Öğrenci ve velilerden KİTVAK’a 3 bin 575 TL

 ADINA ne denirse denilsin, insanlara, özellikle yardım gerekenler bana göre her zaman gündemin en başında yer almalı. Genelde de öyle olur. Ancak işin başka bir tarafı var. Daha doğrusu benim takıntım. Çok güzel bir örnek vererek içimi dökeyim...

Haberin Devamı


“Özel Yeşeren Okulları öğrencileri ve Aile Birliği kermes düzenlemiş, elde edilen 3 bin 575 lirayı, KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Necati Şentürk’e teslim etmiş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Paydaş, KİTVAK çatısı altındaki onkoloji hastası çocukların tedavi sürecine ve ailelerin konaklamasına destek için öğrencilerle velilere teşekkür etmiş.”

RAKAMLAR ÖRNEK OLUR
Ben de öğrenci ve velilere teşekkür ediyor, bu desteği örnek gösteriyorum. Çünkü genelde, “Kermes geliri...’e, ... yararına defile, zarlar ... için atıldı, ...in film galası” gibi haberler çıkar. Ancak sonuç yoktur. O etkinlikler elbette iyi niyetle düzenlenir. Ama ne olur? Katılımcılar eğlenceli zaman geçirmekle mi kalır? Yararına etkinlik düzenlenen kurum, kuruluş, kişi / kişiler ve benzerlerine somut ne sağlanmıştır? Daha önce de değindim. Böyle etkinliklerin katkısı, somut ve de rakamlarla açıklanırsa, kamuoyunda güven, heves, ‘helal olsun’ gibi onay oluşur. Bu tür etkinliklerin katkısının açıklanmasını bekliyorum.

-------------------

Haberin Devamı

BİR GÜZEL DUYURU

Gazi Mustafa Kemal
Sergisi 3 ay daha açık

HABERİ gözden kaçıranlar, duymayanlara yineliyorum. Folkart Gallery’de, geçen 19 Ekim’de açılan ve 24 Şubat’ta kapanması öngörülen, “Büyük Dahi / Gazi Mustafa Kemal” sergisi, adeta ziyaretçi rekoru kırdı. Bugüne değin yaklaşık 160 bin kişiyi konuk eden serginin açık kalma süresi, yoğun ilgi nedeniyle 26 Mayıs’a kadar uzatıldı.

GERÇEK BİR FIRSAT
Sergiye gidemeyen, göremeyenler için gerçek bir fırsat. Bu çok önemli sergide Atatürk’ün çok farklı fotoğrafları, özel eşyalarıyla tanışıyorsunuz. Yaşamını yitirdiğinde üzerindeki geceliği, kahve içtiği son fincanı telvesiyle görünce değişik duygulara kapılıyorsunuz. Sergiyi kaçırmayın derim.

--------------------------
SÖZ SİZİN

Forbes Köşkü
turizme açılmalı

FORBES Köşkü, levanten Forbes’in ikametgahıydı. Köşk, sonsuz bir aşkı vurgular. Forbes, köşkü iki kez yıktırıp yaptırmış sevgili eşinin gönlünü kazanmak için. Köşk, Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin bahçesinde. Mağrur bir eda ile kurulmakta. İki katlı, çok geniş salonlu. Salonunda her türlü çiçek bulunurmuş.
Köşkün restorasyonu bitti. Fakat hala açılmadı. Buca’da böyle köşkler bulunmakta. (Baltacı ve Madam Ritz köşkleri) Fakat bunlardan gerektiği gibi yararlanılamıyor.

CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR
Bir yurt dışı gezisinde Transilvanya’ya gittim. Orada iki köşk (saray) tüm bölgenin turizm merkezi olmuş. Bunlar Karol’un Sarayı ve Drakula’nın yüksek tepedeki köşkü. Buralara çok turist geliyor. Buca’daki köşkler, cazibe merkezi olabilir. Yeter ki tanıtılıp uygun kullanılsınlar. Büyük Atatürk’ün ve İsmet Paşa’nın zamanında ilgisini çeken bu güzide yapılar, günümüzde turistlerin de ilgisini çekebilir. (Serol Ömerler-Emekli öğretmen, 40 yıllık Bucasever)
---------------

BİR YAKINMA

Fazla söze
gerek var mı

Haberin Devamı

Öğrenci ve velilerden KİTVAK’a 3 bin 575 TL



İnsanoğlu Gölcük’ü keşfetti. (Engin Yavuz)

BİR ALINTI

Evim arsam yok diye üzülmeyin. Hikayenin sonunda hepimiz toprak sahibi oluyoruz. (Tuncel Kurtiz)

Yazarın Tüm Yazıları