O ilçenin sesini dünyaya duyurmak

Bugün, önce içimiz ferahlasın… Çevreci-gazeteci Ahmet Aydın Akansu’yu konuk ediyorum, konumuz Denizli- Çameli ve de eko turizm, özetliyorum:

Haberin Devamı

 

 

 “Denizden 1300 metre yükseklikte, çam ormanlarıyla kaplı Çameli’nde Belediye Başkanı Cengiz Arslan, dünya insanını ilçeye çekmeyi başardı. Türkiye Dağ Bisiklet Maratonu ve Dünya Yamaç Paraşütü Kupası’yla adını duyuran ilçede, kent yaşamından bunalanlar için dağ evleri yapıldı.

Çin heyetini ağırladı

Kanyonları, yamaç paraşütü yapılan 2140 metrelikteki Yaylacık Dağı ile ünlü Çameli’nin belediyesiyle Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı alternatif turizm işbirliği iyi niyet anlaşması yaptı. Arslan, Guizhou Dağ ve Açık Hava Sporları Bakan Yardımcısı Xiang Wenming başkanlığındaki heyeti Çameli Taş Konakları’nda ağırladı. Doğa sporları açısından birbirine benzeyen iki bölgede bu turizmin geliştirilmesi gerektiğini belirten Wenming, Arslan’ı 1. Guizhou Uluslararası Hava Oyunları’na davet etti.

Orman içinde konaklar

Haberin Devamı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan, Eko Turizm Altyapı Geliştirme Projesi kapsamında 600 bin lira destek alan belediye, 10 taş konak, açık hava sıcak su havuzu, 200 kişilik restoran yaptı. Doğal güzellikler için gelenlerin alternatif sporlar da yapabileceğini söyleyen Arslan, şöyle diyor:

Hedefimiz: Sesimiz duyulsun

‘Taş konaklar, Türk hamamı, sauna buhar banyosu, cilt bakımı ve masaj hizmetleri yaz-kış açık olacak. Yayla, dağ, mağara, tarım ve çiftlik, doğa yürüyüşü, kuş veya yaban hayatı gözlemciliği, botanik, atlı doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, akarsu, av, foto safari, sportif olta balıkçılığı, kamp, karavan turizmi için burası ideal bölge. Hedefimiz ülkemizin her yanında tanınmak, dünyaya da sesimizi duyurmaktır.’

Yamaç paraşütü ve bisiklet

Geçen yıl ilki gerçekleşen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası bu yıl 1-7 Eylül’de Yaylacık Dağı’nda yinelenecek. Geçen yıl başlatılan Türkiye Dağ Bisikleti Maratonu’nu her yıl düzenlemeyi planladıklarını belirten Arslan, ‘Bu yarışmalar ilgiyi artıracak. Hedefimiz bölgede tüm doğa sporlarını canlandırmak’ dedi.

Denizli’ye 130, Fethiye’ye 80 kilometre uzaklıktaki Çameli’nin fasulyesi, elması, cevizi, çam balı, alabalığı ile ünlendiğini de vurgulayan Arslan, Kültür Tarım ve Alabalık Festivali de düzenlendiğini anımsatıyor.

Emecik keşfedilmeyi bekliyor

Haberin Devamı

Çameli’nde bir çobanın keşfettiği Emecik Kanyonu da tanınmayı bekliyor. Karabayır ve Kirazlıyayla arasında kalan kanyon yeşil dağları, tertemiz akarsuyu, doğal yapısıyla büyülüyor. Yaklaşık 8 kilometrelik kanyondaki küçük şelaleler, yüzme havuzuna dönüşen göletler de oldukça etkileyici.”

SON SÖZ: Başkan Cengiz Arslan, kısıtlı olanaklarına karşın Çameli’ndeki eko turizm varlığını dünyaya duyurmaya çabalıyor. Dilerim bu çaba, turizmciliği oturduğu yerden sağı, solu eleştirmek sananlara örnek olur. Kolay gelsin!

 

BİR ÇEVRE OLAYI

Bu da iç karartan

haber ve görüntü

O ilçenin sesini dünyaya duyurmak

DHA muhabiri Burhan Ceyhan’dan: “Büyük Menderes Nehri'nde, toplu balık ölümleri yaşanıyor. Nehrin Balat Mahallesi yakınlarındaki bölümünde çok sayıda balık kıyıya vurdu. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, ‘Her yıl bu bölgede balık ölümleri yaşanıyor.

Vatandaş tepkili

Haberin Devamı

Zirai ilaçlardan nehirdeki balıkların zehirlendiğini düşünüyoruz’ dedi. Bölge halkı balık ölümlerine neden olan kirliliğe tepki gösterirken Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, suyu kirletenlerin tespit edilerek ceza kesileceğini söyledi.”

Fazla söze gerek yok, olay kabus gibi ve endişelenmemek mümkün değil… Dilerim toplu balık ölümlerinin nedeni gecikmeden bulunur, sorumlulara gereği yapılır, önlem alınır…

 

SÖZ SİZİN           

BİR TEHLİKELİ OYUN

Çocuklar

aman dikkat

Urla 12 Eylül Stadı’ndaki aydınlatma direği, adeta çocukların oyun alanı oldu. Çocuklar, açık tribün tarafındaki direğe komando eğitimi yaparmışçasına tırmanıp iniyor. Vatandaşlar, yaklaşık 30 metre yükseklikteki direğe çocukların tırmanmaması için önlem istedi. (Bahri Karataş- KHA)

Haberin Devamı

 O ilçenin sesini dünyaya duyurmak

 

BİR ALINTI

Barış Kaşıkçı’dan: Birbirinden uzak kalmak, birlikte olmanın yalnızca başka bir çeşididir. (Jean-Paul Sartre)

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları