İnsanlığın karanlık yüzü

Haftaya, geçen hafta yazdığımız ve dün meydana gelen Dolunay’ın etkileriyle başlıyoruz. İşte geçen haftadan öne çıkan satırbaşları...

Haberin Devamı

Ay sonuna kadar Uranüs’ün açıları ve Koç burcundaki meydana gelen Dolunay, bizi beklenmedik her duruma hazırlıklı olmaya itiyor.
İsyankar tutumlar, isyankar veya saldırgan tutumları olan kişiler, gruplar ön plana çıkabilir.
Kaotik duygularımızla veya durumlarla başa çıkmak zorunda kalabiliriz. Talihsiz olaylar, ufak tefek kazalar ön plana çıkabilir.
Yürümeyen ilişki veya işbirlikleri sonlanma noktasına gelebilir. Bu sayede rahatladığınızı bile hissedebilirsiniz.
Acil kararlar almak, imzalar atmak hatalı olabilir. Söylediğimiz kelimelere de dikkat edelim, ağzımızdan yanlış şeyler çıkabilir.
Başkalarına veya dış dünyadan gelen etkilere bağlı ani değişiklikler yapmak durumunda kalabiliriz. Değişime direnmemek ve esnek olmak gerekebilir.
Kasım ayına kadar, hatta Kasım’ın ilk 5–6 günü de dahil, daha uyanık, dikkatli, politik ve görünenin dışındaki planları da görmeye çalışarak ilerlemekte, kontrol dışında gelişen olaylara karşı kontrollü olmakta fayda var.
Ancak, olumlu ve bu haftaya ait görünümler de yok değil. Hafta boyu genişlemek, öğrenmek ve gücümüzü göstermek istiyoruz. Yeni şeyler şeşfetmek, yeni yerler görmek, yeni kültürlerle tanışmak arzusu artıyor.
Mars-Plüton görünümü bir yandan ısrarcı, saplantılı veya dediğim dedik kişileri ön plana çıkartırken, bir yandan da değişimi körüklüyor. İnsanlığın karanlık tarafıyla yüzleşmemizi sağlıyor. Çok istediğimiz amaçlar için hırsla çalışabilir ve sürekliliği olan sonuçlar elde edebiliriz. Dayanıklılık yüksek.
Yazdıklarım üç haftaya yayılan Uranüs, Mars, Pluton, Güneş ve Dolunay’ın her hafta başka bir açıda oluşturduğu gerginliklerin sonuçları olabilecek gelişmeleri anlatıyor. Koç burcundaki Dolunay 16 Ekim hafta sonuna geldiği için bir önceki haftayı etkileyebileceği gibi bir sonraki haftayı da etkileyebilir.
En çok kimler etkileniyor: Ekim doğumlu Teraziler, Nisan doğumlu Koçlar, Ocak doğumlu Oğlaklar, Temmuz doğumlu Yengeçler ve yükselen burçları ya da Ay burçları bu burçlarda olanlar.

Haberin Devamı

Koç
Açığa çıkan bazı durumlar ya da olaylar heyecanlı ve zorlu gelişmeleri akla getiriyor. Bu hafta macera arayışınız yüksek, bu anlamda işlerle uğraşabilir veya seyahatlere çıkabilirsiniz. 21 Ekim civarında beklenmedik olaylar veya ani gelişmeler nedeniyle duygusallaşabilirsiniz. Duygularınızı saklamamak, rahatlamanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Boğa
Eviniz veya ailenizle ilgili konularda keyfiniz yerinde. Samimi konuşmalar ilişkilere iyi gelebilir. 19 Ekim civarında, karakterinizin dışında davranışlarınız ön planda olabilir. Konsantrasyon veya hafıza problemleri ön plana çıkabilir. Önemli şeyleri unutma riskine karşı tedbirli olmanız gerekiyor.

İkizler
Bastırılmış duygularınız açığa çıkabilir ya da bastırmak için stres girmek durumunda kalabilirsiniz. Sonuçta, her türlü duygusal konularla bağlantılı stresler söz konusu olabilir. Bırakın her şey açığa çıksın. 20 Ekim civarında kendinizi rahatlamış hissedebilirsiniz. Hiçbir şeye veya hiç kimseye bağlı olmamak kendinizi hafiflemiş hissetmenizi sağlayabilir.

