Yılbaşının en güzel kadını

Gecenin en güzel kadını olmak için çok fazla şeye ihtiyacınız yok. Doğru ürünleri kullanmanız yeterli. İşte, Estee Lauder’ın seçenekleri...

Haberin Devamı

- Daywear BB Cream SPF 35: 3’ü bir arada özelliğiyle nemlendirme, güneş koruması ve fondöten kapatıcılık sağlıyor. Etkili antioksidan koruması cildi besliyor, ilk yaşlanma belirtileriyle savaşarak yaşlanmayı geciktiriyor. Cilde ihtiyacı olan nemi kazandırıyor. SPF 35 özelliği ile de güneşin zararlı etkilerinden koruyor.
- Sensuous Nude: Kışkırtıcı kokusuyla kadınların doğal güzelliğini ve feminen cazibesini ön plana çıkarıyor. Amber çiçeği, etkileyici ikinci bir cilt hissi yaratıyor.
- ANR Set: Estee Lauder Advanced Night Repair serum, Advanced Night Repair göz kremi ve Advanced Time Zone kremden oluşan set, cildinizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

2015’in yeni gençlik uygulaması Kolajen indüksiyonu

Gençleşme veya genç kalma adına yapılabilecek pek çok işlem mevcut. Elbette sağlıklı yaşam, beslenme, düzenli egzersiz hepimizin yapması gerekenler. Bunlara ek olarak botoks ve dolgu uygulamaları artık çok daha erken yaşlarda yapılarak yıpranma süreci yavaşlatılmaya çalışılıyor. Doğallığın ön plana çıktığı günümüzde etkin teknolojik yöntemlerden biri de kolajen indüksiyonu...

Haberin Devamı

Vitamin kombinasyonları, aminoasit takviyeleri, fibroblast kültürleri, zenginleştirilmiş yağ transferleri gençleştirme ve genç kalma adına sıkça bu sene basvuracağımız yöntemlerden. Doğallığın daha ön plana çıktığı günümüzde etkin teknolojik yöntemlerden biri de kolajen indüksiyon uygulaması. Yöntemin detaylarını Prof. Dr. Reha Yavuzer anlattı.

Kolajen indüksiyon uygulaması nedir?

- Tüm vücutta belli hücrelerde kolajen üretiliyor. Yaşlanma ile bu üretilen kolajenin hem kalitesi azalıyor, ki biz bunu elastikiyet kaybı olarak gözlemliyoruz, hem de üretim miktarı azalıyor. Kolajen indüksiyonu, bedeni uyararak kolajen üretimini tekrar gençlik yıllarına yaklaştırmak ve kolajenin kalitesini yukarı çekmek için yapılan bir dizi işlem. Dışarıdan cilde kolajen benzeri maddeler yani dolgular veriliyor, yanında bireyin kendi kolajen üretimi de artıyor.

Uygulama hangi amaçla yapılıyor?
- Yaşlanma denilen doğal süreçte deri kolajen miktarı azalıyor, kalitesi düşüyor. Cildin dış örtüsü parlaklığını yitiriyor. Estetik ünitelerde ayrılma meydana geliyor. Bu yöntemle söz konusu olumsuzlukları büyük oranda gideriyoruz.

Bu arada sözünü ettiğiniz “ayrılma” tam olarak nedir?
- Alında yatay ve dikey kırışıklıklar, kaşlarda düşüklük, üst göz kapağında deri fazlası, yağ torbacıklarının belirginleşmesi, alt göz kapağında ince kırışıklıklar, alt göz kapağında torbalanma, yanak dokusunda aşağıya ve öne doğru yer değiştirme, dudaklarda incelme ve dikey kırışıklıklar, kulak memelerinde büyüme ve sarkma, burun ucunda düşme, gülme çizgilerinde derinleşme, elmacık kemiği bölgesinin dolgunluğunun azalması, boyunda sarkıklık, boyunda yağlanmada artış karşımıza yaşlanma ile çıkan görüntüyü tarif ediyor.

