Gidecek yazlığı olmayan depremden nasıl kaçsın

TARİFSİZ duygular içindeyim. Çok korkmalı mıyım, yoksa içim rahatlamalı mı bilemiyorum... Neden mi böyleyim? Anlatayım, umarım hak verirsiniz. İzmir, bilindiği gibi, yeni haftaya ve de yeni aya sarsılarak girdi. Merkezi Karaburun açıkları olmak üzere, en büyüğü 5.1 şiddetinde olmak üzere art arda depremler oluştu. Şükürler olsun, can ve mal kaybı yaşanmadı, yaralanan olmadı. Herkese geçmiş olsun.

Haberin Devamı


AKILLARA 30 EKİM GELDİ
Sarsıntılar, doğal olarak İzmir’de hemen herkesin aklına 30 Ekim’de yıkımlara neden olan ve 118 can alan deprem geldi. Bir kez daha asla yaşanmasını istemediğim, ancak kolay kolay da unutamadığım o depremi düşündüm ben de, “Şükür bu kez ucuz atlattık” dedim. Ama bu rahatlığım çok da uzun sürmedi. Çünkü uzmanlar, pazartesi sabahki depremleri yorumlamaya başladı. Onlardan birisi de, yorumuna güvenilen ve ne diyeceği merakla beklenen Prof. Dr. Ahmet Ercan’dı, özetleyeyim:


KORKUTMAK İSTEMİYOR DA
“Deprem fırtınası gibi bir olay var. Bu hiç iyiye işaret değil” demiş ve sürdürmüş: “5.1’lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Oradaki gerginlik boşalımı sürecek demektir. Şu anda deprem fırtınası gibi bir olay var. Bu hiç iyiye işaret değil... Ben İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama uyarmak istiyorum. Havalar güzel, İzmirliler yazlıklarına gitsinler. Karaburun’da bir yıkım olmasını falan beklemiyorum. Yıkım gücü 5.1’lik depremin şiddeti, Karaburun’da 3’tür. Oraları çok sağlam...”

Haberin Devamı

YAPACAK BİR ŞEY DE YOK
Prof. Ercan bizleri korkutmak istememiş, uyarmak istemiş, “Yazlıklara gidin” demiş. Sağ olsun. Ama başta da söyledim ya, ben bir tuhaf oldum. Hoca öyle yapmak istememiş ama, sanki korktum söylediklerinden. Ve aklıma geliverdi. Demek ki İzmir’de hemen herkesin var ama bizim gidecek yazlığımız yok. Zorunlu olarak İzmir’deyiz. “Yahu tanıdık kimlerin yazlığı vardı” diye anımsamaya çalışırken, aklıma geliverdi: “Prof. Ercan’ın bu sözleri üzerine herkes yazlıklara koşar. Zaten salgın ve 30 Ekim depremi yüzünden herkes yazlıklarına koşmuştu. Şimdi tamamen dolar.”
Sonuç olarak, Prof. Ercan’dan ek öneri bekleyip, “Aman bir daha sallanmayalım” diye dua etmekten başka yapacak bir şey yok. Hepimize kolay gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları