Vergi rekortmenleri neden adlarını açıklamak istemez

2017 yılında İzmir’de en fazla vergi vereceğini açıklayan 100 gelir ve kurumlar vergisi yükümlüsü açıklandı.

Haberin Devamı

Gelir vergisinde ilk üç sırayı Lucien Arkas (7.386.475 TL), Bernard Arkas (3.753.320 TL) ve Nail Özkardeş (2.937.106 TL) aldı. Kurumlar vergisinde de ilk üç Petkim (248.133.766 TL), Philsa (155.526.683 TL) ve MSC Gemi Acenteliği’nden (95.095.916 TL) oluştu.


MUTLAKA VARDIR BİR NEDENİ
Her iki vergide de ilk 100’de yer alan yükümlüleri kutluyorum, teşekkür ediyorum. İlk üçleri paylaşanlar ayrıca övgüye değer. Ancak bir ayrıntı dikkatimi çekti. Gelir vergisinde yalnızca 33 yükümlünün adı var, 67’si gizlemiş. Kurumlarda da 59 firmanın adı var, 41’i gizli. Yani, açıklanmak istememişler. Merak ettim, en çok vergi ödeyecekler listelerinde ilk 100’e giren kişi ve firmalar neden gizlenir? Reklam olmaktan mı kaçınırlar? Oysa, bu listede yer almak övünç nedeni değil midir? Elbette vardır bir nedeni, nedenleri, hesap-kitap işidir... Ama dedim ya, merak ettim.

-----

Haberin Devamı

BİR ‘İŞLEM TAMAM’ DEMETİ

 

Nüfus’ta işler
artık yolunda

ÖDEMİŞ’te yılların usta gazetecisi Yüksel Balcı, ilçesinin sorunlarıyla çok yakından ilgilidir. Balcı, sorunları dile getirir, çözüm geldikçe kamuoyuyla paylaşır. ‘Yüksel Hoca’, bir süre önce Ödemiş Nüfus Müdürlüğü’ndeki personel ve parmak izi cihazı sıkıntısını iletmiş, Devlet Hastanesi’nde de tek kalp uzmanı kalmasından yakınmıştı. Şimdi iki sorunu ve çözümleri Balcı’dan dinleyelim:
VATANDAŞ GERİ DÖNÜYORDU
“Ödemiş Nüfus Müdürlüğü’nde 8 ay önce Çin malı üç parmak izi alma cihazı ve 8 memur görev yapıyordu. İşlerin yoğunluğu, nisan ayında pasaport ve ehliyet işlemlerinin de Nüfus Müdürlüğü’ne verilmesiyle arapsaçına döndü. Nüfus cüzdanı yenilemeye gelenler saatlerce bekliyor, çoğu cihazların bozuk olması nedeniyle, işlerini yaptıramadan dönüyordu.
YOĞUNLUK İŞKENCE GİBİYDİ
Uzak köylerden gelenler de vardı... Nüfus yenilemek adeta işkenceye dönmüştü. 2 Nisan’da Nüfus’ta randevulu sistem başladı. Ancak bu sisteme girmeyen Tire, Kiraz, Bayındır, Torbalı, Selçuk’tan gelenlerle Nüfus Müdürlüğü dolup taşmaya başladı. Konu Ödemiş’in gündemine oturmuştu, kahvelerde, evlerde, işyerlerinde konuşuluyordu.
TAKVİYELERLE GELEN ÇÖZÜM
Sorun kamuoyuyla paylaşılınca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son model 6 cihaz alıp memur sayısını da 16’ya yükseltti. Ödemiş halkı, bu sıkıntıdan kurtuldu. Şimdi Ödemiş Nüfus Müdürlüğü’nde işler tıkır tıkır gidiyor. Personel de memnun, vatandaş da.”

 

Haberin Devamı

Devlet Hastanesi’ne bir
kalp uzmanı daha geldi

“300 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi’nde dört kadro olmasına karşın iki kardiyoloji uzmanı görevliydi. 132 bin nüfuslu ilçe dışında, Kiraz, Beydağ ve köylerinden gelen hastalara da hizmet veren hastanedeki iki kalp uzmanından birisi doçentlik ihtisası için Kıbrıs’a gidince, yalnızca Umut Uyan kaldı. Tek kalp uzman kalınca hastanede sorunlar yaşandı. Hasta yoğunluğuyla tek uzman başa çıkamayınca yakınmalar başladı. Birçok hasta diğer ilçelere gitmek zorunda kaldı.
EŞ DURUMUNDAN ATAMA
Küçük Menderes Bölgesi’ne hizmet veren hastanedeki kalp uzmanı eksikliğine Sağlık Bakanlığı ve Başhekim Dr. Ömer Koçak çare ararken sorun çözüldü. Kalp uzmanı Özcan Vural, eş durumundan Ödemiş’e atandı. Ödemişliler, dört kadrosu bulunan hastaneye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın iki kalp uzmanı daha atamasını beklemeye başladı.
BAŞHEKİM’DEN TEŞEKKÜR
Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak, “Hastanemizde tek kalp uzmanının kalması sıkıntılara yol açıyordu. Özcan Vural’ın eş durumundan hastanemize atanması, sorunu büyük ölçüde gidermiştir. Hastanemizde göğüs cerrahı, nöroloji, gastroloji, ruh sağlığı ve ortopedi uzmanı yakında göreve başlayacak. Bakanımıza Ödemiş’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim’ dedi.”

-----

Haberin Devamı

BİR ETKİNLİK
Eski taş ocağına
fıstık çamı fidanı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, bugün saat 11.00’de Bornova Fatmacık Kayası Hafriyat Atık Sahası’nda törenle fidan dikecek. Doğal yapısı bozulmuş eski bir taş ocağı olan 150 bin metrekarelik Fatmacık Kayası’ndaki yaklaşık 2 milyon ton hafriyat atığının üzerine 6 bin 120 kamyonla 159 bin ton bahçe toprağı serildi. Buraya 4 bin 170 fıstık çamı dikilecek ve arazi Orman Bölge Müdürlüğü’ne devredilecek.

-----

BİR İBRETLİK GÖRÜNTÜ
İz bırakanlar

Vergi rekortmenleri neden adlarını açıklamak istemez

-----

Yorumsuz (Salim Kadıbeşegil’den)

-----

BİR ALINTI
Erdal Güçlü’den: İnsanoğlunun en büyük cahilliği, kendini okuyamamasıdır. (Eddi Anter)

Yazarın Tüm Yazıları