Haberin Devamı

Yengeç
Ortaya çıkan gerçekler iş hayatınızda, üzerinde yoğunlaştığınız işlerde veya evinizde sıkıntılara sebep olabilir. Güç mücadelelerine girmekten kaçınmalısınız. Organizasyon yeteneğiniz ve disiplininiz size başarı getirebilir. 20-22 Ekim civarında fazla sosyalleşmek ve hızlı bir hayat yaşama isteği yorgun düşmenize neden olabili.

Aslan
Beklenmedik durumlar veya olaylar sizi hazırlıksız yakalayabilir. İyi olmadığınız konularda ön plana çıkmaktan kaçınmanızda fayda var. 18-19 Ekim civarında önemli randevular, toplantılar ve iş görüşmeleri söz konusu olabilir. İnterneti ve iletişim ağınızı doğru kullanabileceğiniz günlerde olacaksınız.

Başak
İçsel yolculuklarınız ve sorgulamalarınız artabilir. Kendi başınıza kalmak ve ruhen rahatlamak isteyebilirsiniz. Aileniz veya evinizi paylaştığınız kişiler düşüncelerinize önem verebilir ve sizi destekleyebilirler. 22 Ekim civarında, yaşça sizden büyük kişiler veya akrabalarınıza karşı kendinizi yakın hissedebilirsiniz. B

Haberin Devamı

Terazi
Geçmişte işe yaramış şeyler bu sefer işe yaramayabilir. Beklenmedik durumlarla uğraşıyor olabilirsiniz. Çok fazla insanla ve çevreyle iletişimde olmanız size biçilen bazı roller anlamına gelebilir. 22–23 Ekim, işinizi veya kariyerinizi ilgilendiren maddi başlıklarda olumlu gelişmeler yaşanabilir.

Akrep
İyi niyetli olmayan veya gizli planları olan kişileri fark edebileceğiniz günlerdesiniz. Kime güvendiğinize dikkat edin. Kendinize güveninizin azalması karar almakta zorlanmanıza neden olabilir. 19-20 Ekim tarihlerinde pratik olursanız başarıyı elde edebilirsiniz. 22 Ekim civarında ise ilerlemeniz daha kolay görünüyor.

Yay
Başkalarını fikirlerinizle etkilemek isteyebilirsiniz. Burçlar arasında en yaratıcı olanlardan birisi olsanız bile, 20 Ekim civarında herkes fikirlerinizdeki parlaklığı göremeyebilir ya da sizin kadar istekli olmayabilir. Diğerlerinin moralinizi bozmasına izin vermemeli, siz onları etkilemenin yollarını bulmalısınız.

Haberin Devamı

Oğlak
Geçmişle ilgili ani bir olay nedeniyle zor durumda kalabilirsiniz. Gecikme ve aksiliklere karşı tedbir almalısınız. Sizi tatmin etmeyen ilişkileri sonlandırabilirsiniz. 20 Ekim civarında, altından kalkamadığınız işlerin veya projelerin üzerinden geçmeniz gerekebilir. 21–22 Ekim tarihlerinde kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

Kova
İş çevrenizde bazı değişiklikler yaşanabilir ama bu sizin ilerlemenizi kolaylaştıracaktır. Otorite konumundaki kişilerin etkisi hissedilebilir. 22 Ekim civarında ruhen ve fiziken sağlığınızı ihmal etmemeli ve bu alanda yeniliklere önem vermelisiniz. Biraz ortam değişikliği, grup aktiviteleri veya sizinle aynı yönlü düşünen arkadaşlarla bir araya gelmek size iyi gelebilir.

Balık
Ani gelişmeler ve sürpriz haberler süreci ay sonuna kadar devam ediyor. Bazı gelişmeleri maddi anlamda dikkatli değerlendirmelisiniz. Yazışmalar veya yazılı çalışmalar açısından yaratıcılığınızı gösterebileceğiniz bir hafta. Bu esnada iş hayatınızla ilgili bazı fırsatlar da yüzünü gösterebilir.

Yazarın Tüm Yazıları