Organize sanayi bölgeleri dolu mu

BUGÜN şöyle bir zeytine değinelim, sonra iç aydınlatan farklı konulardan söz edelim:

Haberin Devamı

“İçim rahat değil doğrusu” demiş, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda zeytinliklerle ilgili bölüme değinmiştim. Özetle, komisyonda zeytinliklere konut, konaklama ve turizm tesisi yapılabilmesinin önü kapanmıştı şimdilik.

Organize sanayi bölgeleri dolu mu

İÇİM RAHAT DEĞİLDİ
Ama, “Zeytinliklere üç kilometre uzaklıkta kimyasal atık oluşturacak, toz ve duman çıkaran tesis yapılamayacak. Ancak alternatif alan bulunamaması ve kamu yararı kararı alınması halinde, Tarım Bakanlığı’nca konut, konaklama ve turizm tesisi hariç, maden dahil her türlü yatırım yapılabilecek” denilmişti. “Alan bulunamaması, kamu yararı ve maden dahil” sözcüklerinin içimi rahatlatmadığını söylemiş, “Zeytinin kabusu sona ermedi gibi” diye noktalamıştım.
BAKALIM NE OLACAK
Tartışmalar sürdü, “Zeytin mi, sanayi tesisi mi” aşamasına gelindi. Zeytinle ilgili tüm kuruluşlar, muhalefet adeta ayaklandı. Sonunda o maddenin yeniden ele alınması kararlaştırıldı. Taraflar bir anlamda zeytin dalı uzattı birbirlerine. Bundan sonra ne olur bilemem...
MADEN AÇMAK İÇİN Mİ?
Zeytinliklere sanayi tesisi kurulmasının önü tamamen kapanır mı? Zeytinlikler ve de zeytin kurtulur mu? Tabii ki kurtulmasını diliyorum. Haaa aklıma da takıldı: “Onlarca organize sanayi bölgesi var. Bunların hepsi doldu da, bu yüzden mi zeytinlikler gündeme geldi? Dolmadıysa, o zaman yeni maden sahaları açmak için mi zeytinliklere göz dikiliyor?”

-----

Haberin Devamı

 
BEN SENİ HİÇ GÖRMEDEN SEVDİM

Koca yürekli
küçük çocuklar

Organize sanayi bölgeleri dolu mu

KARŞIYAKA Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Coşkun İnce’nin gözetiminde, çocuk gözüyle Atatürk’e olan özlemlerini dile getirdi. Çocuklar, Atatürk ve Milli Mücadele yıllarının anlatıldığı, “Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim” adlı kitap yazdı. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde kitaplarını tanıtarak imzalayan çocuklar, “Kurtuluş Savaşı” adlı tiyatro oyunu sergiledi.

Haberin Devamı

Organize sanayi bölgeleri dolu mu

SANATÇILARDAN DESTEK
İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncusu İbrahim Raci Öksüz, tiyatro ve dizi oyuncusu Volkan Severcan da öğrencilere destek verdi. Okul Müdürü Sibel Özer, “Hem yazdıkları kitapta hem de sahneledikleri oyunda milli mücadelenin önemini farklı açılardan ele alarak, birlikte ve beraberliğin önemini bizlere hatırlatan öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenimiz Coşkun İnce’ye, projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
GELİR MEHMETÇİK VAKFI’NA
38 öyküden oluşan, kapağını da çocukların tasarladığı kitabı Kitap Kahvesi Yayınevi bastı. Geliri Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak, “Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim” kitapyurdu.com, kitapsahaf.net, elitkitap.com gibi kitap satış sitelerinden ve kitabevlerinden sağlanabilir. Projenin koordinatörü öğretmen Coşkun İnce’nin de, “Aşk Acıtır Savaş Yakar” ve “Vatanım Aşktır Benim” adlı kitapları bulunuyor.

-----

Haberin Devamı


BU SERGİNİN TEMASI ŞEHİT ASKERLER VE ÇOCUK GELİNLER

Kurs eserleri

GAZİEMİR Belediyesi seramik kursuna katılanların eserleri, Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde sergilenmeye başlandı. Daha önce mültecileri konu alan kursiyerler bu kez çocuk gelinler ve şehit askerler temasını işledi. Sergide çocuk gelinlerin anlatıldığı ürünler ve şehit askerler anısına yapılan postal ilgi çekti. Portre, mimari yapılar, süs eşyaları, insan ve hayvan figürlerinin işlendiği eserlerin de yer aldığı serginin açılışında İzmir Otizm Derneği Çocuk Korosu mini konser verdi.

-----

SÖZ SİZİN

HER YAĞMURTA ORTALIK GÖL

Izgara var
faydası yok

YAKLAŞIK 8 yıldır Çiğli Ataşehir’de oturuyorum. Oturduğum sokak kum ve çakıl. Nereye gittiysem, başvurduysam asfalt dökülmesini sağlayamadım. Herkes birbirinin üstüne atıyor. Mağdur olan yine biziz. En ufak yağmurda her yer yine göl oluyor. İZSU; resimde görüldüğü gibi ızgara yaptı ama yol toprak olduğu için anlamı olmadı. İlgililerin dikkatine sunuyorum. (Yusuf KARAKAŞ)

-----

Haberin Devamı

ÇÖZÜM ÖNERİSİ DE VAR

Bostanlı 6344’te
tramvay sıkıntısı

BOSTANLI Köprüsü’nün yanındaki 6344 Sokak (Tarık Dursun K. Sokağı) genellikle Ataşehir’den Bostanlı’ya giden araçların geçiş yeridir. Cemal Gürsel Caddesi’nde tramvay seferleri başladıktan sonra sokağın başına trafik lambası koyuldu. Her tramvay geçişinde lamba 10 saniye kadar yanıyor ve sokak araçlarla doluyor. Sensörlü lamba koyulup sadece tramvay geçinceye kadar kırmızı yanıp araçlar durdurulabilir ve sokaktaki tıkanma, yığılma önlenebilir. Bir araştırılsa, sıkıntı giderilebilir. (G.E.)

BİR ALINTI

Gürol Tulunay’dan: Bir insanın yaşayıp yaşamadığını anlamak istiyorsan... Nabzına değil, onuruna bakacaksın. Duruyorsa, yaşıyordur. (Anonim)

Yazarın Tüm Yazıları