‘Nefes’ imecesinde mutlu son sıra Ahmet Alp’in tedavisinde

ÇANAKKALE Biga’nın Kemer Köyü’nden SMA Tip 1 hastası Ahmet Alp bebek için neredeyse tüm kent ayaklandı. Kampanyalar, destek programları düzenlendi, herkes olanakları ölçüsünde katkı koydu. Kimi harçlığını, kimi el işlerinden sağladığı geliri, kimi günlük hasılatını bağışladı. Arada ben de duyurmaya çalıştım. Sonunda sosyal medyada Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın müjdesini gördüm, haber sitelerinden aktarıyorum:

Haberin Devamı



GEREKLİ PARA TOPLANDI
“Sonunda mutlu sona ulaşıldı. Biga Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan altı saatlik canlı yayında çok büyük bağış topladı. Bigalı iş insanı Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Ahmet Alp için gerekli 2.1 milyon dolar, yani 20 milyon liranın toplandığını duyurdu, ‘Bir ilçe bunu başardı, kaymakamlık, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Şadan Doğan başta olmak üzere herkese tebrikler’ dedi.
YAŞ SINIRI AŞILMADAN
Ahmet Alp, 3 Aralık’taki doğum gününün öncesinde iki yaşına girmeden önce ilacına kavuşacak, tedavi için en kısa sürede Dubai’ye gidilecek. Baba Recep Güven, başta canlı yayında 2 milyon 200 bin lira topladığını söylediği Şadan Doğan ve tüm katkıda bulunanları teşekkür etti, ‘Çok mutluyuz. Bu şekilde olacağını tahmin edemiyorduk. Çok büyük bir miktardı’ dedi.
NEFESE NEFES OLMAK
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın güzel haber sonrası açıklaması: ‘Bir bebeğin nefesine nefes olmak için çıkılan zorlu yolda; ailemize, elinden geleni ardına koymayan, kumbarasındaki parayı, cebindeki harçlığı, o günkü kazancını, birikimini, zamanını, enerjisini paylaşan herkese, her kuruma, kuruluşa, gönüllülere gönülden teşekkürü borç bilirim.’.
İNSANLIĞA İNANÇ PEKİŞTİ
Canlı yayınlarla Alp’in tedavisi için gereken paranın toplanmasında yardımcı olan Akademisyen Gökhan Bayram da duygularını dile getirdi: “Yayınlara destek veren öğrencilerime, konuklarımıza ve katkı sunanlara şükranlarla. Her yaş ve kesimden on binlerce iyi kalpli insana da ‘İyi ki varsınız’ diyorum. İnsanlığa inancımızı pekiştirdiniz.”
Şimdi herkes, hepimiz Ahmet Alp’in tedavi haberini bekleyeceğiz. En güzel ve mutlu haberi alacağımıza, Ahmet Alp’in sağlığına kavuşacağına yürekten inanıyorum. Katkısı olanlara teşekkürler, kolay gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları