamı

“Biz etik veganız” diyen Onur ve Alper’le kısa bir görüşme yaptım. Mesajları şöyle: “Şiddetsiz ve saygılı iletişim biçimlerini kullanıyoruz. Sokakta veganlık anlatırken gerçekleşen diyalogları paylaşmak istiyorduk. Bu amaçla yola çıkıp, kanalımızı vegan etkinlik adına akla gelebilecek her türlü etkinliği yayınlamak için kurduk. Asıl amacımız vegan anlatımının tabana ulaşması, veganlığın basit, ucuz ve sürdürülebilir olduğunu göstermek ve tüm toplumun vegan olmasına katkıda bulunmak.”

Veganize işler

GEZMEK İSTEYENLER ‘BURAYA BAKARLAR’

Gezilecek yerler, gidilecek mekânlar, müzeler, piknik ve kamp alanlarının yanı sıra birçok detayı enfes fotoğraflarla takipçileriyle paylaşan @Ankaragezgitye, şehrin meşhur görseli ‘Buraya Bakarlar’a selam çakıyor ve “Ankara’da gezmek, gitmek, yemek isteyenler buraya bakarlar” diyor.

Veganize işler

Instagram ve Twitter’dan takip edebileceğiniz ‘Ankara’da Gez Git Ye’nin paylaşımları arasında, Yeşil Vadi’den Güdül evlerine, Çeşnigir Köprüsü’nden Dikmen Vadisi’ne, Işık Dağı’ndan Altınköy’e, kentin pek çok rengi yer alıyor.

Veganize işler

ŞEHRİN EN GÜZEL MERDİVENLERİ

Haberin Devamı

Ucu bucağı olmayan sonsuz sosyal medya âleminde, hemen her şeyi biriktiren birileri var. Son olarak Instagram’da ‘Ankara Merdivenleri’ hesabıyla karşılaştım. Kentin dört bir yanından merdiven fotoğrafları paylaşan @ankaramerdivenleri, Anıtkabir’de çektiği fotoğrafa, “Hiç şüphesiz, Ankara’nın en güzel merdivenleri Anıtkabir’dedir” notunu düşmüş.

Veganize işler
Bir başka fotoğrafa ise şu bilgi eklenmiş: “Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi-Nimet Caddesi’ndeki bu 50 basamaklı merdiven, sizi şair Metin Altıok’un bir dönem yaşadığı Mete Apartmanı yakınına kadar çıkartır.”

Veganize işler

ERİK DALI GEVREKTİR

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ adlı programda yer alan “Bulunduğunuz masadaki kişi ‘Erik Dalı Gevrektir çalıyor, haydi oynamaya kalkalım’ diyorsa muhtemelen neredesinizdir?” sorusuna sosyal medyada Ankaralılardan yorum yağdı. @ankarageddo’nun ‘Alalım cevapları’ çağrısına kulak veren kentli, ‘a)Metrobüs istasyonu b)Sınav salonu c)Uzay istasyonu d)Düğün salonu’ şıklarının da dışına taşarak, şunları söyledi:
@Esraabulut06 Biz Angaralılar her zaman her yerde oynama potansiyeline sahibiz. İmkânsızı başarırız, mucize biraz zaman alır. Ben uzay istasyonu diyorum.
@BurakToygun Ankara’da kırmızı ışıkta.
@fbatalay06 Bir Angaralıya yer fark etmez her yerde oynar erik dalını, hatalı soru.
@ayybukee1_ Ankara’daysa metro da olur sınav salonu da.
@yokolasicabiri Ortamda bir Ankaralı varsa şıkların hepsi doğru.
@Crnflz Bana sorsalar çekilirdim bir Ankaralı olarak, burada her yerde çalıyor çünkü.
@Mehmetkamcii E) PAVYON.
@06merttt06 Muhtemelen pavyondasınızdır.
@supremeskei YKS’de yaşadım ben bunu. b sınav salonu son kararım.
@ahmatbayarr Ankara’da.

Yazarın Tüm Yazıları