Bu hafta burcunuzu neler bekliyor

Sevgili dostlar, burç yorumlarınızı okurken yükselen burcunuzun yorumlarını öncelikli olarak okumalısınız. Hepinize keyifli Pazarlar, sağlık ve sevgi ile kalın...

Haberin Devamı

Başak burcunda dolunay

Bir süredir üzerinde yoğunlaşılan iş, plan veya projelerde sona yaklaşılıyor. Maddi manevi ve fiziksel olarak her şeyimizi bu işe veriyoruz.
İlişkiler, romantizm, duygular değil, iş hayatımız, sorumluluklarımız, yapılması gereken işler ve görevler ön planda. Bazı gerçekler ortaya çıkabilir, bazı endişe ve kaygılarımızın nedenleri aydınlanabilir veya birtakım gerçeklerin farkına varabiliriz. Hayata ya da olaylara bakışımızı yenilememiz gerektiğini anlayabiliriz.
Sanrıları doğru yönetemezsek, büyük sorunlar yaşayabiliriz. Yanılsamalara, yanılgılara veya içsel endişelere bağlı yanlış sonuçlar çıkarmaya açığız. Bu nedenle, yanlış adımlar atabilir veya hayal kırıklıkları yaşayabiliriz. Hemen sonuca varmayalım, harekete geçmeyelim, sabırlı olalım.
Endişeleri, suçluluk duygusunu veya şüpheleri bastırmak, bugünlerde daha büyük problem yaratacaktır. Kendimizi serbest bırakalım. Hayatı ve duyguları olduğu gibi kabul edelim.
Yanlış algılamaya veya yargılamaya bağlı ileride pişmanlık duyabileceğimiz kararlar almamak için şimdilik durmalıyız.
İhtiyacı olan kişilere yardım etme, gereken fedakarlıkları yapma veya yardım alınması, uzmana danışılması gerekiyorsa yardım alma zamanı.

Haberin Devamı

Dolunayın hatırlattıkları

Bugün Başak burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar öncelikli olarak meydana geldikleri gün olmak üzere, genelde astrolojik açıdan +/- 5 gün etkili gökyüzü görünümleridir. Dolunay dönemlerinde özellikle meydana geldiği burç mensupları başta olmak üzere, hepimiz biraz daha gergin ve hassas hissedebiliriz. Bu dolunayda, uzun zamandır gündemde olan veya bastırılmaya çalışan gerilimlerin kendini daha fazla bastıramayarak görünür olması ya da ortaya çıkması söz konusu olabilir. Eleştiriler, şikayetler veya detayların yarattığı sorunlar ön plana çıkabilir. Eylül 2015’te başlayan tutulmanın son fazındayız. Yaşanan veya yaşanacak olan olaylar bu sürecin devamına işaret ediyor olacak. O günlerde başlanan şeylerle ilgili başlıklarda netice alınacaktır veya sonlanmalar söz konusu olabilir. Sinirlerimize hakim olmaya çalışmamız gerekebilir. Ama bir taraftan da duyguların açıkça ortaya konması sorunların o şekilde veya bu şekilde çözülmesini sağlayacaktır. En iyisi, işimize yarayan şeyleri alıkoymamız ve yaramayanlardan kurtulmamız. İlişkilerde ve işbirliklerinde hassasiyetler artacağı için, herkes kendi istek ve ihtiyaçlarını ön planda tutabilir ve ilişki içindeki eşitsizliklerin giderilmesi arzusu artabilir. Eğer bazı dengesizlikler varsa, yıkıcı karşılıklar verilebilir ya da hor görülen veya kurban durumuna düşürülen kişiler söz konusuysa, insanlık onuru adına yapılması gereken şeylerin bir an önce ele alınması gerekebilir. Bu anlamda, mülteci sorunuyla ilgili başlıkların hız kazanacağını veya farklı bir boyuta geçeceğini söylemek zor olmaz. Benzer bir dolunay daha yaşamıştık: Bu dolunayın bir benzerini de 2008 Şubat ayında yaşamıştık. O günlerde neler yaşadıklarını hatırlayanlar, bugünlerde neler yaşayabileceklerini daha rahat hissedebilirler.

