İş dünyasının fuar ilgisi hep sürsün

İZMİR Enternasyonal Fuarı (İEF) 7 Eylül’de 87’nci kez Kültürpark’ta açılıyor. Fuar öncesi 5-7 Eylül’de de İzmir İş Günleri düzenlenecek. Her yıl İEF ile ilgili bir sponsor tartışması yaşanır. Birkaç yıldır Folkart’ın ana sponsorluğuna karşı çıkanlar olur nedense.

Haberin Devamı


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, daha çok firmanın sponsorluk için başvurmasını diler. Ben de, “Fuar’a sponsor olmak için çok başvuru olmuş da, Büyükşehir geri mi çevirmiş” diye sorarım. Anlaşılan bu yıl da beklentiler boşa çıktı, çünkü ana sponsor yine Folkart. Dilerim yine ve aynı boş tartışmalar yaşanmaz, herkes Fuar’ın tadını çıkarmaya bakar.

ÇOK GÜZEL GELİŞMELER
Öte yandan bu yıl Fuar öncesi güzel ve önemli gelişmeler var. İş dünyası, 87’nci Fuar’dan çok umutlu. Anımsadığım kadarıyla, iş dünyasının son yıllarda benzerine rastlamadığımız ilgisi var Fuar’a. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “İnovasyon-Teknoloji” ana temalı Fuar’ın bir çok ünlü markaları buluşturacağını savundu, İzmir İş Günleri’nde 1 milyar dolarlık bağlantı kurulmasını beklediğini vurguladı.

Haberin Devamı

KATKI DA ÖNEREBİLİRLER
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da 87’inci Fuar’ın getirisinden çok umutlu olduklarını vurguladı.

SONUÇTA İZMİR KAZANIR
Dedim ya, iş dünyası bu yıl Fuar’a çok yakından ilgili, bu da sevindirici tabii ki. Başkan Kocaoğlu da bu ilgiden mutludur sanırım. Ve de iş dünyasının bu ilgisinin hep sürmesini, görüşlerini Büyükşehir’e iletmelerini, hatta tüm fuarlara katkı önermelerini dilerim. Sonuç olarak fuarlara katkı, İzmir’e katkı demek... (Bu arada konserlerle, çeşitli etkinliklerle Fuar’da bir şölen havası esecek gibi...)

 

 
BİR DEĞERLENDİRME

Arap turistin yeni
gözdesi İzmir mi?

GEÇEN hafta yolum bir restorana düştü. O da ne? Şimdiye kadar görmediğim kadar Arap turist vardı. Sordum, bu ara sürpriz sayılabilecek yoğunlukta, çoluklu çocuklu Arap geliyormuş. “Arap turistin yeni gözdesi İzmir mi? Acaba mülk edinmeye mi geliyorlar? Dövizin değer kazanmasının bu yoğunlukta rolü var mı?” diye düşündüm.

NE OLUR GELMEYİN
Ve de uzun bayram tatili sona erdi. Özellikle sahildeki gözde tatil yerleri doldu, taştı, çoğuna gelenlerin sayısı 1 milyonu aştı. Doğal olarak konaklama yerleri de doldu, esnaf da yoğunluğun keyfini çıkardı. Geçen cuma günü gazetelerde, “Ne olur gelmeyin” başlıklı bir haber dikkatimi çekti. Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, tatil için ilçeyi düşünenlere, “Şimdi gelmeyin, eylül ayında gelin” diye seslenmiş.

Haberin Devamı

GELECEK AY DA DOLSUN
Tabii ki tatilcilerin kalabalık yüzünden sıkıntı çekmemesini dilemiş ama biraz geç olmuş sanki. Çünkü haberin çıktığı gün tatilcilerin bir bölümü evlerine dönme hazırlığındaydı. Yani gelen zaten gelmişti. Ama Demir, eylül ayında da belirli bir doluluk yakalanmasını amaçlamış olabilir. Uzun tatil deyince merak ettim: “Konaklama yerlerinde yüzde 100 doluluk sağlandığı söylendi. Acaba yabancı turist geldi mi bu yıl Çeşme’ye? Ya da umulan yabancı turist konuk edilebildi mi?”

 

BİR TATİLİN ARDINDAN BAŞKAN MESAJLARI

Gelenlere teşekkür
* Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: “Tatil için Didim ve Kuşadası’nı tercih eden herkese teşekkür ederiz. Hepinize evinize dönerken keyifli yolculuklar dileriz. Tekrar görüşmek üzere.”

Haberin Devamı

Herkesi tekrar bekliyoruz
* Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Seferihisar’da olağanüstü bir doluluk yaşadık, her yer doldu. Tüm personelimizle hizmet vermeye çalıştık ancak bu kalabalık trafik sıkışıklığı, çöp artışı gibi aksamalara neden oldu. Olanca çaba ve iyi niyetimize rağmen eksiklikler için anlayışınızı rica ediyoruz. İlk fırsatta herkesi tekrar bekliyoruz. Bir dahaki sefere hizmetimiz kusursuz ve daha güzel olacak.”

 

BİR ALINTI
Engin Yavuz’dan: Başkalarını mutlu etmek için yaşarsan seni herkes sever; kendin hariç... (Paulo COELHO)

Yazarın Tüm Yazıları