Ankara Khaleesi’si Canan Karatay’ın rüyasına girdi

Ankara Khaleesi’si... Sosyal medyada 13 bin kişinin takip ettiği, ne zaman, nerede karşınıza çıkacağı belli olmayan, şakacı bir siyam ke(n)disi.

Haberin Devamı

Bazen sohbetlerde bahsi geçiyor. “Twitter’da Ankara Khaleesi’si diye bir hesap var. Mutlaka bak”tan, “Khaleesi şunu paylaşmış, gördün mü” aşamasına geçeli çok olmuş. Artık kentli onu tanıyor.
Kendini ‘Mırrgil Hanesi’nden İsminin Birincisi, Bozkırın Khaleesi’si, Andallar’ın ve İlk İnsanların Kraliçesi, Bizim Krallık’ın Hükümdarı, Diyarın Koruyucusu’ olarak tanımlayan Ankara Khaleesi’si, son olarak Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katıldı. @06khaleesi, zirvede çekilen ve takipçileriyle paylaştığı videoya şu notu düştü:
“Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi düzenleniyor dediler, hiç durur muyum? Hemen gittim başkanımın adına bir ortalığı kolaçan ettim. Görev tamamlandı @mansuryavas06 başkanım, her şey yolunda.”

Ankara Khaleesi’si Canan Karatay’ın rüyasına girdi

Haberin Devamı

KEDİ MAMASI ZİRVESİ İSTERİZ

Zirveyi gezen @06khaleesi, paylaştığı videoda, şu tespitlerde bulundu:
“Burada 25 ilçemizin de ürünleri var. Abonman kartım çıkınca hepsini gezeceğim. Canan Karatay’ın rüyasındayım sanki. Bir çay söyleyeyim de Beypazarı kurusu ve simitle yiyeyim. Ankara Kent Konseyi sıkı çalışıyor. Bir de Kedi Maması Zirvesi patlatsalar.”
Ankara Kent Konseyi’nin yorumu ise “Kedi Maması Zirvesi yönetmelikteki görev tanımımızı biraz aşıyor ama @06khaleesi‘ni kıramayız. Sizleri de @cizirvesi standımıza #HayalinizdekiAnkara’yı paylaşmaya bekliyoruz” oldu. Zirvede Tiftik Selami’yle karşılaşan @06khaleesi, ziyaretçilerle özçekim yaptı, kavurma kokusunu takip etti, ‘Ankara kedisini seviyorum’ yazısı altında, ‘Ankara Khaleesi’sini de sevelim’ çağrısında bulundu.

GÖRDÜĞÜM YERDE GÖBEĞİNİ ISIRACAĞIM

Takipçilerinin yorumlarıysa şunlar oldu:
@berrakue Bu poposu yere yakın kazandibi bireyi çok seviyorum.
@Mertdagdelen29 Şu hesabı kim akıl ettiyse cidden zeki biriymiş çok güzel.
@Evseksisi Seni bu zamana kadar 2 kez sevme fırsatını yakaladım Khaleesi, şu videodan sonra seni gördüğüm yerde o yere sürten göbeğini ıssırıcam.
@mehmetgram Hayatımda izlediğim en kaliteli ve keyifli 5 videodan birisi bu olabilir.
@Bahsekonukiz Bana bak kazandibi kılıklı tüy topu seni yerim.
@dmtsrn Merak ettim sonunda kavurmayı göbüşe indirdin mi?
@tambirkoalaaa Merakla, dört gözle takip ettiğim tek hesap olabilir.

Haberin Devamı

 Ankara Khaleesi’si Canan Karatay’ın rüyasına girdi


Ankara Khaleesi’si, zirvede Nuri Alço ile çektirdiği fotoğrafı da Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı ve paylaşıma, “@cizirvesi‘nde Nuri Amca ile sohbet ettik. Kötü adam karakteriyle yıllarca bizi bilgilendirdiği için teşekkür ettim” notunu düştü.

TAKİPÇİLERİNE YAŞAM ALANINDAN SESLENSİN

Kısa sürede Ankaralının sevgisini kazanan @06khaleesi gönüllere taht kurdu. Fakat bu tip kalabalık ortamlarda kendini güvende hissetmediği, korktuğu her halinden belli oluyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları da bu duruma dikkat çekmiş. @gokceclkk “Çok sempatik falan ama o yere yapışık yürüyüş ortamı değişip kendini tehlikede hissettiği için yaptığı yürüyüş şekli. Hayvanı strese sokuyorsunuz” derken, @sibel90864332’nin yorumu ise “Hayvancığın ödü patlamış kalabalıktan” olmuş. @06khaleesi’nin, takipçilerine bundan sonra yaşam alanından, huzurlu olduğu ortamlardan seslenmesi dileğiyle...

Haberin Devamı

SÖĞÜTÖZÜ’NDEKİ TEK ODALI KERPİÇ EV

Ankara Khaleesi’si Canan Karatay’ın rüyasına girdi

Sosyal medya sakinlerinden @aboutcemre, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından, Söğütözü’ndeki tek odalı kerpiç evin, Atatürk’ün kolibasının hikâyesini anlattı. Ata’nın 1926’da, Orman Çiftliği projesi üzerinde çalışırken keşfettiği bölgede; bir Macar ustası tarafından, Gazi’nin parasıyla yapılmış tek katlı koliba. Bugün etrafı plazalarla sarılmış durumda olan kulübenin yapımı sırasında, alanda bulunan söğüt ağaçları başka bir yere dikilerek korunmuş. Bu özel yapı, kentli tarafından pek bilinmiyor. Paylaşıma gelen yorumlarsa şöyle:

AYIP HANESİNE BİR ÇENTİK

@grgl_damla Ah kalbim.
@hilmigullu Nereden nereye!
@betterbocek O civarda o kadar dolandım, böyle bir yerden haberim yoktu. Bir adamın her işi böyle ince düşünceli olur mu yahu.
@1930lar Varlığından bile haberdar değildim. “Ayıp” haneme bir çentik attım...
@ozge_cet Hiç bilmiyordum.
@zaferelgin Burnumun dibindeki bu evi yeni öğrendim. Bu da bana ar olsun.
‘Koliba’nın kelime anlamını bilmeyenleri ise Ankara Cımbızcısı bilgilendirmiş. @ankaracimbizi, “Koliba nedir diye merak edenler olacaktır; Selanik şivesiyle kulübe” yorumunu yapmış.
Atatürk’ün, ne zaman yalnız kalmak istese sığındığı yapının hikâyesini, @aboutcemre’nin Twitter hesabından okuyabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları