Kitap Fuarı bugün açılıyor herkes bağışla umut olabilir

 24. İzmir Kitap Fuarı bugün Kültürpark’ta açılacak.

Haberin Devamı

14 Nisan akşamı kapanacak Fuara 457 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak, 114 söyleşi, panel gibi etkinlik düzenlenecek. İzmir Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu şair ve yazar Hidayet Karakuş. Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde, Karakuş’un yaşamı, eserleri tanıtılacak. Bugün, “Kendi Sesinden Şiirler” etkinliğinde Karakuş bazı şiirlerini okuyacak. Fuar süresince Hidayet Karakuş, “Atasözlerimiz Bizi Söylüyor”, “Çocuk Yazınında Hidayet Karakuş”, “Karakuş’un Şiir Evreni”, “Hidayet Karakuş’un Romanları” adlı söyleşi ve panellere katılacak.
KIZILAY ARACINA BEKLİYORUZ
Girişin ücretsiz olduğu 24. İzmir Kitap Fuarı, 6 – 14 Nisan arasında 11.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, bugün ve yarın çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sağlık için uygun kök hücre bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin ve tüm lösemi hastaları için fuar alanındaki Kızılay aracında bağış yapılabilecek. Öykü’nün ailesi, “Sizler de kök hücre bağışçısı olun, umut olun, asla vazgeçmeyin. Tüm İzmirlileri 6 ve 7 Nisan’da TÜYAP Fuar alanındaki Kızılay kan bağış aracına bekliyoruz” çağrısında bulundu.

-----

Haberin Devamı

 
BİR GÜZEL OYUN
Otizmden saklanma
SAKLAMBAÇ

EFENDİM geçenlerde, “Başkan adaylarına ‘söz verin’ diyen meclis” diye başlamış, şöyle demiştim: “Yerel seçimlere az zaman kala, 85 dernek, 5 federasyon, 7 vakfı temsil erden Türkiye Otizm Meclisi, bir bildiri yayınlayarak, belediye başkan adaylarına, ‘Otizm dostu kentler için söz almak istiyoruz’ çağrısında bulundu.


KENT DOST OLMALI
Bildiride Türkiye’de 1 milyonu aşkın otizmli bireyin yaşadığı, aileleriyle bakıldığında yaklaşık 4 milyon kişinin etkilendiği, farklı sorunlarla mücadele edildiği vurgulandı, ‘Kentin tüm unsurlarının otizm dostu olmasını bekliyoruz’ denildi.”


İLETİŞİM ETKİNLİĞİ
Önce Moris Karmona’dan bir not aldım. İzmir Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED), İzmir Otizm Derneği (ODER) üyesi Karmona, ‘Otizm Farkındalık Haftası’ndaki bir etkinlikten söz ediyordu. Bugün saat 19.00’da Karşıyaka Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki, ‘Otizmden Saklanma! Saklambaç’tan. Amaç: “Otizmlilerin saklanmamasını ve iletişim kurmalarını sağlamak...”

Haberin Devamı


TİYATRAL YARIŞMA
Biraz daha bilgi edindim. Otizmden Saklanma Saklambaç için, “Otizmli kardeşlerimizin sahne alacağı bir tiyatral yarışma” deniliyordu: “Moris Karmona’nın bir hayali vardı. Karşıyaka Belediyesi STK Kurumsal Sorumlusu Feruz Bozaslan ile farkındalık haftasında otizme dikkat çekmek için bir şeyler yapmayı konuştular. Saklambaç yarışmasındaki paravan gibi, insanların hayatlarında da gözlerinin önünde ön yargı ve düşüncelerindeki perdeyi açmak için Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu ve tiyatro sanatçısı Yasemin Şimşek Tüzün ile yaptıkları toplantılar sonucunda bu özel oyunu hazırladılar.


HERKES DAVETLİ
Yarışmacıların hepsi otizmli bireylerden oluşacağı ve paravanın arkasında bir sürpriz konuğun olacağı bu organizasyon ODER Otizm Derneği, Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu, Karşıyaka Belediyesi işbirliğinde bugün saat 19.00’da Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde yapılacak bu tiyatral yarışmaya herkes davetli.”

Yazarın Tüm Yazıları