CHP için tarım her zaman çok önemli

GEÇENLERDE konu edinmiştim: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘İzmir Tarımı’ modelini açıkladı. CHP Milletvekili Atila Sertel de bu modeli AK Partili belediyelerin de uygulaması gerektiğini savundu. Benim de kafama bazı sorular takıldı: ‘CHP Genel Merkezi, İzmir Tarımı’nı benimsedi mi? Bu model bir parti politikası haline gelir mi? Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herhangi bir yorumda bulundu mu?’

Haberin Devamı


DÜN-BUGÜN-YARIN VAZGEÇİLMEZ
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal’dan, “CHP Genel Merkezi İzmir Tarımı’nı Sevdi mi” başlıklı yazıyı okuduğunu bildiren bir ileti aldım: “Duyarlılığınız, tarıma verdiğiniz önem için teşekkür ederim. Öncelikle, bildiğiniz gibi pandemi ile gıdanın ve buna bağlı olarak da tarımın önemi bir kez daha ortaya çıktı. CHP olarak bizim için ise tarım dün de önemliydi, bugün de, yarın da önemli, stratejik ve vazgeçilmez bir sektör.
BELEDİYELERİMİZ DESTEK VERİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyemizin Sayın Aziz Kocaoğlu ile başlayan, şimdi de Sayın Tunç Soyer ile devam eden tarım sektörüne yönelik çalışmaları takip ediyor ve gereken katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Amacımız, küçük aile çiftçiliğini kooperatifçilik üzerinden destekleyerek, insanlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. İzmir Büyükşehir gibi diğer belediyelerimiz de tarıma gereken önemi vermekte ve birbirlerine destek vermektedirler.
GENEL BAŞKANIN ÖZEL İLGİ ALANI
Tarım, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da özel ilgi alanlarından biri olup, belediyelerimizin çalışmalarını yakından takip etmektedir. Tarım sektörüne verilecek her türlü destek, çiftçimize, dolaylı olarak da ülkemize verilen destektir. CHP olarak çiftçimizin alın terinin karşılığını alması için mücadele ettik ve ediyoruz. Bu bağlamda da başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere çiftçimize destek olan bütün belediyelerimizin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.”
İlgisi ve açıklaması için Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’a teşekkür ediyorum. “Üreticinin de, tüketicinin de yüzünün gülmesi ve herkesin doyması için tarıma destek şart” diyorum.

-----

Haberin Devamı

BİR SLOGANLI DAĞITIM
Yerel tohum
ulusal güç

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganıyla kurduğu merkezde ürettiği tohumların 2021 yılı dağıtımına başladı. Bugüne kadar Türkiye’nin 81 iline 5 milyon 640 bin tohum dağıtıldı. Başkan Dr. Osman Gürün, milli ekonominin temeli olan tarımda yerel tohumun en önemli ayrıntı olduğunu vurguladı.
SAHİP ÇIKIYORUZ
Gürün, Muğla’ya kazandırdıkları “Yerel Tohum Merkezi” ile tüm Türkiye’ye test edilmiş yerel tohum göndermenin gururunu yaşadıklarını belirtti: “Genetiği bozulmamış, atalarımızın sandık içinde bin bir emekle sakladığı yerel tohumlarımıza sahip çıkıyoruz. Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezini Muğlamıza kazandırdık. Ülkemizin geleceğinin, sağlıklı nesillerin yetişmesinin, kendi kendine yetebilen bir ülke olabilmenin ana unsurunun tarım olduğunu biliyoruz.
EKONOMİNİN TEMELİ
Tarımın da ana aktörü, toprakla buluşan yerel tohumlardır. Tüm Türkiye’ye Muğla’mızda ürettiğimiz, testlere tabi tuttuğumuz yerel tohumlarımızı gönderiyor, toprakla buluşmasını sağlıyoruz. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Milli ekonominin temeli tarımdır. Üreten köylü de milletin efendisidir.’ Bu yolda üretip çalışmaya devam edeceğiz.”

-----

Haberin Devamı

BİR ETKİNLİK DUYURUSU
Kent Konseyi’nden
‘Budama eğitimi’

İZMİR Kent Konseyi Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu Başkanı, Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner, bugün ‘Dış Mekan Bitkilerinde Budama Eğitimi’ verecek. Eğitimin tamamında yer alan katılımcılara belge verilecek olan eğitim, 14:00-18:00 saatleri arasında zoom üzerinden gerçekleşecek. Katılım sınırı 300 kişi olan eğitime kayıt için aşağıdaki linkin tıklanıp formun doldurulması gerekiyor.
https://docs.google.com/.../1D3xqId4MgZbvXgqSKeEqpIl.../edit

-----

BİR ALINTI

Barış Kaşıkçı’dan: “İnsanlar asla söyledikleri kadar meşgul değillerdir. İnsanların öncelikleri vardır ve bazen sıra sana gelmez...” (Paul Auster)

Yazarın Tüm Yazıları