Güzelyalı’da Atatürk için farklı saygı ve anma töreni

BÜYÜK Atatürk’ü, ölümünün 83’ncü yıldönümünde, 10 Kasım’da saygıyla ve özlemle andık. Hemen her yerde törenler düzenlendi, saat 09.05’te tüm yurtta yaşam adeta durdu, herkes saygı duruşuyla Atatürk’ü yaşattı kafasında.

Haberin Devamı


SERGİ VE UNUTULMAZ SÖZLER
İzmir Güzelyalı’da da farklı ve güzel bir anma töreni vardı. Mahalle sakinleri, sabah Fuat Göztepe Parkı’nda buluştu. Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan, her yıl olduğu gibi, Atatürk’ün birlikte saygıyla anılacağını duyurmuştu. Parkta bu kez Atatürk resimleri sergisi de vardı. Saat 09.05’te parktaki Atatürk büstünün önünde toplananlar, saygıyla O’nu andı. Atatürk’ün, “Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim” sözleri anımsandı bir kez daha.
HER ZAMAN YAŞATACAĞIZ
Ve söz Muhtar Nedim Altan’da: “Her yıl Ata’mızı mahalle sakinleriyle anıyoruz. Bu yıl Konak Belediyesi’nden edindiğimiz Atatürk’ümüzün resimlerini de mahalle sakinlerimizle paylaştık Ata’mızın heykeli önünde kendisine minnettarlığımızı dile getirmeye, duygusallığımızı paylaşmaya çalıştık. Ruhu şad olsun! Başkanımız Abdül Batur’a da teşekkür ediyoruz. Ata’mızı unutmayacağız, her zaman yaşatacağız!”

-------------


BİR YAKINMA
Çöp hizmetinde
hırsız gözü var

BORNOVA Belediyesi’nin Başkan Dr. Mustafa İduğ imzalı, iki duyurusunu gördüm sosyal medyada, önce hırsızlardan yakınılan sevimsiz olanı paylaşayım:
“Biz bu şehri emekle, özveriyle daha yaşanabilir yapmak için tüm gücümüzle çalışırken, karşılaştığımız manzara karşısında üzüldük. Bu kenti kirletmenin başka bir çeşidi. Bornova’da çöp konteynerlerinin kötü niyetli kişiler tarafından çalındığı anlaşıldı.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Sorumluların tesbiti için de en kısa sürede suç duyurusunda bulunacağız. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızdan bu ve buna benzer konularda duyarlı davranmalarını ve böyle bir durumla karşılaştıklarında mutlaka kolluk kuvvetlerine haber vermelerini rica ederiz.”
Çalınan sonunda kamu malı. Dilerim en kısa sürede sorumlular bulunur.

Haberin Devamı

BİR GÜZEL HABER
Gençlere meslek
edinme fırsatı

BORNOVAova Belediyesi’nin ikinci duyurusu, “Gençlere altın bilezik” başlıklı ve “Milli Eğitim Bakanlığı lise diplomalı meslek sahibi yapıyoruz” deniliyor. Belediye, TERBAY Makine Endüstri ile işbirliği yaparak, gençlere eğitim verecek.
MAAŞ VE SOSYAL HAKLAR
Eğitim konuları, “Kaynakçılık, metal işleri, CNC, bilgisayarlı imalat.” Katılmak için ortaokul mezunu olmak, 14 yaşını doldurmuş olmak, 19’undan gün almamak gerekiyormuş. Dört yıllık eğitim süresince maaş ve sosyal haklar verilecekmiş. Bilgi için (0232) 999 29 29
Sanayide nitelikli ara eleman azlığından ve işsizlikten söz edilirken, duyuru önemli geldi bana. Kolay gelsin!


------------

Haberin Devamı

BİR DAVET VAR
İzmir Şiirleri
İzmirli Şiirler

CEM Seyhun Ünbay’dan: “Herkese merhabalı bi’duyuru! 18 Kasım 2021 Perşembe günü Bornova’da, İzmir Edebiyat Müzesi’nde, saat 15.00’te, ‘İzmir Şiirleri, İzmlirli Şiirler’ seslendireceğim. Herkesi, hepinizi Merhaba’yla bekleriz.” (Yer: Erzene Mahallesi Gençlik Caddesi No.6/6 Büyükpark kapı karşısı, Zirai Mücadele Müdürlüğü bahçesi.)

Yazarın Tüm Yazıları