Haberin Devamı

Başak burcunda, Balık gölgesinde dolunay

Nüfus, nüfusla bağlantılı kurumlar işler, tarım, ülke ve vatana bağlılık, madenler, toprak, toprakla bağlantılı konular veya problemler (sel, heyelan, erozyon gibi), ekim alanları, kitlesel olaylar, botanik ve ziraat başlıklı konular, araziler, tahıl depoları, hizmet ve sağlık sektörü, kütüphaneler, hastaneler, muhalefet partileri, sınırlar, komşular, sanatsal konular, kimyasallar, ilaçlar, denizler, suyla bağlantılı her şey, dolandırıcılık, internet, ulaştırma, spiritüel ve mistik konular gibi alanlar ve bu alanlarda yaşanabilecek aksilikler ön plana çıkabilir.
Son beş gündür olduğu gibi (dolunaylar olduğu günden beş gün önce kendini hissettirmeye başlar) beş gün daha gündeme gelebilir. Haftanın ikinci yarısı ise, Merkür’ün olumlu açıları ve kültürel başlıklar, alışverişler, ticaret, özgür deneyler ve deneyimler gibi konularda hoş gelişmeler ve yenilikler devreye girebilir.

Haberin Devamı

Tembellik yapmak için başka bir zaman seçelim!

Yaptığımız ve yapmadığımız işler, yerine getirdiğimiz veya getirmediğimiz görevler, ihmal ettiğimiz veya etmediğimiz sorumluluklar belirgin şekilde görünür olacaktır bugünlerde. İşimizle varız! Herkes emeğinin karşılığını görmek isteyecektir.
Emek vermeyenin ise, işi zor. İşimizde daha detaycı olabilir, detaylarla ilgili endişeler yaşayabiliriz.
Neyse ki, Balık’taki Güneş ve Neptün, daha esnek olmamıza, önümüzdeki engelleri aşmamıza veya işimize yaratıcılık katmamıza yardım edecektir bugünlerde.
Rüyalarda artış yaşanabilir. Gerçek hayatla hayallerimiz arasında bir denge kurmamız gerektiğini anlayacağımız günlerdeyiz.
Hayattan veya işimizden ne beklediğimizi ya da ne istediğimizi sorgulayabilir, netleştirebiliriz.
İş hayatımız, üzerinde yoğunlaştığımız işler veya sağlık başlıklı konularda koşuşturmalarımız artabilir.
Sağlığımıza daha fazla önem vermemiz gerektiğini anlayabiliriz. Spora veya diyete başlamak ya da vitamin takviyesi yapmak gerektiğini düşünmemizi gerektirebilecek zamanlarda olacağız.

Haberin Devamı

İlişkilerde veya işbirliklerinde kafamız karışıyor

Karışık ilişkiler, kafa karıştırıcı kişiler veya ilişkilerde ihtiyaçlarımızın karşılanmamasının yarattığı sorunlar gündeme gelebilir.
Karşımızdaki kişileri gerçekte olduğu kişiler gibi değil, kafamızda yarattığımız şekilde görebiliriz.
Flu atmosfer her alanda görüşü zorlaştırmakla kalmayıp, yanlış yönde hareketlere neden olabilir.
Anlaşmalar, bağlayıcı sözler, alınacak kararlar, verilecek tepkiler, belli konularda yargıya varmak veya pazarlıklar için bir
süre beklemek daha iyi olacaktır.
Sabırlı olmanın faydasını görebiliriz. Ne söylediğimizden ve nasıl anlaşıldığından emin olmadan hareket etmeyelim.
Zira, hafta sonuna doğru devreye girecek Merkür’ün olumlu açıları iletişimi berrak hale getirmekle kalmayıp, birbirimize anlayışı yaklaşabilmemiz için gerekli yaratıcı zemini de hazırlayacaktır.

Haberin Devamı

Kimler daha çok etkileniyor

Başak ve Balık başta olmak üzere, İkizler ve Yay burçlarının ilk on günü doğanlar veya Ay burçları ya da yükselen burçları, bu burçlarda olanlar dolunayı daha fazla hissedebilir. 

Not alalım

Mart ayı yılın en zorlu aylarından birisi olacak. 15 gündür yaşadıklarımız biraz da bunun etkisi aslında. Önemli tutulmaların söz konusu olacağı mart ayında yepyeni başlıklarla uğraşmamız gerekebilir (önümüzdeki hafta bu konuyu ele alacağım).
Dolayısıyla bu dolunayda sonlandırılması, tamamlanması, düzenlenmesi veya sonuçlandırılması gereken işleri ya da olayları neticeye kavuşturarak, tutulma sürecine hafiflemiş ve yüklerden arınmış olarak girmeliyiz. Sorunları temizleme, işleri toparlama, sağlığı tazeleme ve pürüzleri giderme zamanı.

