Etkinlik geliri gençlerin eğitim ve gelişimine katkı

BUGÜN yeni bir etkinlik merkezinden söz edeceğim. Bu merkezin en önemli özelliği, gelirlerinin öğrenciler için kullanılması. İkinci Kordon’daki merkezin adı BonVivant, genel müdürü de Damla Arkan. Merkezle ilgili habere bir göz atalım:

Haberin Devamı


YAŞAMDAN KARELER
“İzmir’in tarihi dokusunu taşıyan, zamanın etkisiyle yıpranmış iki komşu Rum evinin aslına uygun restore edilmesiyle başlayan yolculuk, kaliteli ve iyi yaşam felsefesi ile birleşti. Sergiler, söyleşiler, toplantılar, arkadaş görüşmeleri ve çeşitli etkinliklerin merkezi olmayı hedefleyen, İzmir’in ilham veren ayrıcalıklı yeni buluşma noktası BonVivant, ‘Gümrük’ten Punta’ya Yaşamdan Kareler’ konulu fotoğraf sergisiyle açıldı.
DEĞERLİ KOLEKSİYONLAR
Kentin kültürel mirasının doyasıya hissedildiği sergide; Atatürk Kütüphanesi, İzmir Ticaret Odası, Library Of Congress Washington DC, Lucien Arkas, Fabio Tito, Selim Bonfil, Erkan Serçe, Mustafa Besimzade gibi çok değerli koleksiyonlar İzmir’i sevenlerle buluşuyor. Yıl sonuna kadar açık kalacak sergi, pazar dışında her gün 11.00 - 16.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.
MUTLULUK VE GURUR
Satılacak eserlerin geliri, İnci Vakfı’nın üniversite öğrencilerine sağlayacağı, ‘Genç Gelişim Eğitim ve Burs Programı’nda kullanılacak. Projeyi ekibiyle yaşama geçiren Perihan İnci, İzmir’in tarihi değerlerini ortaya çıkararak, kente kazandırmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını vurguladı. Yoga atölyeleri, resim ve heykel kursları, film okumaları gibi farklı konular ve disiplinlerde etkinliklerin gerçekleşeceği BonVivant, Avlu’daki lezzetli menüsüyle de hizmet veriyor.”
GENÇ GELİŞİM VE EĞİTİM
Ve İnci Vakfı’nın, “Genç Gelişim ve Eğitim Burs Programı’yla ilgili paylaşımından özet: “Vakfımız, kurulduğu günden bu yana burs programımız kapsamında ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar her seviyeden öğrenciye destek olmaya devam ediyor. Program dahilinde bugüne kadar 6 bin 600’ün üzerinde öğrenci faydalandı. Bursiyer adayı olarak belirlediğimiz öğrenciler ile birebir mülakatlar eşliğinde birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı yakalayarak gelişim yolculuğumuza başlıyoruz. Üniversite grubunda üç ana kazanımı öne çıkaracak şekilde buluşmalarımızı düzenliyoruz: önemse, dahil ol ve birlikte sonuç üret.’
SOSYAL SORUMLULUK
Eğitimlerimizle öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı koymayı ve iş hayatında ihtiyaç duyabilecekleri sosyal becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Burs devam kriteri olarak belirlediğimiz bir diğer konu da, öğrencilerin yıl içerisinde sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları.
SEKTÖR BULUŞMALARI
Program, özellikle üç ve dördüncü sınıftaki öğrencilerimiz için ilave proje bazlı çalışmalar, uluslararası değişim gönüllülük programları ve stajlar ile çeşitli açılardan desteklenmeye devam ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz için alanlarına göre ‘sektör buluşması’ gerçekleştirip merak ettikleri sorulara ilişkin cevapları işin uzmanlarından duymalarına olanak sağlıyoruz.
KATKILAR İZLENEBİLİYOR
Tüm bunları ele aldığımızda, sadece bir burs programı olarak adlandırmanın yeterli olmayacağını fark ederek, ‘Genç Gelişim Programı’ olarak tanımlıyoruz. Destekçilerimiz, katkılarını şeffaf şekilde takip ederek değişime olan katkılarını gün be gün yaşayabilir. info@incivakfi.org adresinden iletişime geçilebilir.”
Sonraki etkinliklerden sağlanacak gelirin de aynı amaçla kullanılacağı yeni merkezi ilk fırsatta görmek gerek. Genel Müdür Damla Arkan’a başarılar, kolay gelsin!
NOT: İletişim için (0232) 421 72 02 – (0549) 806 18 76 ve info@bonvivant.com.tr
---------------------------------------

BİR ALKIŞ

Temiz çevre
için el ele

DİDİM’e yerleşen yabancıların farkındalık çalışmaları devam ediyor. İlçedeki yabancıların kurduğu, çevre ve sokak hayvanları konusunda çalışmalar yapan “Plogging in Didim Grubu” ile dostları, Hisar Mahallesi Sağ-Tur bölgesindeki kıyıyı temizledi. Naylon poşet, cam ve plastik şişelerle evsel atıkları toplayan grup üyeleri, kıyıya gelenleri çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı.(Didim’in Gündeminde Neler Var)

Yazarın Tüm Yazıları