Ankara artık dev bir lokma

Kumrular Caddesi’nde bir kuruyemişçi hatırlıyorum. 90’ların sonuydu. Dükkânın önünde üç kuruşa sattığı lokmadan alır, üzerine tarçın döküp, yürüye yürüye kürdanla yerdik.

Haberin Devamı

 

Aradan yıllar geçti, her şey biraz değişti. Geldiğimiz noktada lokmanın içine ve dışına envaiçeşit çikolata sıkılıyor, üzerine fındık fıstık dökülüyor. Dükkanların isimlerinin mutlaka ‘Lokma’ ile başlaması gerekiyor. Ve bugünün lokması, bana 35 yaşında, “Hey gidi hey, nerede eski lokmalar” dedirtiyor.
Günümüzde, sosyal medyada yahut sokakta kısa bir süre gezindiğinizde, yeni nesil lokmayla karşılaşmama ihtimaliniz yok. Seveni de, sevmeyeni de çok olan lokmayla ilgili Twitter’da yapılan yorumlarsa şöyle:
@hendaanovic #ankara dev bir çikolata dolgulu lokma ve İskenderun dönercisine dönüşüyor.
@hakanduranhd Yine bir yerlerde bugün lokmacı açılıyor hissediyorum.
@saptroloji Ülkede ne çok çikolata ve fıstık tozu varmış. Her şeyin üstüne döktüler, lokma, su böreği künefe. Yer, mekan ayırt etmeden bir şeylerin üzerine bir şeyler döküyorlar sürekli.
@halfofmom Ankara dev bir çikolatalı lokma dükkanına döndü. Biz daha ne olduğunu anlamadan sardılar her yeri.
@aysekksll Lokmanın sonuna alfabedeki bütün harfleri koydular. Lokma lokma olalı böyle zulüm görmedi.
@ondasezgi Lokma tatlısına neden saçma sapan şeyler yapıyorlar yazık değil mi içim acıyor...
@belguzarbeyza Ben artık lokma yemek istemiyorum, lokma olmak istiyorum.

KİTLE İMHA ARACI

Haberin Devamı

Lokma için “Tatlı değil kitle imha aracı” tespitinde bulunan da oldu, “Kalp krizi geçirmez miyiz” diye soran da. İşte diğer tweetler:
@ersiniIeri Çiğ köfte de böyle patlamıştı ama ucuz diye kalıcı oldu, lokma ucuz da değil. Bence çok güzel bir tatlı ama 16-20 lira bir porsiyonu.. Yakında kendini benzin döküp lokma kazanına atan lokmacı haberleri çıkabilir.
@caydakilimon Daha fazla lokma, çikolata sosu ve cheddar görmeye tahammülüm kalmadı.
@BeyazBaykuss Lokma kadar tehlikeli bir şey görmedim ben. Hem hamur hem şerbetli hem de kızartma. Tatlı değil kitle imha aracı. Ama çok da güzel bee.
@belibelinayy Lokma kendi başına zaten ağır bir tatlı değil mi içine çikolata, üstüne çikolata, fındık vs ekleyince kalp krizi geçirmez miyiz yani anlayamıyorum.
@mehmet_aktass Güzel bir girişim var kafamda. Asıl o zirve olacak. Hamburger ekmeği arasına üstü cheddarlı lokma koyup, ekmeğin üstüne de erimiş çikolata döküp fıstıklayıp yanında maraş do... Neyse hayal kurmayalım şimdi.
@oradangoluvar Bu ülkenin mutfağına ne oldu lan? Millet artık sokakta arkadaşını görse arkadaşının üstüne çikolata damlatıp, Antep fıstığı serpip öyle öpecek hale geldi.

Haberin Devamı

BEDAVA DAĞITMAK İZMİR’E ÖZGÜ

@myilmaznet, “İzmir’de hayır için bedava dağıtılan lokma Ankara’da çikolata sosuyla parayla satılıyor” derken, lokmanın Başkent’te parayla satılmasını yadırgayan diğer sosyal medya kullanıcıları şunları söyledi:
@RabiaKuzucuu Hey Ankara! Neden ücretsiz lokma dağıtmıyorsunuz?
@Dolunaaaay Ankara’ya acil ev önü lokma dökme kültürü gelsin istiyorum.
@nestathechopper Ankara’ya ilk gittiğimde baktım lokma kuyruğu var, girdim bekledim yaklaştıkça bi baktım millet para veriyor. O gün anladım lokma dağıtmak İzmir’e özgüymüş.

Ankara artık dev bir lokmaAnkara artık dev bir lokma

İKAMETGÂHI BELLİ OLSUN

Başkent’ten gündelik hayat kesitlerini takipçileriyle paylaşan @everyday_ankara, yukarıdaki fotoğrafa şu notu düşmüş: “Japonya’nın dünyaya armağanı #shibainu türündeki bu güzellik, Ankara’da homeless bir hayat sürüyor. Kangal ve akbaş da canımız ciğerimiz tabii fakat böyle bir tatlılığa bunu yapan hayat, onlara ve bize neler yapmaz diye de düşünmeden edemiyor insan. İmkânı olan biri sahiplensin de arada gelip sevelim. İkametgâhı belli olsun en azından.” Hevesi geçen sahibi tarafından terk edilmiş olma ihtimaline değinen bazı sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterirken, bazı sosyal medya sakinlerinin yorumuysa, “Batıkent metronun simgesi” oldu.

Yazarın Tüm Yazıları