Koç
Önümüzdeki beş gün boyunca, sonuçlanan iş, plan veya projeleriniz nedeniyle nefes alabilir, neler yapabileceğinizi gösterdiğiniz için kendinizle gurur duyabilirsiniz. Özel yaşamınızı ilgilendiren olumlu randevular, teklifler, aktiviteler, gelişmeler veya buluşmalar da söz konusu olabilir. Ancak, tüm bu olumlu olayları yaşamak istiyorsanız, ilişkilerde ajitasyonlara kapılmamalı ve yapıcı olmalısınız. Zira, sabrınız zorlanabilir! Haftanın ikinci yarısında ise, kültürel ya da sanatsal aktiviteler artıyor, hayattan keyif alıyorsunuz ve yaratıcılığınız çok yüksek olabilir.

Boğa
Aşk hayatınızı, çocuklarınızla ilgili başlıkları veya yaratıcılık gerektiren işlerinizi ilgilendiren konularda sonlanma ve sonuçlanma enerjileri hakim. Oldukça romantik veya dokunaklı gelişmeler söz konusu olabilir. Yalnızsanız, yeni kişilerle tanışabilir, yeni aşklara yelken açabilirsiniz. Duygularınızı açıklamakta zorluk çekiyorsanız, işte tam zamanı! Çevrenizdeki kişiler sizi işitmekten ve size yardım etmekten keyif alacaklardır. Haftanın ikinci yarısında ise, ısrarcılıktan uzak durmalı ve sizi tartışma ortamlarına çeken kişilere aldırmamalısınız. Haftanın son günlerinde, sempatikliğiniz ve çekiciliğiniz işlerin hızlı akmasını sağlayabilir.

İkizler
Önümüzdeki beş gün boyunca, zaman zaman biraz stresli olsa da, evinizi, ailenizi veya yaşadığınız yeri ilgilendiren konularda sonlanma veya sonuçlanma enerjileri hakim. Ev kiralama, kiracı ya da ev arkadaşı bulma, ev alım satımı, dekorasyonu ya da tadilatı türünde gelişmelerle veya ailenizi ilgilendiren konularla uğraşabilirsiniz. Eve gelecek misafirler, alışveriş listeleri gibi konular enerjinizi alabilir. Haftanın ikinci yarısı ise, sosyal hayatınız ön planda ve arkadaşlarınızla zaman geçirebilirsiniz. Sürpriz telefonlara, haberlere, tekliflere veya fikirlere hazır olun! Yaratıcılığınız tüm hafta boyu yüksek ya da yaratıcı fikirleriniz iş hayatınızda ödüllendirilebilir veya karşılık görebilir!

Yengeç
Yazılı ve sözlü mecralarda kendinizi göstermek isteyebilir, kısa mesafeli seyahatlere çıkabilir, eğitim, yayıncılık, satış pazarlama yönünde aktivitelere hız verebilirsiniz. Ama yanıltıcı etkilere veya yanlış anlaşılmalara dikkat etmeli, yollarda kaybolmamak, hava koşulları nedeniyle zorlanmamak veya sahip olduğunuz şeyleri kaybetmemek için çaba göstermelisiniz. Bu hafta iş hayatınızı, toplum içindeki duruşunuzu veya kariyerinizi ilgilendiren konularda sürprizlerle karşılaşabilir veya sürpriz çıkışlar yapabilirsiniz. Kafanız fikirlerle dolu, enerjiniz çok yüksek ve büyük oynamak istiyorsunuz. Ancak, bu esnada çevreye rahatsızlık vermemek için gayret göstermeniz gerekebilir. Hafta sonuna gelindiğinde, bazı hareketlerinizi sorgulayabilir ve diğerlerinin tavsiyelerine ihtiyaç duyabilirsiniz, bilginize!

Aslan
Maddi başlıklı konularla uğraşmanız gerekebilir. Bir süredir beklediğiniz parasal başlıklı haberler neticeye ulaşabilir. Ancak, maddi alanda yapacağınız anlaşma, sözleşme, pazarlık, harcama, yatırım veya alışverişler esnasında çok dikkatli olmalısınız. Zira, size yanlış anlatılan, yanlış anladığınız, bahsedilmeyen veya gözden kaçan başlıklar nedeniyle ileride pişman olacağınız adımlar atabilir, paralar harcayabilirsiniz. Gereken tetkikleri en ince ayrıntısına kadar yaptıysanız sorun yok tabii, ama yine de yanıltıcı etkiler düşünüldüğünde, bu tür konularda kesin kararları 26’sı sonrasında almak yararınıza olabilir. Haftanın ikinci yarısında sevgi temalı ilişkilerinizi besleyecek sürpriz seyahatler, programlar veya mesajlaşmalar söz konusu olabilir.

