Moral bozmak yok! ‘Merhaba’ diyerek eğitime destek var

BUGÜNLERDE Didim’de farklı bir heyecan var. ‘Merhaba’ heyecanı... Zülfü Livaneli’den dinlediğimiz ünlü türkü... Daha da ileri gidelim, bu heyecanla hem ilçe tanıtılırken, hem de eğitime destek için kollar sıvanıyor. Artık açıklama zamanı:

Haberin Devamı


“Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği, gazeteci Umut Kaşan’ın projesiyle, sözleri Yaşar Kemal, müziği Zülfü Livaneli’nin olan ‘Merhaba’ türküsünü müzisyen Başar Sayılgan’ın düzenlemesi, yerel seslerle yeniden yorumlayarak Youtube kanalı üzerinden eğitime de destek olmayı amaçlıyor. Projenin yönetmenliğini de Umut Kaşan üstlendi.

KATKILARLA ÇEKİLDİ
Vokal ve enstrümanlarda Başar Sayılgan, Ömercan Özüaydın, Engin Ağrı, Cem Sezgin, Doç. Dr. Yakup Kıvrak, Melek Çağla Yavuncu, Kenan Ceylan, Özlem Ağrı, Vedat Demirhan, Veysel Başboğa, Samet Temiz, Zeynep Nurcan Bakmaz, Derya Aslan Demir, Ali Durmuş, Ceren Aydıncı, Aşık Veysel Korosu, Pir Sultan Abdal Grubu olan, çocuk oyuncu Ulaş Bulut Ağrı’nın yer aldığı proje Didimli firmaların destek ve katkıları ile çekildi.

Haberin Devamı

HER ABONELİK ÖNEMLİ KATKI
Umut Kaşan, salgın günlerinin herkes için zor geçtiğini vurgularken projeyi anlattı:
“Sosyal yardımlaşmaya imkân veren konser ve etkinlikler durdu. Uzaktan eğitim, maddi imkânsızlıklar yaşayan bazı öğrenciler için de oldukça zor. Ama bizler bu günlerde her zamankinden daha çok yardımlaşacağız. Moral bozmak yok. Moral en büyük sağlık. Didim’den vereceğimiz bir ‘Merhaba’ ile güzel ilçemiz Didim’i tanıtırken, hem de eğitime destek sağlanacak. Youtube kanalımıza her abonelik eğitime destektir.”

DİDİM CEMEVİ İÇİN SÖYLE
Projenin dayanışma, eğitim ve tanıtım seferberliği olduğunu ifade eden Didim Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan da, “Tarihi ve doğal güzellikleri ile cennet vatanın en güzel yerlerinden birisi olan Didim’in tanıtımının da yer aldığı ‘Didim Cemevi için Söyle’ projemizin olası tüm Youtube kanal gelirini eğitime bağışladık” diyor.
Emek harcanan bu güzel tanıtımı izlemek ve eğitime katkı için derneğin Youtube sayfasına abone olmak gerekiyor. Kolay gelsin!

-----


BİR DUYURUçMoral bozmak yok ‘Merhaba’ diyerek eğitime destek var

Kaymakamlık sahada
kurallara dikkat!

-----

BİR GÖREV BÖLÜMÜ
Muhtar başkan
seçti: Soydemir

YENİ kurulan Didim Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu görev bölümünü gerçekleştirdi. Çamlık Muhtarı Filiz Soydemir dernek başkanlığına seçildi. Başkan yardımcılığına Mustafa Tıkın, saymanlığa Mehmet Çamlı, genel sekreterliğe Ramazan Öksem getirildi. Mehmet Emin Öztürk, yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Hisar Mahalle Muhtarı Bahri Aşık’ın onursal başkan olması kararlaştırıldı.

-----

Haberin Devamı

BİR ÖZEL EKİP
‘Hanımeli’
işbaşında

DİDİM Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak kadınlardan kurulan “Hanımeli Ekibi” ilçenin cadde ve sokaklarını temizliyor. Ekip, son olarak Yeni Mahalle Kurtuluş Caddesi’ni temizleyerek dezenfekte etti. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, sokağa çıkma kısıtlamasında da belli bölgelerde çalışmalara devam edeceklerini, salgına karşı sürdürdükleri dezenfekte çalışmasını ara vermeden gerçekleştirdiklerini bildirdi.

DETERJAN ZARARLI MI
Buna karşın bilim insanları ve iklim uzmanlarının, bu dezenfeksiyon adıyla yapılan yıkama sonucu deterjanların ağaç köklerini kuruttuğunu, çok sayıda bakteri ve mikroorganizmayı öldürdüğünü savunduğu ileri sürüldü. (Alıntılar: Didim’in Gündeminde Neler Var)

Yazarın Tüm Yazıları