Twitter’da 56 saat

Koronavirüsle mücadeleye yönelik alınan önlemler kapsamında, cuma akşamından itibaren tüm Türkiye 56 saat boyunca evdeydi. Bu sürede ise en çok Twitter hareketlendi. Kentli, tadını çıkaramadığı güzel havaya veryansın etti. İşte o tweet’ler:

Haberin Devamı

@uklulknh Ankara’da hava günlük güneşlik. #SOKAĞACIKMAYASAĞI var diye mi böylesin hain? Yasak yokken fırtına çıkmadığı kalıyor.
@ufuksarikaya_4 Yasak var diye bu kadar güzelsin dimi Ankara? Başka açıklaması olamaz, yoksa şu an kasırga, yağmur, çamur yağması lazımdı.
@5xkare Ankara’da aralık ayında bir hafta sonunda böyle güzel bir havaya denk geliyorsun ama çıkamıyorsun.
@kesmesekerii Bundan 10 sene öncesine kadar Ankara’da bu zamanlar kar yağar, okullar bile tatil olurdu. Şimdi ne kar yağıyor ne yağmur, hava da sokağa çıkma yasağının olduğu bugün aksine öyle güzel ki Ankara’da. Yine gelir o güzel günler inşallah, hayırlısı.
@bilgeytzz Devletimizin verdiği market hakkını kullanmak üzere sokağa çıktım. Ankara’da son ayların en mükemmel havası var ve sokaklar aşırı güzel.
@nurluamanursuz1 Ne zaman sokağa çıkma yasağı olsa Ankara’da hava çok güzel oluyor kadere bak.
@emelfd Ankara’da hava o kadar güzel ki... Kulaklığı takıp ne güzel yürünürdü ama yasak.

NEREDE O ESKİ YASAKLAR

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı olduğunu unutup başka bir şehirden Ankara’ya gezmeye gelen de vardı, “Nerede o eski sokağa çıkma yasakları” diyen de... İşte o paylaşımlar:
@hasretkeskin61 2 gün sokağa çıkma yasağı olduğunu unutup hafta sonu gezerim diye Ankara’ya geldim. Balkondan güneşi izliyorum...
@toskofacts Yok aga eski sokağa çıkma yasaklarının tadı yok önceden böyle değildi.
@aysnrkrds Yasak kalktı da benim mi haberim yok? Dışarıda milletin bir mangal yapmadığı kaldı. #Ankara
@edis_ayd Ankara Sincan’da ergenler gerek arabalarla gerek parklarda cirit atıyor güya yasak var.
@Ankaragibiyizz Nefes almak bile artık dünyada parayla. Maskeyle: 1 TL Maskesiz: 900 TL
@girasol_17 Lanet korona. Ankara’dayım, Ankara’yı özler oldum.
@saturndkiyildiz Ankara’da geçen bir film izliyorum o kadar duygulandım ki Ankara’da yaşayıp Ankara’yı özledim bu hastalık ne hallere sokuyorsun bizi.
@hsyn35__35 Yasak olması bir yandan iyi bir şey. Ankara sokakları sessizliğe hasret kalmıştı.

Twitter’da 56 saat

ÖZLENEN NORMALLER

Haberin Devamı

Koronavirüsün yaşamımıza etkilerinden ilham alan @edcraftstudio, ‘Özlenen Normaller’ teması etrafında yaptığı çizimleri takipçileriyle buluşturuyor. Paylaşımlar arasında, konsere, festivale, tiyatroya gitmek, bir kafede oturmak, alelade bir iş çıkışında ya da hafta sonu arkadaşlarla buluşmak, kalabalıklar içinde maskesiz ve endişesiz yürümek gibi detaylar yer alıyor. Instagram hesabından takip edebileceğiniz @edcraftstudio’nun çizimlerine bakarak, özlediğiniz normallerle hasret giderebilirsiniz. Çizer, Küçük Tiyatro paylaşımına şu notu düşmüş:
“Özlenen Normaller’den tiyatroya gitmek. İllüstrasyondaki mekân Ankara Ulus’taki Küçük Tiyatro. Mimar Kemaleddin tarafından planlanmış olan 2. Evkaf Apartmanı’nda bulunuyor. Burası aynı zamanda Ankara Devlet Tiyatrosu’nun da merkezi şu anda.”

Haberin Devamı

ANKARALI’NIN SAVUNMASI

Twitter’da 56 saat
Mural çalışması, @thisisfriz’e ait.

Biz Ankaralılar, sık sık kentimizi savunmak, durmadan birilerine Ankara’nın aslında söylendiği gibi sıkıcı olmadığını anlatmak zorunda kalıyoruz. Çok köşeye sıkışırsak, ‘Kumarda kaybeden aşkta kazanır’ misali, Başkent’teki dostlukların gerçekliğinden dem vuruyoruz. Sosyal medyada da bu durumun etkileri sık sık karşımıza çıkıyor. Örneğin, kentlinin aşina olduğu @lavarlaa, yıllar önce “Bu şehirde hayat yok” diyenlere “Var la” cevabını verirken, bunu kentin kadim notası ‘La’ ile birleştirip ismini bulmuştu. Son olarak keşfettiğim @ankara.gri.degil de, benzer şekilde hem ismiyle kenti savunuyor hem de şehrin renklerini takipçileriyle paylaşıyor. Kendini “Angora, Ancyra, Ankara, hangi dilde yazarsanız yazın renkli bir şehir. Ankara’da yaşayan bir İstanbullu’nun objektifinden başkent” cümleleriyle tanımlayan @ankara.gri.degil, son paylaşımına şu notu düşmüş:
“2019’da Engelsiz Filmler Festivali kapsamında yapılan üç muraldan biri, Tunalı’da yürürken rahatça görülebiliyor. Kızılay istikametinden Kuğulu’ya yürürken, kafanızı Abay Kunanbay Caddesi’ne çevirin. Binayı göreceksiniz.”

Twitter’da 56 saat

CANSU’NUN RENKLİ DÜNYASI

Haberin Devamı

Dijital tekniklerle kimi zaman binaların arasını yılbaşı ışıklarıyla, kimi zamansa otobüs duraklarını neonlarla donatan @cano.land de kenti renklendirenlerden.

Twitter’da 56 saat

Çektiği ve düzenlediği fotoğrafları takipçileriyle paylaşan @cano.land‘in dokunuşlarından Atakule de nasibini almış ve ‘Unicorn’a (Tek boynuzlu at) dönüşmüş. Cansu’nun renkli dünyasını, çektiği fotoğrafları ve uydurduğu hikâyeleri Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Twitter’da 56 saat

Yazarın Tüm Yazıları