Umudun simgesi Öykü, çok yaşa

BAŞTA salgın illeti...

Haberin Devamı

Değişimlerle sürüp gidiyor, hasta sayısı artıyor, yitirilen canların sayısı da istenilen düzeylere gelemiyor. 100 bin kişide görülen vaka sayısı rekorlara doğru gidiyor. Çeşitli ülkelerde sert önlemlere başvuruluyor, bazılarında aşı zorunlu olacak gibi...
Sonra dövizdeki dalgalanmalara bağlı ekonomik gelişmeler... Başta gıda olmak üzere çeşitli ürünlere art arda gelen zamlar... Elektrik ve doğalgaz faturalarından yakınmalar... Son olarak tüm yurdu etkileyen kış koşulları... Kapanan yollar... Ege’nin turizm merkezleri bile kardan beyaza büründü. İzmir için, “Kar yağmadan kar soğuğu yaşayan kent” deniliyor... Aklıma ilk gelenleri sıraladım. Sonuç olarak bugünlerde gündemimiz pek iç açıcı değil...
SON GÜNLERİN GÜZEL HABERİ
İşte böyle bir ortamda içimi ısıtan, sıcacık bir haberle karşılaştım. Ben de katkı için bir ucundan tutmaya çabalamıştım. Hani bir Öykü Arin kızımız vardı, tüm memlekete mal olan, herkesin sevdiği... Efendim okullar yarı yıl tatiline girdi ya, o da karne almış. Sosyal medyada gördüğüm, son günlerin en güzel haberini özetleyeyim:
“İzmir’de Eylem Şen ve Çağdaş Yazıcı’nın kızları Öykü Arin’e, yaklaşık dört yıl önce bir tür lösemi tanısı koyuldu. Tedavi sürecinde Öykü için uygun ilik nakli arayan aile, ‘Öykü Arin’e Umut Ol’ kampanyası başlattı. Antalya’daki tedavide baba Çağdaş Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil gerçekleşti. İlik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu. Yaşamını İzmir’de sürdüren Öykü, doktorlarının izniyle bu yıl eylül ayında ilkokula başladı.
DERSLERİN HEPSİ PEKİYi
Yarı uyumlu nakil nedeniyle dönem dönem kronik ilik savaşı veren Öykü, tüm dersleri ‘pekiyi’ olan karnesini aldı. Öykü ilk karne sevincini yaşarken anne Eylem Şen Yazıcı, sosyal medya hesabında kızının fotoğraflarını paylaşarak, ‘Ve ilk ilkokul karnesini aldı. Artık bizim evde okuryazar biri daha var. Şuraya tarifsiz duygularla dolu kalbimi bırakıyorum’ dedi.
HER ZAMAN İÇİMİZİ ISITTIN
Öykü’nün sınıf öğretmenin ise karneye, ‘Sevgili Öykü Arin, azmin, özgüvenin ve sorumlulukların, bilincin sayesinde başarılı bir başlangıç yaptın. Sımsıcak gülüşünle her zaman içimizi ısıtıyorsun. Seni kutluyor, başarılarının katlanarak devam etmesini diliyorum. Keyifli bir tatili hak ettin. Tadını çıkar ama kitap okumayı da unutma. İyi tatiller’ notunu yazdı.
O HERKESE BİR IŞIK OLDU
Gerçekten de azmin, özgüvenin simgesi olan Öykü, benim de içini ısıttı, “İyi ki varsın Öykü Arin. Seni nice güzel karneler, notlar, başarılar ve en önemlisi çok çok sağlıklı günler bekliyor, nazar değmesin” dedim. Her türlü hastalığın pençesine düşen tüm çocuklara Öykü Arin bir umut ışığı, moral olsun. Hepsine ve herkese sağlık diliyorum. Hepimize kolay gelsin.

------

BİR ÖNEMLİ ETKİNLİK

Kaan Efe adına
basket turnuvası

Haberin Devamı

BERGAMA Belediyesi, SMA hastası Kaan Efe adına 31 Ocak-1 Şubat’ta basketbol turnuvası düzenliyor. U11 Erkek dalında düzenlenecek “Kaan Efe Cup” etkinliğine Karşıyaka Spor Kulübü, Mavişehir Spor Kulübü, Bergama Motorlu Sporlar Kulübü, Yarış Spor Kulübü(Balıkesir), Lider Spor Kulübü(Manisa) ve Amiraller Spor Kulübü’nün basketbol takımları katılacak.
SPOR SALONUNA DAVET
Kaan Efe ve SMA hastalığına dikkat çekmek amacıyla Erdal Öner Spor Salonu’nda düzenlenecek turnuva, 31 Ocak’ta 10.00 ile 19.00, 1 Şubat’ta 10.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Belediyenin açıklamasında tüm hemşehrilerin turnuvaya beklendiği vurgulandı, “Yaşatalım Kaan Efe’mizi” denildi.

-----------------------

Haberin Devamı

BİR DUYURU

Kadınlara ücretsiz
savunma eğitimi

HANİ insan duyunca, “Tam da zamanı, kadına şiddetin her geçen gün arttığı bugünlerde çok da gerekli” dediği bir duyuruyu iletiyorum. Buca Belediyesi, kadınlara Çin savunma sanatı wushu öğretecekmiş... Ücretsiz kurslara 18 yaşından büyük kadınlar, 2 Şubat Çarşamba gününe kadar başvurabilecek. Ayrıntılı bilgi (0232) 439 10 10 (2200-2216) numaralı telefondan alınabilecek.

Yazarın Tüm Yazıları