Orman’ın otoparkı mı karavan barınağı mı?

İZMİR’in soluk alınabilecek en önemli yerlerinden birinden söz edeceğim. Deniz kıyısında, benzersiz güzellikleri barındıran İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Kent Ormanı’ndan... Bir zamanlar moloz döküm yeri olarak kullanılan 622 dönümlük alan, çok farklı türlerden binlerce ağacın boy verdiği bir kent ormanına dönüştü. Büyükşehir’in işlettiği marinadan Yenikale Burnu’na kadar uzanan alan, kent yaşamının gerginliğinden uzaklaşmak isteyenler için özel bir yer.

Haberin Devamı


ULAŞIM OLDUKÇA KOLAY
Engelliler Merkezi’nin de yer aldığı Kent Ormanı’nda filamingo, pelikan gibi kuş türlerini konuk eden bir de lagün bulunuyor. Kent Ormanı’na ulaşmak için otobüs ve vapurla Üçkuyular’a gitmek yeterli. Buradan yürüyerek Orman’a gidilebilir. Engelliler için otobüs seferleri var. Özel aracınızla da gidebilirsiniz. Kent Ormanı’na özel otopark da mevcut.
ÖZEL ARAÇLARA YER ZOR
Ancak otoparktan rahat yararlanacağınız söylenemez. Çünkü bu otoparka konuşlanmış, daha doğrusu burasını barınak/park/sürekli durak olarak kullanan karavanlardan yer bulamazsınız. Bazı karavanlar sürekli orada. Özellikle salgın illeti ve 30 Ekim 2020 depremi sonrası buradaki karavan sayısı arttı. Burasını sahiplenen karavancılar, kentin göbeğinde doğayla iç içe bir yerin keyfini yaşıyordur. Yaşasınlar da... Ancak, Kent Ormanı’na özel araçlarıyla gidenler pek böyle düşünmüyor. Çünkü araçlarını park yeri bulamıyorlar ya da çok zor buluyorlar. Zaman zaman karavancılarla tartışmalar yaşandığı da öne sürülüyor.
ÖZEL YERLER GEREKİR
İzmir’de karavanlara yer gerekiyor elbette. Elektrik, su, tuvalet, mutfak, çamaşırhane, hatta küçük ölçekli lokanta, market gibi hizmetler verilmesi de. Bu hizmetlerin karşılığında bedel alınması da gerekiyor. Karavanların çevreyi kirletmemeleri, atıklarını gelişigüzel yerlere atmamaları da olmazsa olmazlardan...
YANIT BEKLEYEN SORULAR
Salgın ve deprem yüzünden hoşgörülü bakıldığı konuşulan, Büyükşehir Kent Ormanı Otoparkı’ndaki karavanlarla ilgili sorular:
* Karavanlardan ücret alınıyor mu? * Karavanlara otoparka gelmiş araç gözüyle mi bakılıyor? * Büyükşehir, özel yer oluşturmayı, iç ve dış konuklara yönelik karavan turizmi düşünüyor mu? * Buradaki karavanlara çöp, çevre temizliği ve de güvenlik hizmeti veriliyor mu? * Bu karavanlar temizlik, çevre ve güvenlik açısından denetleniyor mu? * Karavanlar burada kalıcı mıdır, yoksa yeni yer mi gösterilecektir? * Kent Ormanı konukları için yeni otoparklar mı oluşturulacaktır? * İzmir’de karavanlar konusunda bir girişim, proje var mıdır?
AÇIKLAMA GEREKİR GİBİ
NOT: İnciraltı Kent Ormanı Otoparkı’ndaki karavancılar yazdıklarıma belki kızacaktır. Amacım onları rahatsız etmek değil. Yoğun yakınmalar yüzünden konuyu gündeme getirmek istedim. Belki onlar da durumlarının açıklığa kavuşmasını, işgalci görünümünden kurtulmak istiyordur. Etkililer, yetkililer bir açıklama yaparsa ne olacağını öğrenebiliriz.

----

Haberin Devamı

BİR İLGİNÇ DUYURU

Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin
elektrik ve suyu kesikmiş

BİR bildirim paylaşıyorum: “Herkese merhaba, Arefe gününden beri merkezimizde su ve elektrikler kesik olduğundan dolayı ve 2 gün daha gelmeyeceği için perşembe ve cuma günkü kurslarımız iptal olmuştur. Bilgilerinize.” Bu bildirim, Karşıyaka Belediyesi’nin Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nden üyelerine gönderilmiş.
ANLAYAMADIM DOĞRUSU
Öncelikle böyle bir merkezin elektrikle suyunun kesilmesi ve iki gün gelmeme nedenini anlayamadım. Elektrik ve su paraları mı ödenmemiş? Belediye böyle konularda destek oluyordur herhalde. İZSU ile Gediz Elektrik de anlayış gösterir Bilge Çınarlar’a. Yoksa bayram tatiline devam etmenin bir yolu mudur, bilemedim. Elektrik-suyun yeniden bağlanarak merkezdeki kursların sürmesini diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları