Tiryakiler dikkat: Her yer izmarit çöplüğü değildir

* BİR YARIŞMA: Bugün sigara izmaritiyle, öncelikle orman yangını tehlikesi yaratanlara ve de çevreyi kirletenlere karşıyız... Önce bir yarışmadan söz edeyim...

Haberin Devamı

Ayvalık Belediyesi ve TEMA Vakfı, “İzmaritsiz Ayvalık” adlı karikatür yarışması düzenledi. Başkan Mesut Ergin, yarışmanın uluslararası, ulusal amatör ya da profesyonel tüm karikatür çizerlerine açık olduğunu bildirdi. Ergin, sigara izmaritlerini küllük ve çöp kutuları yerine sokağa, denize, sahile, kumsala, ormana atarak doğal yaşamı tehlikeye atanları karikatürün evrensel diliyle uyarmak istediklerini söyledi. Eserlerin 25 Ağustos’a kadar gönderilebileceği yarışmanın katılım koşullarını öğrenmek ve bilgi için izmaritsizayvalik@gmail.com adresine veya 0532 557 64 99 numaralı telefondan Sönmez Yanardağ’a başvurulabilir.

YERE ATMA KAFAMA AT
* BİR TASARIM: Ve hurdadan doğan, izmaritçileri alaya alan bir esprili tasarım... Didim Belediyesi Heykel Atölyesi’nde görevli heykeltıraş Olgaç Demirkol, plajlara izmarit atılmasını önlemek amacıyla elindeki kullanılmayan malzemeyle özel kutular tasarlamış. Sigara izmariti şeklindeki izmarit kutuları, sahillere ve ilçenin belli başlı yerlerine koyulmuş... İzmarit kutularının üzerinde, “Sigara sağlığa ve çevreye zararlıdır. Yere atma! Kafama at!” yazıyor. İlginç tasarıma alkış!

--------------

Haberin Devamı



BİR ÖNERİ
Ormanlara uyarı
levhası konulsun

ONU uzun uzun tanıtmaya gerek yok. İletişim, strateji, habercilik, halkla ilişkiler, reklam, görüntülü yayın aklıma geliverenler. Evet, Dev Ajans ve Erhan Gölbey’den söz ediyorum. Yangın önlem olarak ormanlara böyle uyarılar koyulmasını öneriyor. Kesinlikle katılıyorum. Trafikte olduğu gibi, bu tür levhalarla uyarılmaya alışık gibiyiz. Ne dersiniz? (Babasını yitiren Erhan Gölbey’in başı sağ olsun. Baba Ergür Gölbey huzurla uyusun.)
---------------

BİR PROJE BİR UYGULAMA

‘Acil Durum Grubu’ndan
alevlerle acil savaş

VE bir son dakika haberi: Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, orman yangınlarına karşı ilk müdahale amacıyla kritik yerlerdeki vatandaşın eğitimini öngören ‘Acil Durum İnisiyatifi’ projesi geliştirdi. İlk uygulama Çeşme Ildırı’da gerçekleşti. Çayağzı Mevkii’nin bir kilometre içerisinde çıkan yangına, Çeşme Rotary Kulübü’nün kurduğu grubu oluşturan mahalle sakinleri müdahale etti.

Haberin Devamı

EĞİTİM VE ÇALIŞMAYA DEVAM
Orman Genel Müdürlüğü ve İtfaiye birimlerinin de gelmesiyle yangın zararsız bir şekilde kontrol altına alınarak sonlandırıldı. Ildırı Acil Durum İnisiyatifi’nin başında bulunan Mahalle Muhtarı Erdem Yavuz, Çeşme Rotary Kulübü ile yangın mücadelesiyle ilgili eğitim ve çalışmalara devam edileceğini açıkladı.

ÖNEMİNİ YAŞAYARAK GÖRDÜK
Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt ise, “Çeşme Rotary Kulübü’nün oluşturduğu Ildırı Acil Durum İnisiyatifi Grubu sayesinde yangının 20 dakika içerisinde söndürülmesi hepimiz için sevindirici oldu. Acil bir durumda bilinçli ilk müdahalenin önemini de yaşayarak görmüş olduk” dedi.Rotary’nin bu çabasını kutluyor, acil durum gruplarının yaygınlaştırılmasını diliyorum..

Yazarın Tüm Yazıları