Yengeç burcunda dolunay!

Hızlı gelişmelere ve beklenmedik durumlara açık iki haftalık süreçteyiz.

Haberin Devamı

Birden gelişen olayları kontrol etmek ya da olayların hızını yakalamak zor olabilir.
Hassasiyetler artabilir iki hafta boyunca.
12 Ocak’ta Yengeç burcunda meydana gelecek dolunay (+/- bir hafta etkili), gergin görünümler altında ortaya çıkıyor. Yılın en zorlu görünümlerinden birisi denebilir. Bu dolunayın yılın ilk dolunayı olması, önümüzdeki yıl genelinde hangi olaylara yoğunlaşacağımız ve olayların seyri hakkında da fikir verecektir. Ev, aile, huzur, güvenlik, ülke başlıklı konular, milli meseleler, asker, emniyet, otorite ve yöneticilerle ilgili konular, geleneklerimizden ve atalarımızdan taşıdığımız duygular ön plana çıkıyor.
Sevgi, fedakarlık ve yardımlaşma duygularımız yüksek. Endişeler ön planda. Anne ve kadın figürleri ile ilgili konularla da uğraşılabilir.
Uranüs, Plüton, Güneş, Ay ve Jüpiter arasında oluşan sert açılar, geçmişle bağlantılı hesaplaşmaları (yakın ve uzak geçmiş), eski yaraların kanayacağı durumları, geçmişle bağlantılı endişeleri, eski korkuları veya açığa çıkacak sırları akla getiriyor.
DEĞİŞİM KAÇINILMAZ OLABİLİR
Ani hareketlerin, ani tepkilerin zararlı sonuçlarıyla karşılaşılabilir, bazı hareketlerin beklenmedik sonuçları olabilir. Ani durum ve gelişmeleri doğru yönetmek lazım. Artan gerilim ve duygusallık karşısında verilecek tepkiler önem taşıyor.
İki hafta için riskli hareketlerden kaçınmak, riskli kişilerden uzak durmak gerekiyor. Kelimelerimizi dikkatli kullanmalıyız.
Mantıkla hareket etmemiz ve duygusal davranmamak için gayret göstermemiz gerekecek.
İşbirliklerinde ve ilişkilerde farklılıklar açık şekilde ortaya çıkabilir. Farklılıkların belirgin hale dönüşmesi, abartılı tepkileri ve isyankâr tutumları da akla getiriyor. Belki de aniden gelişen beklenmedik olaylar bu durumu tetikleyebilir.
İşbirlikleri ve ilişkilerde zorlanmalar söz konusu olabilir. Karşı tarafı anlamak istiyorsak kendi hareketlerimize de bakmalıyız ama eksik planlama ya da hatalı anlaşmalar kontrolü başkasının eline verebilir. Tedbirli olunması gereken iki hafta.
Ancak yüksek görev bilinci, tecrübeli kişilerin tavsiyeleri, disiplin ve sabır, gerilimin yarattığı sorunların çözümünde bize yardımcı olacak. Satürn’ün konumu uzlaşma zemini bulunmasını kolaylaştıracaktır.
Eşitliğe ve adalete önem vererek, önemli değişiklikler yaparak ve atılacak her adımı çok dikkatli planlayarak, uzun zamandır devam eden belli sorunları bu iki hafta içinde olmasa da, uzun vadede çözme ihtimalimiz olacaktır.
Tüm bunlar olurken bir de Venüs-Neptün görünümü var ki, bizi gerçeklerden uzaklaştırıp, hayalci adımlara itebilir. Gerçekçi olmak önem taşıyor bu hafta, unutmayalım.
Neptün ve Kiron’un pozisyonu büyük resme odaklanmamızı, ruhsal anlamda büyüme sağlamamızı ve huzur arayışını ya da barışçıl bir dünya için çalışmaların artmasını sağlayacaktır. Bu alanda sadece, kendisini olmadığı şekilde göstermeye çalışan ruhani liderler, gurular ya da dini, kişisel çıkarları için kullanmaya çalışan yanıltıcı ama etkileyici figürlere dikkat etmek gerekebilir. Maddi alanlar da zorlanıyor.
En çok hangi burçlar etkileniyor?
Temmuz doğumlu Yengeçler, Ocak doğumlu Oğlaklar, Mart doğumlu Koçlar, Ekim doğumlu Teraziler...

Haberin Devamı

Koç
Bugünlerde, gelirlerinizi ya da yatırımlarınızı ilgilendiren konular ağırlık kazanıyor. İş planları yapabilir, yatırım araçlarını araştırabilir veya borç alabileceğiniz kanallara yoğunlaşabilirsiniz. İş hayatınızdaki problemlerle daha rahat başa çıkabilirsiniz. 12 Ocak civarında, koruyucu enerjiler devrede olabilir. Aileniz ve işiniz arasında kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğa
Israrcı olacağınız olaylar, gerçekleşmesini istediğiniz şeyler var. Bu anlamda öncelikle detaylara odaklanmanız gerektiğini unutmayın. Ay ortalarında, size hak ettiğiniz şekilde davranılmaması sinir bozucu olabilir. Gereken saygıyı görmediğiniz hissine kapılabilirsiniz. Ancak, korkmayın. Ortaya koyacağınız yeni bir performans sayesinde, zaman için herkes sizi takdir edecektir.

