Söz konusu o bebek olunca gerisi ayrıntı

ÇANAKKALE’nin gündeminde bugünlerde doğal olarak çeşitli konular var. Örneğin deniz salyası... Salgın illeti zaten eksik olmuyor, o kabus rakamlar geride kaldı da derin soluk alındı. Daha da konu sayılabilir herhalde. Ama en önemli, belki de ilk sırada yer alan, tüm kenti ilgilendiren konu Ahmet Alp.

Haberin Devamı

 

AHMET ALP’E DESTEK İÇİN
Biga’nın Kemer Köyü’nden SMA Tip 1 hastası Ahmet Alp bebek için neredeyse tüm kent ayakta. Kampanyalar, destek programları düzenleniyor, herkes olanakları ölçüsünde katkı koyuyor. Kimi harçlığını, kimi el işlerinden sağladığı geliri, kimi günlük hasılatını bağışlıyor. Amaç Ahmet Alp’e nefes olabilmek. Sağlığına kavuşmak için yardım bekleyen bebeğin ailesi, bu önemli çabanın başlarında, seslerinin duyurulmasına yardımcı olan gazetecilere sosyal medyadan seslenmişti:

SESİ VE KELİMELERİ OLUN
“Ahmet Alp sesini duyuramayan bir bebekken sizlerin sayesinde artık ismi duyuluyor. Lütfen onu tanıdıktan sonra ellerini bırakmayın. Lütfen her zaman dediğimiz gibi birlik olalım. Çevrenize Ahmet Alp’ten bahsetmeyi asla unutmayın. Ahmet Alp’in çıkaramadığı ses, konuşamadığı kelimeler olalım. Bugün belki de bizim için dönüm noktası olabilir. Çok kişinin az parasıyla başaracağız.”

Haberin Devamı

BELEDİYE DE SEFERBER
Çanakkale Belediyesi de Ahmet Alp bebeğin tedavi olabilmesi amacıyla başlatılan kampanyaya katkı verdi. Çeşitli noktalarda afişlerle kentliler umut olmaya çağrıldı. Başkan Ülgür Gökhan, yardım için internetten canlı yayınlanan programa da katıldı. Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Gökhan Bayram’ın düzenlediği programı izleyenler bağışta bulunmuş, bebeğin anne ve babası Bahar-Recep Güven de katkı sunanlara teşekkür etmişti.

SAĞLIĞI EN GÜZEL HEDİYE
Başkan Gökhan, Babalar Günü nedeniyle kendisine gelen, “Babalar gününüzü en içten dileklerimizle kutlar, Ahmet Alp’e umut olduğunuz için sonsuz teşekkür ederiz” yazılı afişle mesajı paylaşmış, duygularını da, “Babalar gününde aldığım güzel hediyeyi sizlerle paylaşmak istedim. Kampanyanın en kısa zamanda tamamlanması ve Ahmet Alp’in bir an önce sağlığına kavuşması kadar güzel bir hediye düşünemiyorum” diyerek dile getirmişti.

İŞ İNSANLARINA MEKTUP
Çanakkale Belediye Meclisi’nin son toplantısında Başkan Ülgür Gökhan, Ahmet Alp için yardım çağrısını yineledi, iş insanlarına bu konuda mektup yazdığını belirterek, “Ahmet Alp için Çanakkaleli iş insanlarına mektup yazdım. Çok ciddi bağışlar geldi, tek seferde 50 bin lira, 100 bin lira gibi... Karınca kararınca, herkes bütçesi kadar bir hayır yapabilirsek iyi olur diye düşünüyorum. Destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

OYBİRLİĞİYLE BAĞIŞ KARARI
Ve meclisin tüm üyeleri Ahmet Alp bebek için birlik oldu. Üyeler, Temmuz 2021 toplantılarına ait huzur haklarını Ahmet Alp bebeğin tedavi kampanyası için bağışlama kararı aldı. Sonuçta Ahmet Alp söz konusu olunca tüm siyasal parti üyelikleri, görüş ayrılıkları, tartışmalar bir kenara bırakıldı. Belki de tüm ülkeye örnek olabilecek bir tutumla el ele verildi, ortak destek kararı alındı. Çanakkale Belediye Meclisi’nin tüm üyelerini alkışlıyorum, desteklerin Ahmet Alp’e sağlık getirmesini diliyorum.


1 SMS = 1 BAĞIŞ = 1 HAYAT
Çanakkale Belediyesi, son olarak sosyal medyada SMS kampanyasını paylaştı: “Çanakkaleli SMA hastası bebeğimiz Ahmet Alp için el ele verme zamanı. Destek olmak isteyen kentlilerimiz cep telefonlarından HAYAT yazıp 1735’e mesaj göndererek 1 SMS karşılığı 10 TL bağışta bulunabilirler (Turkcell hat). Aynı zamanda Ahmet Alp’in sosyal medya hesaplarındaki hesap numarasına da desteklerinizi iletebilirsiniz. 1 SMS = 1BAĞIŞ = 1 HAYAT.”

 

Haberin Devamı

NEFES VERMEK
İSTEYENLER
Ahmet Alp’e nefes olmak isteyenler için; IBAN: TR24 0006 7010 0000 0093 8208 79 Alıcı: Recep Güven – Yapı Kredi Açıklama: Ahmet Alp. Destek kampanyasıyla ilgili bilgi almak için (0543) 334 52 87 numaralı telefondan Ahmet Alp’in babası Recep Güven’e ulaşabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları