Twitter'da gece analizi

Kentlinin, geçtiğimiz hafta Twitter’da yapılan ankette, toplu taşımada en büyük eksiklik olarak gece ulaşımını göstermesinin ardından, Ankara’da 24 saat ulaşım başladı.

Haberin Devamı

 

@lavarlaa’nın yaptığı ankete 2 bin 479 kişi katılmış, katılımcıların yüzde 62’si, “Sizce Ankara’da bu sorunlardan hangisine öncelik verilmeli” sorusuna ‘Erken saatte biten ulaşım’ yanıtını vermişti. Cuma günü başlayan gece ulaşımının ardından Twitter kullanıcıları, 140 karakter sınırının 280’e ulaşmasının verdiği yetkiye dayanarak aldı sazı eline:
@bisaniyebaksana Ankara’da 24 saat ulaşım başlıyormuş hemen yaz gelsin lütfen.
@bendivayim Başkentte yaşıyoruz ve 24 saat ulaşım geldi diye seviniyoruz?
@unsrf Ankara’da 24 saat ulaşım iyi güzel hoş da peki ya insanlara bedeli ne olucak? Umarım sadece uygulama gelir zam gelmez..
@Lovaigina 24 saat ulaşım geliyormuş kızlar cidden rahat rahat kullanabileceğine inanıyor mu? Erkeklere hayırlı olsun.
@lalunee24 Ankara’da 24 saat ulaşım olmasına sevinir hale gelmişiz. Esasında olması gereken buydu.
@CatrineWay Ankara’da ulaşım 24 saat olmuş ben döndükten sonra. 6 sene her etkinliği 11’de bitirdim otobüs kaçmasın diye... Ne çileler çekti bu millet.
@alisaitduman Ankara’da 24 saat ulaşım olayı çok yerinde ve bi o kadar geç kalmış uygulama. Çok şükür.

Haberin Devamı

HEYECANDAN AĞLIYORUM

Bazı sosyal medya kullanıcıları duyduklarına inanamadı, duygularına hakim olamadı, gözyaşları sel oldu aktı:
@lavarlaa Ankara’nın ilk saat 01.00 metrosunu denedik, valla gerçek.
@SelimKarakaya Arkadaşlar az önce, yani saat 2:00’de Kızılay’daydım ve birçok duraktan birçok otobüsün yolcular alarak hareket ettiğini gördüm. Yani başkentte gece vakti ulaşım hizmeti var ve ben duygularıma hakim olamıyorum şu an!
@seleenaktasss Ankara’da 24 saat ulaşım olması olayı o kadar garip ki ben uzunca bir süre daha metronun geleceğine inanmayıp yürüyerek dönerim kesin.
@Gyzemux 24 saat ulaşım yapacak hatlardan biri benim otobüsüm şu an ağlıyorum heyecandan!!!
@erdemishappy Ankara’da 24 saat ulaşım > Fransız devrimi, yerleşik hayata geçiș, İstanbul’un fethi.
@Sincap1881 Ankara’da 24 saat toplu taşıma ile ulaşım sağlanacakmış. Olumsuzluğa ne kadar alıştıysam “24 saat ulaşım sağlanamayacak” diye okudum... Yurdum insanından doğal tepkiler...

Haberin Devamı

GELİR TESPİTİ YÖNTEMİ

Yeni uygulamayla kiminin bahanesi kalmadı:
@bsenasavata Of Ankara’da ulaşım saatleri uzatılmış, artık gece dışarı çıktığımda ya son metro bu saatte diye eve erken dönme bahanemi kullanamayacağım.
@patripilot Ya nasıl Ankara’da ulaşım 24 saat olur şimdi ben oturmaktan sıkıldığım insanları nasıl “git istersen son otobüsü kaçırma” diye göndercem?
@elhizmetcisi Ankara’da 24 saat ulaşım başlıcakmış oysa ki toplu taşıma bittikten sonra bi insanın gelip gelemeyeceği benim o insanın gelir durumunu öğrenme şeklimdi.
Kimiyse kaderine isyan etti:
@smashhit_ Ankara’da 24 saat ulaşım olsa ne yazar anamlar 9 olunca nerde kaldın diye arıyo.
@zeynepnerdem Ankara’da 24 saat ulaşım sağlanıyormuş. Babam hala akşam ezanından önce evdesin diyor.
@guldemettt Ankara’da 24 saat ulaşım başlayacakmış tabi ki sevinmeye hakkım yok 11’de kül kedisiyim.
@ruyaatasever 24 saat ulaşım iyi hoş da yurt girişi hala 11 onu ne yapacaz.

Haberin Devamı

ARTIK HAYAL DEĞİL

Sosyal içerik platformu Onedio ise, gece ulaşımı kararının ardından, “Bugüne dek yapılamayanlar artık hayal değil” dedi. ‘Ankara İçin Ulaşım Vakti: İşte Yeni Düzenlemeyle Ankara’da Artık Yapabileceğiniz Şeyler’ başlığıyla bir içerik hazırlayan Onedio, özetle şunları söyledi:
“Sinemada son seansta istediğiniz filmi izleyebilecek, evinize rahatça dönebileceksiniz. Ankara’da gece eğlencesinin olmazsa olmazı pavyonlardır. Ankara havası oynayıp, biraz göbek attıktan sonra bir bilet parasıyla eve dönebileceksiniz. Sakatat bağımlıları yaşadı. İstediğiniz saatte kokorece, kelle paçaya düşebilirsiniz. Batıkent’te oturan sevgilinizi saat 23.45’te metroya bindirmek zorunda değilsiniz. İstediğiniz saatte otobüsle evine kadar götürebilirsiniz. Bahar şenliklerinde daha konserin ikinci şarkısında kalkmak zorunda değilsiniz. Şebnem Ferah’ı bıktırana kadar bis’e çağırabilirsiniz. Artık gece EGO otobüsünde bitecek.”

Yazarın Tüm Yazıları