İkizler
10 Ocak civarında, kafanız iyi çalışıyor ve olaylara objektif yaklaşabiliyorsunuz. Katıldığınız sosyal ortamlarda, sizi daha da özgürleştiren veya eğlenceli tecrübeler yaşayabilirsiniz. 12 Ocak civarında, maddi başlıklı konularda aşırı harcamalardan, düşüncesiz adımlardan ve müsriflikten kaçınmalı.

Haberin Devamı

Yengeç
Bu hafta, 12 Ocak dolunayı diğerlerinin istekleri nedeniyle kendi istek ve ihtiyaçlarınızı ihmal ettiğinizi anlamanızı sağlayabilir. Hassasiyet artabilir. 13 Ocak civarında, yüksek yaratıcılığınızla elinizi attığınız her işi altına çevirebilirsiniz. Yetenekleriniz zirvede olabilir. Sanatsal işler ve eğitimler için uygun dönem.

Aslan
12 Ocak civarında, gizli planda yürütülen işler ortaya çıkabilir, iş hayatınızda stresli durumlar oluşsa da, bazı yenilikler durumu dengeleyecektir. Ay ortalarında enerjiniz yüksek ve hayattan zevk alıyorsunuz. Aslında bunun altında yatan belli başlı şeyler de olabilir ama bunu kimsenin bilmesi gerekmiyor sonuçta.

Haberin Devamı

Başak
12 Ocak civarında tamir, düzenleme veya planlama türünde işlerle vakit geçirmek isteyebilir, hatta bu yolla bir şekilde kâr da elde edebilirsiniz. Aşk hayatınız, sevgi temalı ilişkileriniz, çocuklarla geçireceğiniz zaman veya yaratıcılık gerektiren işlerde kendinizi daha iyi ifade etme gereği duyabilirsiniz.

Terazi
12 Ocak civarında, iş hayatınızı veya kariyerinizi ilgilendiren konularda bazı şeyler sonuçlanabilir ya da sonlanabilir. Ancak, şanslı bir yılda olmanız, yıl genelinde fırsatlarınızın fazlalığı ve yeni şanslar anlamına geliyor aynı zamanda. Destekler ve yardımlar gelebilir. Sizi zor durumda bırakabilecek sözler verebilirsiniz. Sağlığınızı da ihmal etmemeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Akrep
10 Ocak civarında algılarınız ve sezgileriniz en gelişmiş radar sistemlerini aratmıyor. Şüphelerinizin arkasından gidebilir, sorulara cevaplar bulabilirsiniz. 12 Ocak civarında, yurtdışı bağlantılı işler, dış ticaret, yabancılarla ilişkiler, eğitim, seyahatler, medya veya bilişim başlıklı konularda sonuçlanan işler söz konusu olabilir.

Yay
10 Ocak civarında, daha depresif bir ruh halindesiniz. Yaşamdan tat almakta zorlanabilir veya rutin gelişmelerden sıkılabilirsiniz. Bu durumda dışarı çıkıp yeni şeyler keşfetmeyi ya da yeni yerler görmeyi denemenizde fayda var. 12 Ocak (+/- 5 gün) ortak kaynak kullanımı gerektiren konularda, hassasiyetleri akla getiriyor.

Oğlak
10 Ocak civarında, kendi istediğiniz şekilde hareket etmeniz aile ilişkilerinde sorunlara neden olabilir veya insanlar sizi düşüncesiz hareket etmekle suçlayabilirler. 12 Ocak civarında, özel ilişkinizi, evliliğinizi ya da işbirliklerinizi ilgilendiren hassasiyetler ortaya çıkabilir veya bu alanlarda belli kararlar devreye girebilir.

Kova
Bu hafta, sizden uzakta kişilere yardımlarda veya tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Bu yardımlarınızın ve jestlerinizin uzun vadeli etkileri olacaktır. Yaş, inanç, kültür ya da türlü çeşitli farkların sıfırlanmasını sağlayan girişimlerinizle engelleri ortadan kaldırabilirsiniz. Bu alanlarda kendinizi geliştirmek ve belli roller üstlenmek isteyebilirsiniz.

Balık
Kimseden lafınızı esirgemiyorsunuz, insanlara karşı netsiniz ama işbirliği veya ekip çalışması gereken işlerin avantajınıza ilerlemesini istiyorsanız daha politik veya esnek olmanız gerekebilir. 10 Ocak civarında, maddi başlıklı konularda istemediğiniz durumlar sizi strese sokabilir, ama yine maddi bir konuda 12 Ocak civarında farklı fırsatlarınız olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları