‘K I Z I L A Y 2077’

Sosyal medya kullanıcıları, @fatihcanbirinci’nin geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

‘K I Z I L A Y 2077’'CyberPunk 2077’ adlı oyuna gönderme yapılan ve ‘K I Z I L A Y 2077’ notu düşülen fotoğrafta, Ziya Gökalp Caddesi’nde sıraya girmiş otobüs bekleyen Ankaralılar görülüyor. Ekşi Sözlük ve Onedio gibi pek çok sitenin ‘Ankara’da medeni bir şekilde otobüs sırası bekleyen insanlar’ başlığıyla yer verdiği fotoğrafa yorumlarsa gecikmedi. Twitter kullanıcılarından @ornekoyuncu “‘Ankara’da medeni’ kısmından sonrasını okumadım” derken, @ozgeilgaz84’ün yorumu, “Kızılay-Çayyolu metrosuna bekleriz efendim. Teyzeler yer kapmak için nasıl Hulk’a dönüşüyor kendiniz görün” oldu. 
Ankara’nın en çok İstanbul’a dönüşünü seven ‘Megakent’liler durur mu, yapıştırdı cevabı. @darkreshiram, “Onlar iş çıkışı metrobüse binmemiş de ondan” tespitinde, @busracandik ise, “Ankara’da medeni şekilde otobüs sırası beklemek kolay. Gelin de iş çıkışı Mecidiyeköy’de 34AS metrobüsü bekleyin bakalım medeni olabilecek misiniz” çağrısında bulundu. Twitter ahalisinin diğer yorumları şunlar oldu:

Haberin Devamı

GÜÇLÜ OLAN KAZANIR

@MuhammedMYavas Siz bir de o medeni insanları arkadan biri ön tarafa geçmeye çalışınca ya da biri dışarıdan girip önden binmeye çalışınca görün.
@idilsakinci O durağın bizim durak olduğunu bilmesem ben bile inanacağım. Nerdeyse her saat üçe döner o kuyruk ve istisnasız kavga çıkar.
@ebru62341823 330 Tuzluçayır otobüsü. Fotoğrafın çekildiği anda ben de sıradaydım valla o sıra gerçek arkadaşlar. Ayrıca sırayı bozanı dövüyoruz biz.
@jimmu_tenno Ankara’da otobüse binme sırası... Güzel muhabbet ama bir de gelin Sincan’ı görün sabahları. 510 durağında yerdeki adamın yüzüne tekme atmalı kavgaya denk geldim ben.
@madememre Ankara’da otobüs kuyruğu medeniyetini tatmış abim İstanbul’a geldi. Şirinevler durağından metrobüse binecek. Sabah trafiğinde metrobüs durağının yoğun olduğunu duyunca ‘Kuyruk uzun oluyor mu’ dedi. Yoo dostum ne sırası, ne kuyruğu! This is İstanbul. Güçlü olan kazanır.

SIKILAN KAYNAK YAPSIN

Ekşi Sözlük kullanıcıları da fotoğrafı yorumsuz bırakmadı. Konuyla ilgili 25 sayfa entry girildi, tespitler havada uçuştu. Sözlüğün haylaz tayfası, şunları söyledi:
@gurcanbal Zincirlikuyu metrobüs durağında ise insanlar sıraya girmeye kalksa, sıranın sonuna gitmek isteyen bir kişi metrobüsle gitmek istediği yerin mesafesi kadar yürümek zorunda kalır.
@travenian O ne ki. 100. Yıl’ın birkaç noktasında ODTÜ öğrencileri her sabah ip gibi sıraya girerler. Hem de öyle otobüs dolmuş değil otostop sırasına. Araçlar önlerinde durduğunda kar, kış, yağmur demeden sırayı asla bozmadan binerler. Bu otobüs sırası medeniyet sayılıyorsa o otostop sırası nasıl tanımlanır bilemedim. Nirvana mı?
@bir arkadasimin arkadasi Ankara sıkıcı geliyorsa bu sıraya kaynak yapmaya çalışmanızı öneririm.
@ademakif Medeniyet ile alakası yoktur. Otobüs duraklarının ayrı olmasından kaynaklı bir güzelliktir. Duraktaki insanların hepsi aynı otobüsü bekliyordur. Aynı insanlar metroya binerken hiç de medeni değiller mesela!
Fotoğrafla ilgili Ankara romansının ve kente laf atmak için pusuda bekleyen (Pek de sakin olmayan) İstanbul sakinlerinin tespitlerinin ardından @gentoure ise şu soruyu sordu: “Birisi de dememiş ki bu kadar otobüs kuyruğu mu olur. İnsanlar o otobüse binmiş bile olsa bildiğin balık istifi şeklinde, konserve gibi taşınacak. Biz burada sıra konuşuyoruz. Ne zaman insanca hizmet görmeyi tartışırız o zaman düzeliriz.”

Yazarın Tüm Yazıları