Terör örgütü PKK’nın HDP, CHP, İYİ Parti’ye çizdiği perspektif

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı bir konuşmada, terör örgütü PKK’nın 2023 seçimlerine giderken HDP’ye çizdiği perspektife ilişkin bir belgenin 15 gün önce güvenlik güçlerinin eline geçtiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, “Bugüne kadar bir kez terörü lanetlemeyen, terör örgütüyle kol kola gezen, elimizde PKK terör örgütünün HDP’ye 15 gün önce gönderdiği belge var. Nasıl davranacağını, hangi adımları atacağını, siyaseti nasıl yapacağını, PKK’ya nerede bağlı olacağını ifade eden bir talimat metni. Yukarıdan aşağı yazmışlar talimat metnini. Kılıçdaroğlu, Akşener, siz belki kendi koltuğunuz uğruna, sizi kandırdıkları, pişpişledikleri koltuğunuz uğruna bu milletin özgürlüğünü ve hürriyetini bir kenara bırakırsınız ama şehitlerimiz, sizin yakanızı ve bu millet sizin yakanızı bırakmaz.”dedi.

İSTİHBARAT, TESPİT ETTİ

Güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından ele geçirilen belgede, HDP’nin CHP ve İyi Parti ile ilişkisinin de nasıl olması gerektiği anlatılıyor. PKK’nın HDP’ye direktifinde, sözde “direniş” adını verdikleri, PKK’nın terör faaliyetlerinin parçası olarak ülke içerisinde, HDP merkezli bir sözde direnişin yürütüldüğü, bunun başarılı olması için ortaya çıkan avantajlı durumların iyi değerlendirilmesi gerektiği fakat yeterli çabanın gösterilmediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

AYAKLANMA FIRSATI KAÇTI

Örnek olarak da İzmir’de HDP’li Deniz Poyraz’ın öldürülmesi gösteriliyor. Toplumun çeşitli kesimlerinin Deniz Poyraz’ın öldürülmesi olayına üst düzey tepki gösterdiğini, buna karşı HDP teşkilatlarının bu konuda oldukça yetersiz kaldığı, yaşanan olay sonrası bir ayaklanma çıkarılma fırsatının olduğu ama HDP’nin bunun yerine bir iki etkinlik yapmakla yetindiği anlatılıyor.

Deniz Poyraz’ın öldürülmesi olayının, “HDP’nin kapatılması gündemi” sırasında ortaya çıktığı ve bu konunun çok iyi değerlendirilmesi, “HDP’yi Savun” konulu etkinliklerin büyük kitlelerin katılacağı eylemlere dönüştürülmesi gerekirken bunun gerçekleşmediği ifade ediliyor.

Belgede, bununla ilgili “çok iyi bir zemin” oluştuğu, hatta CHP’nin TV kanallarında bile bu mitinglerin duyuru ve reklamının yapıldığı hatırlatılıyor.

HDP, ‘Ben olmadan kazanamazsınız’ desin

Terör örgütü PKK’nın HDP’ye yön vermek amacıyla hazırladığı dokümanda CHP, ve İYİ Parti’nin, PKK’lılar tarafından sözde “demokrasi ittifakı” olarak ortaya çıkan yapılanmaya ortak olmaya yanaşmayacağı vurgulanıyor.

Haberin Devamı

PKK, bu partilerin HDP ile açık bir şekilde ittifak kurmayacaklarının farkında.

Belgede, HDP olmadan da seçimi kazanma ihtimallerinin olmadığını hatırlatarak, “HDP’nin bu partilere bize doğru yaklaşırsanız biz de yerel seçimlerdeki gibi yaklaşabiliriz, aksi takdirde kaybedersiniz” biçiminde onlara bir yandan tehdit bir yandan da umut vermesi gerektiği ifade ediliyor.

BİLGEN, KARŞIYA ÇALIŞACAK

Ayhan Bilgen’in yeni parti kurma çalışmalarını yürüttüğü, parti kurması halinde HDP’ye karşı konumda olmaması gerektiği belirtilen belgede, HDP’ye uzak seçmenden oy alamayacağını, HDP seçmeninden oy istediğinde de “O zaman HDP’den neden ayrıldın?” sorusuyla karşılaşacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

PKK yöneticileri Bilgen’in HDP’ye zarar verecek siyasi faaliyetler içeresinde olacağının yazıldığı belgede, cezaevinden çıkarılmasındaki asıl amacın da bu olabileceğini belirtiyorlar.

PKK, Bilgen’in faaliyetlerini böylesine takip ediyor ve onu HDP üzerinden yürüttüğü siyasi faaliyetler için zararlı görüyorsa tehdit büyük demektir.

KAPATMAYA KARŞI HAZIR OLUN, SİYASİ YASAKLARA KARŞI EKİPLER OLUŞTURUN

TERÖR örgütü PKK, söz konusu belgede HDP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili görüşlerini de aktarıyor. HDP’nin kapatılması konusuyla ilgili yedek bir partinin olmamasının büyük bir sorun olduğu ve daha önce söylendiği gibi yeni bir parti kurma hazırlıklarının yapılması talimatının verildiğini hatırlatıyor. PKK’nın endişesi, HDP hakkında kapatma kararı çıkması halinde, “HDP içerisinde faaliyet yürüten şahıslara siyasi yasak getirilmesi.”

Haberin Devamı

Terör örgütü buna karşın il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, parti merkez kurullarında faaliyet yürüten şahıslar hatta parti bünyesinde çok az faaliyet gösteren şahıslara bile siyasi yasak getirilebileceğini, siyasi yasak getirilebilecek şahısların yerine acilen yenilerinin yetiştirilmesi gerektiği ve bu kapsamda siyaset akademilerinin normal zamanlardan bile yoğun bir şekilde çalışması gerektiği belirtiliyor.

BİRİNCİ TURA KENDİ ADAYIYLA GİRECEK

Erken seçim ihtimaline karşı her an hazır olunması, cumhurbaşkanlığı seçimi için de bir adayın hazır olması gerektiği ifade edilen belgede, birinci turda HDP’nin kendi adayıyla gireceği, ikinci turda ise ne yapılacağına dair PKK’nın üst yönetiminden talimat beklenmesi isteniyor. Terör örgütü PKK yönetimi, Doğu ve Güneydoğu illerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden giden oyların HDP’ye değil diğer muhalefet partilerine kaydığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Bu durumdan rahatsız olan terör örgütü yöneticileri, muhalefet partilerinin bu bölgelerde taban oluşturmak için ciddi çalışmalar yaptığını, HDP’nin bu tür çalışmalara fırsat vermemesi gerektiği ifade ediliyor.

Belgede, HDP’nin Lübnan, Mısır ve Irak gibi ülkelerde temsilcilikler açması ve Türkiye aleyhine olacak çalışmalar yürütmesi talimatı da veriliyor.

Aslında belgede yazılanlar bir süredir uygulanıyor, belge bize sadece HDP’nin terörist PKK’lılardan talimat alan bir yapı olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Ama asıl görmesi gerekenler, bunlarla işbirliği yapan CHP ve İyi Partililerin başını çektiği ittifak üyeleri ve seçmenleri...

Yazarın Tüm Yazıları