Uygulama nasıl yapılıyor peki?
- Kolajen indüksiyon tedavisinde, enjekte edilen biostimülanlar ve enerji bazlı uygulamalar tek başına veya kombinasyon olarak kullanılıyor. Bu yöntemlerle fibroblast denilen ve kolajen üretiminden sorumlu olan hücrelerin sayıca artırılması, ürettikleri kolajen miktarının fazlalaştırılması hedefleniyor.

Haberin Devamı


UYGULAMANIN FAYDALARI
- Kolajen indüksiyonu uygulanan bölgede kolajen sayısı ve kalitesi artıyor.
- Kaybedilmiş elastikiyet kaybı hafifliyor.
- Derinin nem tutma özelliği artıyor.
- Deri altı dokusunun kalınlaşması ile daha sağlıklı, diri ve genç görünümlü bir cilt ortaya çıkıyor.
- Dışarıdan bakıldığında daha parlak ve canlı gözüken deri, artık dış etmenlere ve yaşlanma sürecine de daha dayanıklı hale geliyor.

Modern kadının ilham kaynağı
O, narin ve feminen ama aynı zamanda özgüveni yüksek, güçlü, özgür bir ruh... Ve elbette tarz sahibi, orijinal... Tanıştığı herkese ilham veriyor. Üstelik tek bir kelime etmeden; gülüşüyle, tarzıyla ve duruşuyla...
Şimdi, Estée Lauder’ın modern kadının dualitesini anlattığı ilham veren parfümü Modern Muse ile tanışma zamanı. Modern Muse’un içerikleri seçilirken, dünyada yaşayan “10 master parfümör”den biri olan Harry Fremont’un bahçesinden esinlenildi.
Fremont’un, bahçesindeki çiçeklerin sadeliği ile modern kadının yapısını harmanlayarak yarattığı kokuda bugüne kadar bir araya getirilmemiş çiçeksi ve odunsu akordlar buluşturuldu.

Tenlerde ikonik bir koku

Tom Ford’un ikonik parfümü Tom Ford Black Orchid ile hâlâ tanışmadıysanız, çok geç kalmış sayılmazsınız. Çünkü o zamansız bir efsane... Kullanılan zengin ve koyu notalar, siyah orkide ve baharatların cezbedici dokunuşları, parfümü ölümsüz kılıyor.
Parfüm, taze bergamot ve siyah frenk üzümü ile yoğrulmuş ylang ylang ve değerli siyah trüf mantarıyla kapılarını açıyor. Kokunun en cezbedici kısmını ise siyah orkide, davetkar siyah çiçekler ve zengin meyve özleri oluşturuyor.
Sarhoş edici etkisi ile lotus ağacı, bu parfüme çekici bir derinlik katıyor. Karışıma eklenen paçuli, tütsü ve vetiver ile kokunun dengesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...
Yılbaşının en şık hediyeleri

* Estee Lauder Elegant Beauty Set: Avantajlı sette Take It Away makyaj temizleyici, Perfectionist serum, Resilience Lift sıkılaştırıcı krem, Resilience Lift göz kremi, Pure Color Lipstick, Sumptuous Extreme siyah maskara, makyaj aynası ve kozmetik çantası yer alıyor. Fiyatı, 129 lira...

* Estee Lauder Prestige Make Up Set: Estee Lauder markasından 1 büyük boy parfüm satın alın, bu sete sadece 99 liraya sahip olun... Peki, sette neler var dersiniz?
- Double Wear Zero Smudge Lengthening maskara
- Pure Color Eyeshadow Compact 9’lu palet
- Double Wear Stay-in-Place göz kalemi
- Double Wear Stay-in-Place jel eyeliner
- Pure Color Long Lasting Lipstick ruj
- Double Wear Stay-in-Place dudak kalemi
- Modern Muse

Yazarın Tüm Yazıları