'Oyuncu Anne'ler 'Uçan Baba'lar

Sosyal medya sık sık, herkesin her konuda fikir beyan ettiği ve ne hikmetse çok haklı olduğu bir aşırılıklar alemine dönüşüyor.

Haberin Devamı

Oyuncu Anneler Uçan Babalar

Bana göre bu alemin en uç noktasına ise, mevzu anne-çocuk olunca varılıyor. Ayağında çorap olmayan bir çocuk, ek gıdaya geçen ya da geçmeyen bir bebek, emziren bir anne, okul, oyun, beslenme derken ortalık karışıyor. Hal böyleyken çoluk çocuk mevzularında fikir beyan eden, üstelik pek çok takipçisi olan sosyal medya kullanıcılarını sabırlarından dolayı tebrik etmek istiyorum.
Kötü Alışkanlıklara İyi Öneriler, Başlarım Şimdi Anneliğe, Çok Hayal Kuran Çocuk, Oyuncu Anne, Ev Yapımı Sihirli Değnek ve Dedemin Bakkalı kitaplarının yazarı, reklamcı, on parmağında on marifet Şermin Çarkacı, namıdiğer Oyuncu Anne de bu hesaplardan biri. Facebook’ta yaklaşık 620 bin kişi tarafından takip edilen Çarkacı, Ankara’da yaşıyor ve üç çocuk annesi. Paylaşımlarıyla neşe ve ilham veren Oyuncu Anne, kimi zaman çocuklarıyla kartondan langırt yapıyor, kimi zaman çocukluk anılarını neşeli fotoğraflar eşliğinde takipçileriyle paylaşıyor.

Haberin Devamı

SONSUZA KADAR MUTLU YAŞADILAR

Onu, seramik çamurundan kerpiç, kerpiçlerden Mısır piramidi, sirke, karbonat ve bulaşık deterjanından yanardağ yaparken görürseniz şaşırmayın. Tam bir oyun kurucu. Öyle ki kitaplarının yanı sıra, her güne bir oyun önerdiği bir oyun takvimi bile hazırladı. Çocukların ailelerinden istediğinin renkli ve pahalı oyuncaklar, çeşit çeşit kurslar, oyun alanları, etkinlik merkezleri, çizgi filmler olmadığını belirten sevgili Oyuncu Anne, “Aslında sadece bize ihtiyaçları var. Birlikte geçecek kısa ama dopdolu anlara, göz göze geldiğimizde kendilerini önemli hissettikleri anlara ihtiyaçları var” diyor. Her paylaşımında ‘Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar’ demenin bir yolunu mutlaka bulan bu güzel ruhu, sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. Takip ederken bir de bakmışsınız, kendi çocukluğunuzu bulmuşsunuz...

Oyuncu Anneler Uçan Babalar

Haberin Devamı

BABALAR OLARAK BİZ DE BURADAYIZ

Baba olacağını öğrendiği günden bu yana okuyan, araştıran ve babalık serüvenini sosyal medyada takipçileriyle paylaşan Uçan Baba ise, konuya çok haklı bulduğum bir noktadan giriş yapıyor ve şunları söylüyor: “Hamilelik ve anne sütü dışında her şeyi babalar da yapabilir diye düşünürken farkettim ki bu sektörde babalara çok yer yok. İnternet ve sosyal medya blogger annelerin tekelinde. Ben de bu kaotik ortama bir baba yaklaşımı getirmek için öğrendiklerimi ve tecrübelerimi bu sayfada paylaşıyorum. Babalar olarak biz de buradayız!”
Babaların, annenin yetmediği yerde devreye giren bir yedek oyuncu ya da stepne olmadığını anlatan Uçan Baba’nın uçuşu, mesleğinden geliyor. O, 1987 yılında blogger annelere tepki olarak doğduğunu söyleyen, çiçeği burnunda bir baba ve esprili bir uçak mühendisi. Ankara’da yaşayan Uçan Baba’yı sosyal medya hesaplarından ve ucanbaba.com internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Oyuncu Anneler Uçan Babalar

KINADIĞIM NE VARSA BAŞIMA GELDİ

Son olarak paylaşımlarına çok güldüğüm Hihieved’den bahsetmek istiyorum. Tatlı, nüktedan ve gerçekçi Hihieved, “Çocuk sahibi olmadan önce ‘Yapmam’ dediğim, kınadığım ne varsa başıma geldi. Baktım kitaplardaki gibi mükemmel anne olamıyorum; ben de dalga geçiyorum” diyor ve ekliyor, #hihieved. İnstagram hesabında 27 bine yakın takipçisi bulunan Hihieved’in profiline girdiğinizde, sizi tüm gerçekliğiyle parkedeki bebek kusmuğu fotoğrafı karşılıyor. Hihieved, paylaşımlarıyla, sosyal medyanın taşlama kraliçesi. İşte bir paylaşımı:
“Deneyimli annelerin yeni annelere aktaracağı çok şey olduğuna inanıyorum. Parkta, sokakta yanında bebeğiyle bir anne gördüğümde hemen yanaşıyorum. Önce ‘Ne kadarlık?’ diye soruyorum. Hemen ‘Bizimki de x aylık’ diyorum, o sormadan. Bilsin. Gözlerimle tartıyor ve ‘Aa daha küçük duruyor’ diyorum. Sonra ‘Emiyor mu?’ diye soruyorum. Emiyorsa rahatlıyorum. Mama veriyorsa çok kızıyorum. Sütü var ve vermiyor. Hurma yese gelecek sütü, kolaya kaçıyor. ‘Bunlar daha iyi günlerin, tadını çıkar’ diyorum. ‘Ay sen bi de ayaklanınca gör, azıları çıkınca gör’ diyorum. Tek çocuklulara ‘Tek çocuk hiç çocuktur’ diyorum. Çünkü bu benim üstüme vazife. Sohbetimiz biraz ilerleyince ‘Nasıl doğdu?’ diyorum. Sezaryense ağzımı büzüp, yüzümü ekşitiyorum. İşte benim bir günüm. Tamamen iyi niyetle tecrübe aktarımı yapıyorum. Her yerdeyim ben. Görseniz hemen tanırsınız. İyi niyetimden tanırsınız.”
Hihieved’i sosyal medya hesaplarından takip edebilir, paylaşımlarını inceleyerek anneliğe farklı ve gerçek bir pencereden bakabilirsiniz...

Yazarın Tüm Yazıları