Öykü Arin bize ne öğretiyor?

ÇAĞDAŞ ve Eylem Şen Yazıcı’nın 3,5 yaşındaki kızları Öykü Arin bir tür lösemi hastalığına yakalandı ve tedavisi için uygun kök hücre gerekiyor.

Haberin Devamı

Yurt içi ve dışında kampanyalar başlatıldı, kök hücre bağışı için hemen herkes seferber oldu. Sözü çok uzatmak istemiyorum, bu yaşananlar konusunda Prof. Dr. Cem Terzi’nin, İz Gazete’deki, “Öykü Arin bize ne öğretiyor” başlıklı yazısını aktarıyorum:

O BİR DÜNYA TATLISI
“Öykü Arin 3,5 yaşında lösemi tedavisi için kök hücre bağışı bekleyen dünya tatlısı bir çocuk. 80 milyonluk Türkiye’de toplam kök hücre bağışında bulunan kişi sayısı 246 bin 674. Ege Bölgesi’nde bu sayı 34 bin 754. Çok az...
Belki biliyorsunuz. Tıp alanında ticarileşmemiş tek şey kan bağışı. İnsan insana hiçbir ticari unsur olmadan kanını veriyor; yaşatmak için, yaşamak için. Türkiye’nin kan ihtiyacı 2 milyon 700 bin ünite. Bağış miktarı 2 milyon 141 bin 765. Bu başarıyı kök hücre bağışında da yakalamak zorundayız.

Haberin Devamı

İNSAN OLMANIN TEMEL DEĞERİ
Öykü Arin bize insan olmanın, birlikte yaşamanın temel değerini öğretiyor: Bağışlamak. Karşılıksız, çekincesiz bağışlamak. Yaşamak ve yaşatmak için. Kök hücre vericisi olmak isteyen herkes 1 tüp kanını Kızılay’a vermeli.
Hepsi bu...
Teşekkürler Öykü Arin
Çok yaşa sen.
#türkkızılayı #lösev #iliknaklihayatkurtarir #çokyaşaöykü #kökhücre #donörol”
Gerçekten de fazla söze gere yok. Ortak dilekle noktalamalı: Öykü bir an önce sağlığına kavuşsun ve de çok yaşasın...

-----------------
BİR DAVET VAR
KİT-VAK’ın (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) geleneksel yılbaşı kermesi yarın 12.00-18.00 saatleri arasında Kültürpark Tenis Kulübü’nde düzenleniyor.

----------------------------

BİR GURUR RAKAMI

Ata’nın sergisine
rekor ilgi

ATATÜRK’ün çoğu yayımlanmamış 150 fotoğrafı, özel eşyaları, mektuplarının yer aldığı, 18 Ekim’de Folkart Gallery’de açılan ‘Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal’ adlı sergiyi bugüne değin 100 bini aşkın kişi gezdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 8 bin, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde ise 6 bin kişi sergiye konuk oldu. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Şubat 2015’ten bu yana 13’ncü serginin açıldığını belirtti, “Özellikle son sergimiz, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçileri ağırlıyor. Atatürk’e duyulan sevgi ve saygının yansımasını biz bu sergimizde görebiliyoruz” dedi.

-------------

BİR UYARI

Soğuk havalara dikkat

BİR HİZMET BİRİMİ

Haberin Devamı

Öykü Arin bize ne öğretiyor

------------------

Gediz Elektrik’ten yeni
müşteri ilişkileri merkezi

GEDİZ Elektrik, Bayraklı Manavkuyu Mustafa Kemal Caddesi Tarımcı C Apt. 153 C adresinde Özkanlar Müşteri İlişkileri Merkezi (MİM) açtı. Özkanlar MİM, hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında fatura ödemeye yönelik vezne işlemleriyle ilgili konularda hizmet veriyor. İzmir’deki diğer MİM’lerin adres bilgilerine ve yapılan işlemlerle ilgili bilgilere www.gediz.com web adresi üzerinden ulaşılabilir.

--------------

BİR ALINTI
Naciye Ölçüm’den: Bazı insanları acı büyütür ve yaşatır. Acı çekmeden o korkunç yalnızlığı tatmadan kendisi olamaz bazı insanlar...Ne zaman en sevdikleriniz yan çizer, ne zaman birer birer düşürür herkes maskesini, ne zaman yalnızlıktaki o muhteşem gücü keşfedersiniz, o zaman başlarsınız yaşamaya...(Charles Bukowski)

Yazarın Tüm Yazıları