Başak
Sizin için büyük önemi olan konuların neticeleneceği günlerdesiniz. Ancak, Neptün’ün yanıltıcı etkisi nedeniyle bu konu her neyse, yanlış kararlar alabilir, olayları yanlış yorumlayabilir veya yanlış adımlar atabilirsiniz. Karşı karşıya olduğunuz kişileri, işbirliklerini veya işleri doğru tanımadan harekete geçmemenizde veya kararlar vermemenizde fayda var. Arkadaşlarınız tamamlanması gereken işlerde size yardım etmekten keyif alacaklardır. 25 Ağustos 2015 civarında yaşadığınız olaylarla bağlantılı veya o tür olaylara benzer şeylerle ilgilenebilirsiniz. O zaman her şey harikaydı muhtemelen, ama bu sefer olaylar dikkatli hareketi gerektirebilir, bilginize. Haftanın ikinci yarısında ise, kalıcılığı olacak anlaşmalar, ani kazançlar veya karlı alışverişler ya da herkesi etkilemenizi sağlayacak oldukça yaratıcı fikirler söz konusu olabilir.

Terazi
Sağlığınıza dikkat edin. Haftaya yorgun, halsiz veya yalnız kalmaya ihtiyaç duyarak başlayabilirsiniz. Sırlarınız deşifre olabilir ya da bazı kişilerin sizden sakladığı şeyler ortaya çıkabilir. Belki hoş sürprizlerle karşılaşabilirsiniz veya hoşunuza gitmeyecek şeyler duyabilirsiniz. Gerçek olanla yanlış veya yalan haber birbirine karışabilir. Aldatıcı veya yanıltıcı olay, haber veya kişilerle uğraşmanız gerekebilir. Anlaşmalar imzalamak için uygun günler değil, tam olarak anlamadığınız konularda bağlayıcı sözler veriyor olabilirsiniz. Haftanın ikinci yarısında ise, yaratıcılığınız çok yüksek veya partnerinizin ya da arkadaşlarınızın hoş sürprizleri sizi sevindirebilir. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınız sizinle vakit geçirebilmek için yarışabilirler. Siz de onları dinlemekten keyif alabilirsiniz.

Akrep
Sosyal yaşamınızın arkadaşlık ilişkilerinizin veya sosyal faaliyetlerinin hız kazandığı, aktif günlerdesiniz. Davetler, buluşmalar art arda gelebilir. Amaçlarınızı belirlemeniz durumunda, işinizi kolaylaştırabilecek konuşmalar yapabilirsiniz. Bazı ilişkilerde hafif gerilimler veya yanıltıcı durumlar ya da aldatıcı kişilerle karşılaşma olasılığı söz konusu olsa da, yeni arkadaşlık ilişkileri, mevcut ilişkilerde heyecan veren durumlar, jestler veya yeni aşklar da doğabilir. Hafta ortası civarında, evinizi veya ailenizi ilgilendiren konularda sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir veya evinizi güzelleştirmek ya da aile üyelerinizi mutlu etmek için girişimleriniz olabilir. Hafta sonuna doğru, otorite konumundaki kişilerle gerginlik yaşanabilir veya yüzleşilmesi gereken kişiler veya durumlar olabilir. Sosyal anlamda aktif hafta sonunda ise, arkadaşlarınızla sırlarınızı paylaşabilir veya sırlarına ortak olabilirsiniz.

Yay
Bugünlerde, iş hayatınızı, kariyerinizi, imajınızı veya ait olduğunuz topluluklardaki duruşunuzu ilgilendiren konularda sonlanma veya sonuçlanma enerjileri ön planda. Hafta başında dalgalı denizlerdesiniz, istikrarı veya sakinliği sağlamakta zorlanabilirsiniz, ama üzülmeyin. Göz önünde olacağınız, bu yönlü davetlere katılabileceğiniz haftadasınız. İnsanlar değerli görüşlerinizi duymak isteyebilirler. Yaratıcılığınız çok yüksek; hafta ortasından sonraki günlerde, sürpriz fikirleriniz ya da ortaya koyduğunuz işlerle göz doldurabilir veya sürpriz teklifler ya da terfiler alabilirsiniz. Yani, fırtına dindiğinde her şey yoluna girmiş olacaktır. Hafta sonunda ise, eviniz ve ailenizle ilgili konular gündemde. Evde misafir ağırlayabilir, su veya rutubet başlıklı konularla uğraşabilirsiniz.

Oğlak
Haftaya uğraşmak zorunda olduğunuz türlü sorun ve bazı yeni kişilerle başlıyorsunuz. Bugünlerde, seyahatler, yabancılarla ilişkiler, yurtdışı bağlantılı işler, hukuk, bilişim, yayıncılık, iletişim veya hukuk başlıklı konularda sonlanma ve sonuçlanma etkileri hakim. Bu alanlarda uzun zamandır beklediğiniz şeyler neticeye kavuşabilir. Haftanın ikinci yarısında, teknolojik aletler alabilir veya farklı alanlarda teknolojiden yararlanabilirsiniz. Çok fazla sayıda iş, rahatsız edici durum veya bir sürü detayla uğraşmanız gerekebilir. Diğer taraftan hafta sonuna doğru, başkaları veya sosyal yaşamınız için gereğinden fazla harcama yaptığınızı fark edebilirsiniz. Ancak, hafta sonuna geldiğinizde, hedeflerinizi büyütebilir, büyük planlar yapabilir, iyimserliğiniz ve anlayışlı tavrınızla çok fazla şeyi halledebilirsiniz.

Kova
Maddi başlıklı konularda koşuşturmalarınız olabilir. Ödenmesi gereken krediler, kart veya vergi borçları, alacak verecek işleri gibi konular gündeme gelebilir veya bu konularda ortaya çıkan yanlışlıklar söz konusu olabilir. Belli başlıklarda harekete geçmeden önce gerçekleri öğrenmek için daha fazla soru sormalısınız. Aksi takdirde yanıltıcı bilgiler yanlış kararlara, imzalara veya ödemelere neden olabilir. Gereğinden fazla iyimser olmanın zararını görebilirsiniz. Dikkat! Hafta başında, iyimser ve arkadaş canlısı yaklaşımlarınıza rağmen insanları kendi tarafınıza çekmeniz zor olabilir. İnsanlar beklenmedik ve aşırı tepkileriyle sizi şaşırtabilirler. Ancak, sanatsal anlamda veya yaratıcılık gerektiren işler açısından verimli ve olumlu gelişmelere açık zamanlardasınız. Dolayısıyla, olmadık durumlara olmadık çözümler üreterek veya olmadık şeyler düşünerek fark yaratabilirsiniz. Aşk hayatınızı, çocuklarla ilgili konuları veya yaratıcılık gerektiren işleri ilgilendiren alanlarda kalıcı adımlar atabilir, geleceğe dönük planlar yapabilirsiniz.

Balık
Hafta başında, duygularınız yükseliyor. İkili ilişkilerinizin veya işbirliklerinizin testten geçtiği günlerdesiniz. İyi giden ilişkiler daha kalıcı adımlar atmak üzere tetiklenirken, zorla devam ettirilen ilişki veya işbirliklerinde ise sona gelinebilir. Yeni projeler veya yeni romantik başlangıçlara da açık bir haftadasınız. Karşı karşıya olduğunuz durumlar her neyse, hata yapmamak ve gerçeklere göre hareket edebilmek için araştırmacı olmanızda fayda var. Zira yanıltıcı durumlar olabilir. Hafta ortası civarında, anlaşmazlıklar veya karışıklıklar söz konusu olabilir. Başkalarının sorunlarına dahil olmak yerine, kendi işinizle ilgilenmenizde fayda var. Hafta sonuna doğru, kalıcı sözler vermek veya imzalar atmak için daha uygun görünüyor. O günlerde yapılacak anlaşmalar uzun vadeli olabilir ya da evinizi, yaşadığınız yeri veya ailenizi ilgilendiren konularda hoş gelişmeler, haberler ya da sürprizler söz konusu olabilir. Hafta sonu, başkalarına yardım etme isteğiniz artabilir, ama yukarıda belirttiğim gibi yanıltıcı durumlar var. Dolayısıyla, daha şüpheci, gerçekçi veya araştırmacı olmakta yarar vardır.

Yazarın Tüm Yazıları