Sabotaj mabotaj...

21 Şubat 1993 tarihinde terör örgütünün yayın organı Serxwebun dergisinde PKK elebaşı Öcalan’ın “Türkiye’deki tüm turizm sahalarına eylem kararı aldık” başlıklı yazısı yayınlandı.

Haberin Devamı

Yazıda, “Partimiz, Ege, Akdeniz, Marmara ve Kürdistan’daki tüm turistik girişimlere karşı silahlı mücadele ve eylem kararı almıştır. Bütün turistik alanlar, oteller, plajlar ve diğer sahalar bu eylem alanımız içindedir...

Bu sene Türkiye’nin turizm faaliyetine karşı geliştirilecek her türlü bombalı saldırı, yakma ve imha etme eylemlerinde ortaya çıkacak insan kaybından PKK sorumlu olmayacaktır...” diyordu.

PKK elebaşı aynı dergide, 1994 yılı ağustos ayında da örgütüne şu talimatı vermişti: “Halkımızın büyük bir kesimi metropoldedir, Antalya’da, İzmir’de ve İstanbul’dadır; fakat ‘Gelsin parti burada da büyük eylem yapsın’ diyorlar. Peki sizler orada yüz binler varsınız, bir kibrit kıvılcımı çakıp orman yakmak zor mudur?

Üç genç birleşse, kesin bir faşist vurabilir, kesin bir dükkânı veya fabrikayı yakabilir, yüz yerde orman yangını çıkarabilir.”

1984 yılından beri 10 binlerce insanımızı katleden PKK, 1993’ten itibaren de ormanları, sanayi kuruluşlarını, evleri, sokaklarda araçları kundaklıyor.

Haberin Devamı

53 İLDE 270 YANGIN

Bu yıl 29 Temmuz’dan itibaren Türkiye’nin 53 ilinde çıkarılan 270 orman yangını ise bunun devamı niteliğinde. Orman ekiplerinin, itfaiye ve gönüllü yurttaşların çabası sonucu dün itibarıyla 267 yangın kontrol altına alındı. Yangınlarla ilgili her şey konuşuldu ama üzerinde en az durulan bu yangınların çıkış nedenleriydi.

Aynı ilde farklı bölgelerde onlarca noktada bir anda başlayan yangınlarla ilgili terör örgütü PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları” isimli terörist grubun açıklaması nedense yeterince tartışılmadı. PKK’nın siyasi kanadı HDP, “Yangın kimden çıktıysa çıktı” diyerek sözüm ona kınama mesajı yayınladı. Ama HDP ile işbirliğine kelleyi koymuş muhalefet partilerinin tepkisizliği dikkat çekici.

Sabotaj mabotaj...

Hele hele İP’li Bahadır Erdem’in, “Sabotaj mabotaj önemli değil, ‘Ne kadar mağdur bu AKP iktidarı, bak gördün mü her yerde yangınlar çıkardılar, AKP’yi kötü duruma düşürmek için...” velev ki öyle, söndürseydi; vatandaşı başka hiçbir şey ilgilendirmez” sözleri bir kesimin ruh halini yansıtması bakımından oldukça ibret vericiydi.

Haberin Devamı

Muhalefet partilerinin yöneticileri ve yandaşlarında PKK’nın siyasi kanadı HDP ile işbirliği o kadar önemli ki; ormanların terör örgütü tarafından yakılması bile onlar için önem taşımıyor.

‘YAKTIK, YAKACAĞIZ’

Oysa “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” adıyla 1 Ağustos 2021 tarihinde, “Yüzyılın İntikam Hareketi Olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi Olarak Çöktürme Hamlesini İlan Ediyoruz” başlıklı açıklamada, asıl hedefin iktidar değil Türkiye’yi yakmak olduğu şöyle anlatılıyordu:

Öfke ve intikam hareketimizi ateşler içinde kalan şehirler, kül ve dumanla kaplanmış gökyüzü, alevler içinde kalan dağ ve ovalarınızda göreceksiniz. Güzelim Metina köyleri yanarken... Rahat bir bayram ve tatil yaşayacaklarını mı zannettiler? Dağlarımızda dolaşan işgalci askerlerin ve şehirlerimizde terör estiren polislerin ailelerini rahat bırakacağımızı mı düşündüler? Bu çerçevede de faşistlerin içme sularını zehirleyeceğiz. Bıçakla yaralayacak, ağız dolusu küfür edecek, camilerinizde namaz kıldırmayacak, okullarınızı ateşe verip Türk öğretmenlerini korkudan titretecek ve Kürdistan’dan kaçırtacağız. Arabalarınızı, işyerlerini, ekin arazilerinizi ve şehirlerinizi ateşler içinde bırakacağız. Ateşten isyan ile ilan ettiğimiz ‘ÇÖKTÜRME HAMLEMİZE’ tüm Kürtleri ve dostlarını güç vermeye, büyük coşkuyla eyleme geçerek hesap sormaya ve zaferi kazanarak yüzyıllık intikamı almaya çağırıyoruz.’

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadeye de yer verilmişti: “Eylemlerimiz Özgür Özerk Kürdistan statüsü resmi olarak tanındığı güne kadar kesintisiz devam edecektir.”

‘SİLAHIMIZ ÇAKMAK VE KİBRİT’

Yalnızca son yangınlar değil, 2019 yılı son dönemlerinde terör örgütü PKK toplam 33 yangını üstlendi.

Bunlardan:

Ateşin Çocukları: 28

Halkların Birleşik İntikam Milisleri: 4

Şehit İslam Cilo İntikam Birimi: 1 yangını üstlendi.

PKK 2020’de ise ise toplam dört yangını üstlendi. Bunlardan:

Ateşin Çocukları: 3

YPS intikam Birimi: 1 yangını üstlendi.

Teröristlerin orman yakma eylemlerinin sadece hükümeti değil Türkiye’nin tamamını hedef aldığının ve bunun sürekli olacağının işaretini PKK/KCK terör örgütü Yürütme Konseyi Üyesi “Cemal” kod adlı Murat Karayılan 22 Haziran 2020 tarihinde; “...Öyleyse bu düşmana karşı sessiz kalmamalı, direnişe geçmeliyiz. Hiçbir genç çaresiz değildir. 2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir” sözleriyle vermişti.

Haberin Devamı

50 KİŞİ YAKALANDI

28 Temmuz 2021 tarihinden itibaren çıkartılan yangınlara yönelik inceleme sonucunda şimdiye kadar 50 kişi gözaltına alındı. Bunların arasında, tutuklanan veya serbest kalan bazı kişilerin; kendisinin ya da 1. derece yakınlarının PKK terör örgütü ile örgütsel kayıtlarının bulunduğu ortaya çıkarıldı.

Belli ki PKK’nın kundaklama eylemleri devam edecek. Buna karşı elbette devletin ilgili birimleri gerekli önlemleri alacaktır. Ama, bu katliamları “Sabotaj, mabotaj vatandaşı ilgilendirmez” diyen siyasetçi tipleri olduğu, teröristleri değil sadece devleti suçlayanlar olduğu sürece sadece kundakçıların işi kolaylaşacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları