HDP’nin 600 gündür duymadığı ses: Diyarbakır Anneleri

2014’te terör örgütüne katılan Renas Çele kod adlı N.T., teslim olduktan sonra HDP’nin bu konudaki rolünü şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“2014 yılı ekim ayında gününü hatırlamadığım bir akşam, benim de yaşadığım Köprülü Köyü’nde arkadaşlarla gençlerin oturup sohbet ettiği meydanda sohbet etmek için toplanmıştık. Babasının adı İ.Ö. olan Rubar kod adlı Furkan isimli arkadaşım bizden ayrı müzik dinliyordu. Ben de üzülerek halini hatırını sormaya gittim. O da bana ailesiyle yaşadığı problemlerden dolayı buralardan kaçmak istediğini ve örgüte katılmak istediğini söyledi. Bana da “Benimle gelir misin?” diye sordu. Ben de öncesinde PKK/KCK terör örgütüne sempati duyuyordum. Arkadaşım Furkan Ö.’den etkilendim ve örgüte katılma teklifini kabul ettim. Ertesi sabah erkenden Furkan ile birlikte kalktık ve köyün içerisinden geçen minibüse binerek Hakkari’ye gittik. Hakkari’de bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasına gittik. HDP binasının içerisinde, kapısında “Gençlik Odası” yazan odaya girdik. Odada adını bilmediğim orta boylu, zayıf gözlüklü erkek bir şahıs bizim telefonlarımızı topladı ve telefonlarımızın içerisinde bulunan SIM kartları kırdı. Bize beklememizi söyledi. 10 dakika bekledikten sonra Hakkari-Yüksekova arası sefer yapan Ford marka beyaz minibüsle Gençlik Odası’nda bizi bekleyen şahıs, Furkan Ö. ve ben Hakkari ili Yüksekova ilçesine gittik. Yüksekova’da adını bilmediğimi bir lokantada karnımızı doyurdular. Daha sonra başka bir Ford marka beyaz renkli transit diye tabir edilen araçla, adını bilmediğim bir başka şahıs, Furkan Ö. ve beni Yüksekova’da adını bilmediğim bir dağa doğru götürmeye başladı. Bize yol üstünde jandarma karakolu olduğunu ve çevirmeye yakalanırsak elma toplamaya gittiğimizi söylememizi tembih etti. Yüksekova’dan bir, bir buçuk saat gittikten sonra şoför bizi adını bilmediğim ikinci bir şahsa teslim etti. O gece dağda bir taşın altında sabahladık.”

Haberin Devamı

Teslim olan terör örgütü PKK üyelerinin ifadelerinde benzer cümleleri görebilirsiniz.

HDP’nin 600 gündür duymadığı ses: Diyarbakır Anneleri

EVLAT NÖBETİ

Haberin Devamı

Çocuklarının başta Diyarbakır olmak üzere HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’daki il binalarından terörist PKK’ya katıldığını bilen annelerinin evlatlarına kavuşmak için başlattıkları nöbetin 600. günü doluyor. Elbette yalnız Doğu ve Güneydoğu Anadolu değil, başta İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki HDP’nin parti teşkilatları terör örgütünün personel ofisi gibi çalıştı.

Bunun en güçlü tanıkları, PKK’nın dağa kaçırdığı çocukların aileleri. Terör örgütünün dağ yapılanmasına nasıl ve kimler aracılığıyla gittiğini çok iyi bilen ve yıllarca izini süren, bölgede yaşayan aileler tam 600 gündür “evlat nöbeti” tutarak HDP’den çocuklarını istiyor.

3 Eylül 2019 günü başlayan Diyarbakır Anneleri’nin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki oturma eylemi yarın tam 600 günü dolduracak.

Haberin Devamı

HACİRE ANA UMUT OLDU

Hacire Akar, “Ciğerim için buradayım” diyerek Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemiyle oğlu Mehmet Akar’a kavuştu. Şimdi o torun büyütüyor ama yaptığı çok daha önemli bir şey var; teröristlerin çocuklarını kaçırdığı diğer ailelere umut oldu. Onun başlattığı mücadele yolunda şimdi 226 aile yürüyor. Tam 600 günde 24 kişi terör örgütünden kaçarak evlat nöbeti tutan ailelerine kavuştu.

Terör örgütüne karşı verilen bu büyük mücadele toplumun büyük bölümünden destek görse de, terörist PKK’nın siyasi kolu ile işbirliği yapan muhalefet partileri ile onlara yakın kişi ve gruplar böyle bir eylemi yıllardır görmezden geliyor.

Haberin Devamı

YAĞMUR, ÇAMUR VE HAKARETE KARŞI

Daha kötüsü HDP’nin durumu; terörist PKK yöneticilerinin her sesine kulak veren ve onların sözcülüğünü yapan HDP, gözlerini, kulaklarını, vicdanlarını kapatmış, tam 600 gündür Diyarbakır İl Binası’nın önünde eylem yapan anneleri görmüyor, seslerini duymuyor.

Duymadığı gibi tek dertleri çocuklarına kavuşmak olan anneleri, para karşılığı eylem yapan insanlar diye yaftalayıp iftira atıyor. Onları aşağılıyor ve il binasına girip çıkarken hakaret ediyorlar. Aileler yalnızca kışın soğuğuna, yazın sıcağına, yağmura, çamura değil oy verdikleri parti olan HDP temsilcilerinin hakaretlerine karşı da duruyorlar.

Ama şunu göremiyorlar; Diyarbakır Anneleri her gün büyüyorken, varlığını yalnızca terör örgütü PKK’ya borçlu olan HDP ise küçülüyor.

Haberin Devamı

HDP’nin 600 gündür duymadığı ses: Diyarbakır Anneleri

DÖRT İLDE ANNELER AYAKTA

TERÖRİST PKK’nın siyasi kolu ve terör örgütünün personel ofisi gibi çalışan HDP, Diyarbakır Anneleri’nin eylemine tepkisiz kaldıkça başka illerden de eyleme katılım gerçekleşiyor. Bunun yanında bölgede dört ilde anneler benzer eylemlere başladı. Diyarbakır’ı, Şırnak, Van ve Muş’taki anneler izledi. Sadece eylem yapılan il sayısı artmıyor, bu illerde eyleme katılan ailelerin sayıları da yükseliyor. Diyarbakır’dan sonra evlat nöbetine başlayan Şırnak’ta her hafta 35 aile HDP İl Binası’nın önünde eylem yapıyor. Şırnak İl Merkezi ve ilçe ile köylerden eylem için kayıtlı olan aile sayısı 550’yi geçmiş durumda. Şırnak’ın ardından Van ve Muş’ta da HDP il binalarının önündeki eylem devam ediyor.

HDP ve onunla işbirliği yapan siyasetçiler görmezden gelse de bu eylemler başka illere de yayılacak. Terör örgütü silahlı mücadele ile bitecek ama onun siyasi ayağına en büyük darbeyi anneler vuracak.

 

Yazarın Tüm Yazıları