Güldüren tatil zehir olmasın

UZUN bayram tatilini bir yerlerde geçirmek istiyor, ancak gidebileceğiniz kendinizin, dost ve yakınlarınızın evi, yazlığı yoksa, siz de kirala(ya)mamışsanız, otel ve benzeri işletmelerde konaklamak niyetiniz varsa geç kaldınız... Nereden mi biliyorum? Yaklaşık bir hafta önce Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler’in sosyal medyadaki şu açıklamasını gördüm:

Haberin Devamı



İŞLETMELER MUTLU
“Çeşme, Urla, Foça, Gümüldür, Seferihisar, Dikili’ye kadar otellerimizde doluluk oranları yüzde 90’ı aştı, yüzde 100’e doğru gidiyoruz. İşletmeler, hem Ramazan, hem Kurban bayramlarını birlikte yaşarcasına mutlu. Tabii ki bu mutluluğun, yoğunluğun, 12 aya yayılmasını isterdik. Temmuz, turizm için pandemi sebebiyle zamanında başlayamayan ayların da telafisi oluyor. Az odamız kaldı vatandaşlar ellerini çabuk tutsun. Ege’nin klimatik atmosferi ve yaşam tarzı iç pazarı çekiyor. Ege iç pazarda liderliğe oynuyor.”

YARALAR SARILACAK
Haklıyım değil mi? Bu saatten sonra yer bulma şansı çok az. İşler, salgına bağlı beklentisini de, “Pandemi kontrol altına alınmış vaziyette devam ederse, aşılamayla da birlikte sezonun ekim sonrasına uzaması bile sözkonusu. Yani önümüzde iyi bir senaryo var, bu sene turizm sektörünün yaralarını sarma senesi olacak” diyerek dile getirmiş.

İLAÇ GİBİ GELECEK
Turizm adına bunları duymak elbette sevindirici. Ve aynı günlerde Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu’nun da açıklaması vardı. Yabancıların gelmesiyle canlanan Alaçatı’da Kurban Bayramı için yerli turistlerden de çok fazla istek aldıklarını vurgulamış Bayraktaroğlu, “Bu, turizmcilere ilaç gibi gelecek” demiş. Temkinli olan Bayraktaroğlu, salgının sürdüğünü de anımsatmış, Alaçatı’da tüm işletmelerin, maske, mesafe, hijyen kural ve önlemlerine uyduğunu, konuklardan da aynı duyarlılığı beklediğini söylemiş ve de bana göre en önemli sözler: “Mutluyuz ama rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım ki bayramımız zehir olmasın.”

AŞI OLALIM KURALLARA UYALIM
Yineliyorum, turizm adına bu beklentilerden herkes mutludur. Ama çok dikkatli olmak gerek. Çünkü bu salgın illetinin, “Delta” adı verilen değişiminin tehlikelerinden söz ederken, başımıza bir de, “Plus” çıktı. Bu yüzden herkes güle, oynaya tatilini yapsın, kabus günlerin acısını çıkarsın. Ancak öncelikle soruyorum: Aşılar tamam mı? Ve de devam: Her yerdeki tatilciler, otel ve benzeri işletmelerle, yeme-içme yerleri sorumluları, hatta bir yerlere gidemeyip kentlerde gezinenler, yani herkes aşı olmuşsa bile maske, mesafe, musluk kurallarına uymalı. Uymalı ki, bayram kimseye zehir olmasın. HER NEREDE OLURSA OLSUN, HERKESE İYİ TATİLLER...

NOT: Başta da söyledim; bugünlerde bile bir yerlere gitmeye kararlıysanız, iyi araştırma yapın. Yoksa arabada, parklarda, sonuç olarak, bulduğunuz başınızı sokacak herhangi biz yerde yatıp kalkmak var işin ucunda.


---------------------------------------------

BİR ÇAĞRI VE ANIMSATMA

Bağışlarınızın tümü
‘Can yolunda can suyu’

BAZI kuruluşları, yaptıkları işleri zaman zaman anımsayıp alkışlamak gerekir. Çeyrek asırlık KİTVAK da (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bu tanıma girer. 1996’da lösemili çocuklarla ailelerine maddi ve manevi destek düşüncesiyle yola çıkan vakıf, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ile Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi, Dokuz Eylül Üniversitesi Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ni kazandırdı.
ÇORBADA TUZUNUZ OLSUN
Son olarak da Bilge Uysal Hücre İşleme Merkezi de Ege Üniversitesi’nde açıldı. “Askıda Oda” projesi de var. Konukevlerindeki çok uygun ücretleri bile karşılamayacak hasta ve yakınlarının konaklamalarını da vakıf bağışlarla karşılıyor. Kitvak, vatandaşların bağışlarından güç alıyor. Önümüz bayram. Çorbada tuzunuz olmasını istersiniz herhalde. Unutmayalım, tüm bağışlar, “Can yolunda, can suyu...”

Haberin Devamı

KİTVAK ‘ASKIDA ODA’
HESAP BİLGİLERİ:
Halkbank Konak Şubesi- Hesap No: 16000083.
Iban: TR86 0001 2009 7340 0016 0000 83
İş Bankası İzmir Alsancak Şubesi- Hesap No: 1167111
Iban: TR26 0006 4000 0013 4011 1671 11

Yazarın Tüm Yazıları