Covbusters*

İçinde bulunduğumuz süreçte sağlık çalışanları çok kıymetli ve özverili bir mücadele veriyor. Ne yapsak, nasıl teşekkür etsek eksik kalır... Mücadelelerinin karşılığı olamaz fakat geçen hafta ufak bir teşekkür olarak sağlık çalışanlarını sayfalarımızda misafir etmeye başlamıştık. Bu hafta da devam ediyoruz. İşte, Ankaralı sağlık çalışanlarının zorlu mücadelesinden umut dolu kareler ve satırlar:

Haberin Devamı

*Koronavirüs avcıları

Covbusters*

@drmucahitkaya Plastik Cerrahi ekibi pandemi polikliniğinde, korunmak önemli :) #evdekaltürkiye #pandemi #plastikcerrahiankara

Covbusters*

@semraaart Evde kal Türkiye.

Covbusters*

@pnarakkus COVID-19 Servis günleri. #aütf #doctors

Covbusters*

@fatosscetiner Kampüslerde, parklarda, kafelerde yeniden buluşacağımız güne kadar bedeninize ve psikolojinize iyi davranın.

@drsilacankaya Ben görevimin başındayım. Evde iki tane küçük çocuğum var. Hasta olup onlara bakamayacağım diye, daha kötüsü onlara hastalık bulaştıracağım diye ödüm kopuyor. Bazı geceler ümitsizliğe kapıldığım da oluyor ama her şeye rağmen sabah kalkıp hastaneye geliyorum çünkü benim görevim bu. Ben, son zamanlarda kıymeti bir kez daha anlaşılan bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum. Dünyayı bilim kurtaracak, inanıyorum...

Covbusters*

Haberin Devamı

@kadiryagizturker CovBusters.

Covbusters*

@drserhatemeksiz Eyyy corona sen mi büyüksün biz mi?... Yok yok şaka... Öle demek istemedim... #birumutvarsabizoradayiz

Covbusters*

@sertacesin Korona moda haftasında bugün.

Covbusters*

@atiladogan40 Covid 19 özel harekat timi hep görev başında... Allah yardım etsin...

Covbusters*

@cocuk.alerji.immunoloji #Evdekal Türkiye.

Haberin Devamı

ANESTEZİNİN ŞİRİNLERİ

Covbusters*

İsmini ‘anesthesiology’ ve ‘tinies’ kelimelerinin birleşiminden alan @anestinies (Anestezinin minikleri), yaklaşık üç yıldır sosyal medyada paylaştığı eğlenceli fotomontajlarıyla ilgi topluyor. “Uslu bir hasta olursanız bir gün siz de bu küçük şirinleri görebilirsiniz” diyen Anesthesiologist Smurfs, geçtiğimiz günlerde paylaştığı fotoğrafa, “Koronavirüs için gerekli önlemleri aldınız mı” notunu düştü.

Covbusters*

MORAL KURABİYELERİ

Kudüs’te bir hastanede asistanlık yapan ve koronavirüsle ilgili bilgilendirici yazılarını takipçileriyle paylaşan Ata Maden, Ankara’daki annesiyle ilgili paylaşımıyla duygulandırdı. @ceteraetcetera, paylaştığı fotoğraflara şu notu düştü:
“Annem ve arkadaşları dün bütün gün uğraşıp Ankara Şehir Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına kurabiye ve kekler hazırlamışlar. Yanlarına da moral olsun diye böyle ufak notlar koymuşlar. Gözlerim doldu, ne diyeyim bilemedim. Hep birlikte başaracağız.”

KOLİ KOLİ MUTLULUK

Haberin Devamı

Covbusters*

LÖSEV’in Kurucu Başkanı Üstün Ezer, paylaştığı bir fotoğrafa, “Merak etmeyin. Biz bütün lösemili çocuklarımıza koli koli mutluluk gönderiyoruz. Yağmur, soğuk ya da Corona onları yaşatmamıza engel olamaz. Daha çok kanser ve coronalı hastaya da yardım yollayabiliriz. Pozitif ve gereksinimi olanlar bizi arayabilirler” notunu düştü. LÖSANTE Hastanesi sakinlerinden Hızır’ın videosunu da paylaşan @ustunezer, şunları söyledi:
“Onun adı Hızır. LÖSANTE Hastanemizde yatarak tedavi oluyor. Dün yürümeyi öğrendi, çok mutlu... Hızır gibi binlerce lösemili çocuğumuz hastanelerden çıkamadan tedavi oluyor. Evlerine gidince de tam 2 yıl boyunca maske takıyor ve dışarıya çıkamıyorlar. Onları unutmayalım.”

Covbusters*

ANNELERDEN ‘BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ’ MESAJI

Haberin Devamı

Üyelerinin çektiği fotoğraflarla “Biz evdeyiz, sen de sağlığın için evde kal, hayatta kal” diyen @eryamanmoms, paylaştığı fotoğrafa “Annelere yalnız olmadığımızı bu fotoğrafla yayınlayalım istedik. Birlikte çok güçlüyüz, birlikten doğacak nice güçlü günlere. Fotoğraf için poz veren annelere çok teşekkürler” notunu düştü.

Yazarın Tüm Yazıları