Konak’ın ortak sesi örnek olsun-alınsın

GEÇENLERDEbir haber yer aldı gazeteler ve sosyal medyada. Konak Belediye Meclisi Sağlık Komisyonu, salgın illetine karşı aşı olmayı yaygınlaştırmak amacıyla bir bildiri hazırlamış. CHP’li Başkan Abdül Batur, bildiriyi Kemeraltı girişindeki basın açıklamasında okumuş. Açıklamaya CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’yla kadın ve gençlik kolları üyeleri, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban ve muhtarlar katılmış.

Haberin Devamı




AŞI OL SAĞLIKLI KAL
Başkan Batur, “Aşı Olun Sağlıklı Kalın” sloganıyla tüm vatandaşları aşılanmaya çağırdı. Her vatandaşın aşısız yakınını da göreve davet etmesi gerektiğini savunan Batur’un okuduğu ortak bildiri özetle şöyle: “Bu hastalığı yenmenin tek çaresi aşı olmak. Aşı kampanyalarını hep birlikte desteklememiz gerekiyor. En kısa sürede başarı oranları yüzde 94’ün üzerinde olan aşıları olmalıyız.
BİR İNSANLIK GÖREVİ
Kimsenin bireysel özgürlüklerinin toplum sağlığına risk oluşturmasına izin verilemez, verilmemelidir. Aşısız Kovid’e yakalanıp bir yudum nefese muhtaç kalmamak için, sevdiklerinizle zamansız vedalaşmamak için, son pişmanlığı yaşamamak için lütfen aşınızı olun. Bu süreçte bu bir insanlık görevidir.”
BELEDİYELERİN DİKKATİNE
Konak Belediyesi Sağlık Komisyonu önemli bir iş başarmış. Salgın illetine karşı aşı olmaya çağıran bildiri hazırlamış. Ve bildiri tüm siyasal partilerden destek almış. Siyasal parti temsilcileri, politik çekişmeleri, rekabeti bir yana bırakarak bu çok önemli bildirinin kamuoyuna duyurulduğu toplantıya katılmış. Konak’ın, bana göre çok önemli ve göz ardı edilmemesi gereken bu girişiminin tüm ilçe, il ve büyükşehir belediyelerine örnek olmasını diliyorum. Salgın illetine karşı aşıyı teşvik için el ele verilebilir, ortak ses çıkarılabilir... Çok da iyi olur, insanlar bu toplum sağlığını öne çıkaran işbirliğinden etkilenip aşıya koşar, ikna olur... Kolay gelsin!



BİR TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

O simge köprüye
gençlik aşısı tamam

GEÇEN şubat ayında, “Çok yoruldu çok, gençlik aşısı gerek” demiştim, İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki Göztepe Şehit Kerim Oğuz Erbay Üst Geçidi için. Ekim 1997’de hizmete giren “köprü” için söz Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan’daydı, endişeliydi:
DUA EDER HALE GELDİK
“Köprümüz uzun yıllardır ufak tefek yamalarla bu güne geldi. Güzelyalımız için çok önem taşıyan bu yapıt, şimdi endişe, korku kaynağına dönüştü. Hıdrellez’de ve Göztepimizin kuruluş günü olan 14 Haziran’da üzerindeki insan yoğunluğuyla ortaya çıkan güzel tablonun kabusa dönüşmemesi için dua eder hale geldik. Güçlendirme ve yenileme çalışmalarının tez zamanda yapılmasını diliyoruz.”
BAŞKAN SESİMİZİ DUYDU
Ve beklenen oldu, üst geçidin yenilenmesi için harekete geçildi. Söz yine Muhtar Nedim Altan’da:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer sesimizi duydu ve yakışanı yaparak, hepimiz için Şehit Kerim Oğuz Erbay Köprüsü’nü yeniliyor. Mahallem ve İzmirimiz adına kendisine teşekkür ederim. En güzelinin yapılacağından eminiz. Mahallemize yapılan yağmur suyu aktarımı ve kanalizasyon yenileme çalışmaları dolayısıyla da kendisine ve ekibine teşekkür ederiz.”
Onarım çalışmalarının tez zamanda tamamlanmasını diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları