CHP Lideri yeni yıla moralsiz girilmesini mi istemiyor!

İZMİR’de politikaya bir göz atalım. AK Parti, büyükşehir adayını açıklayıp rahatladı.

Haberin Devamı

Nihat Zeybekci, kuruluşları ziyaret ediyor, görüş açıklıyor, “20 ilçeyi alırız” diyor. CHP’de ise işler aday adayı ve adı geçenler aşamasında... Önce kaçıranlar için iki yorumla haberlere bakalım.
BÖKE’YE: NASIL BİR CESARET
Adı geçenlerden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’ye gazeteci Erol Yaraş’ın Ben Haber’de yazdığı açık mektuptan özet alıntı: “Bu şehirle ilgili tek bağınız İzmir’in ithal milletvekili oluşunuz. Şehrin sıkıntıları, sorunları ve çözüm yollarını elinize kağıt tutuşturulmadan söyleyebilir misiniz? Kaç kez Aziz Kocaoğlu’nu arayıp İzmir’in sorunlarını konuştunuz? Hangi ilçe belediye başkanını arayıp sıkıntılarına merhem olmayı denediniz? Gerçekler ortadayken, nasıl bir cesarettir ki, bu şehrin belediye başkanlığına aday olmayı düşünüyorsunuz?”
SOYER: BİRBİRİMİZİ ÜZMEDİK
Sıkça adı geçen ve fırsat buldukça görüşlerini açıklayan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’le Onur Çakır konuşmuş, Milliyet Ege’de yazmış. Soyer, Başkan Kocaoğlu’nun kendisini istemediği iddialarını yanıtlamış, işte özet: “Böyle bir haber çıkmıştı. ‘Böyle bir şey söylemedim, uyduruluyor’ dedi. Bugüne kadar aramızda üzücü diyebileceğim hiçbir şey yaşanmadı, asla kendisini kıracak bir şey yapmadım. O da beni hiçbir zaman üzmemiştir. Belli çevrelerin uydurduğu şeyler var. 10 senedir ne ben saygısızlık etmişimdir, ne de o beni kırmıştır.”
BAYRAĞI TAŞIYABİLECEK ARKADAŞ
Başkan Kocaoğlu, Bostanlı Rotary Kulübü’ne konuk oldu, kesinlikle aday olmayacağını yineledi ve özet: “Bana ‘Türkiye için, İzmir için kendini yak kardeşim desinler’, yakarım ama inşallah olay o noktaya gelmez. Aday önermeyeceğim, düzgün, bayrağı taşıyabilecek bir arkadaşımın göreve gelmesini diliyorum. Umarım genel merkez hata yapmaz. İlçe başkanları da önemlidir. Özellikle büyük ilçelerin belediye başkanlarının, hem kendilerini, hem de Büyükşehir’i taşıması gerekiyor. Aday değilim, genel başkan olsam, 30 ilçeyi hemen sayarım.”
YÜKSEL’DEN İDDİA DEVAM
Büyük bir kesimin desteğini aldığını söyleyen Alaattin Yüksel de iddialı isimlerden. Yoğun çalışan Yüksel, çeşitli konularda düşüncelerini kamuoyuyla paylaşıyor, ziyaretler gerçekleştirip görüşlerini bildiriyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir ve ilçe adaylarının açıklanmasını yılbaşı sonrasına bıraktı gibi... İsimleri açıklayarak, başkanlıklara soyunan yüzlerce kişinin yeni yıla mutsuz girmesini istemiyor belki de. İşi uzatıp 1 Nisan’da açıklamasın da?!.. (Şaka tabii ki, biraz neşe iyi gider, CHP’ye kolay gelsin.) Tüm siyasal partilerle başkanlıkta gözü olanlara da bol şans.
SON SÖZ: Aktardıklarım CHP-İYİ Parti anlaşması öncesinden... Şimdi ne olur, İzmir’de büyük sürpriz yaşanır mı? “Genel merkez umulmadık hata” yapar mı? Anlaşmaya, Balıkesir’deki gibi, tepki gelir mi? Bekleyip göreceğiz.

-----

Haberin Devamı

 
BİR İLGİNÇ UYARI
Adaylar şantaja
prim vermeyin

Haberin Devamı

“Her yerde çürük elma çıkabilir” diyelim ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun duyurusu:
“Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde aday adaylarına kendini gazeteci olarak tanıtan bazı kişiler tarafından meslek ilkeleri ve etik kuralları ile bağdaşmayan teklifler götürülmektedir.
FIRSATÇILARI KINIYORUZ
Şantaj ve tehditle para karşılığı haber-program yapmak isteyen bu kişilere itibar edilmemelidir. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak mesleğimizin adını, onurunu, saygınlığını zedeleyen bu fırsatçıları şiddetle kınıyor, yerel yönetimler aday adaylarını bu kişilere prim vermemesi konusunda uyarıyoruz.”

-----

BİR ETKİNLİK
Neşe ve güç
veren dersler

NİHAL Ersözlü ile T’ai Chi Ch’uan dersleri başlıyor. Atölye bugünden itibaren her cumartesi saat 18.30’da Ege Sanat Atölyesi’nde gerçekleşecek. Bilgi ve kayıt için telefon (0535) 366 03 41. Bu, insanı gevşeten, dinçleştiren, neşe ve güç veren bir sistem. Çin kökenli bir savunma ve sağlık sanatı. Her yaştan insan kolaylıkla uygulayabilir, beden ve zihin ilişkisini güçlendirir; zindelik, gevşeme, odaklanmada berraklık ve fiziksel güç kazandırır.

-----

Haberin Devamı

BİR TOPLANTI
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün saat 14.00’te.

CHP Lideri yeni yıla moralsiz girilmesini mi istemiyor

-----

BİR ALINTI
Erdal Güçlü’den: Bazen fırtınalar iyi gelir insana. Tekneyi biraz yıpratır, ama güvertede hiç pislik kalmaz. (Icarus)

Yazarın Tüm Yazıları