Bu Masal’ı duyanın umudu tazeleniyor

YILLARIN dostu ve çalışma arkadaşım gazeteci Ergül Satıç, bir fotoğrafla şu yazıyı paylaştı sosyal medyada: “Bu dünya güzeli sarı bebek var ya... Adı Masal Ela... Mesai arkadaşım, büyük oğlum, Mete Tamer Omur’un kızı. Bütün bayram boyunca sokak hayvanları için evinin önünde gazoz sattı. Güzel insanlar işte böyle yetişiyor, Coco Dedesi de (Bir süre önce yitirdiğimiz arkadaşımız Nejat Bekmen) görse büyük gurur duyardı. Bravo Masal Ela, vicdanın seni hiç terk etmesin güzel kızım.”

Haberin Devamı


Bu Masal’ı duyanın umudu tazeleniyor


KENDİ KÜÇÜK YÜREĞİ BÜYÜK
Ben, “Bu MASAL efsane, şahane ve de bizlere umut” dedim... Ve bazı yorumlar: “Bravo kendi küçük, yüreği büyük yavrumuza, yapmış olduğu bu davranış bizleri de çok sevindirdi, hayvan sever olarak... Ana-baba ve elbette Masal Ela’yı kutlamamak mümkün mü? Canim yavrum güzel ruhun var olsun. Hay maşallah! İşte bu yüzden umutluyuz. Bu çocuklardan umudum var. Dünyayı sevgi kurtaracak, biz görmesek de torunlarımızın göreceği inancı ve umudunu taşıyorum. Hayatta en zor şeyi öğrenmiş, insan olmayı. Umarım her şey çok yolunda gider onun için... Aferin güzel kızım hayattaki en büyük zenginliğe sahipsin: VİCDANA. Allahım Masal Ela’nın gönlündeki aslanı hayatta gümbür gümbür kükretsin.”

Haberin Devamı

GAZOZ PARASIYLA MAMA
Böyle bir Masal’a duyarız kalamazdım. İşte Masal’ın minik öyküsü: “İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji İzmir Bornova Bilim Kampüsü öğrencisi 7 yaşındaki Masal Ela Omur, yaz tatilinde sokaktaki sevimli dostlarını unutmadı. Masal Ela Omur, babasının aldığı gazozları Alaçatı 15015 Sokak’ta, dedesinin yazlığının önünde, ailesinin gözetiminde satıyor. Masal Ela, elde ettiği gelirle de sokak hayvanları için mama alıyor. Masal Ela Omur’a kuzenleri Tuna ve Bora Göksu kardeşlerle Çağan Ege Şair de yardım etti. Masal Ela’nın sosyal sorumluluk projesine hem sokak sakinleri, hem de yoldan geçenler gazoz alarak destek oluyor.”

SOKAK HAYVANLARINA YARDIM
Söz Masal Ela Omur’da: “İnsanların bir şey sattığını görüyor, nerede ve ne sattığını merak ediyordum. Babam bu yaz istersem bir şey satabileceğimi söyledi. İlk başta şaka gibi gelen şey, bir anda gerçek oldu. Hayvanları çok sevdiğim için de bu merakımı ailemin de desteğiyle onlara yardıma dönüştürdüm. Sattığım gazozlardan kazandığım parayla sokak hayvanlarına mama alıyorum. Bornova’daki evimizin önünde de sokak hayvanlarına mama veriyorum. Onlara yardım edince çok mutlu oluyorum. Herkesin onlara hem mama, hem de su vermelerini istiyorum. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”
Ben Masal Ela’yı alkışlıyorum ve yineliyorum: “Bu MASAL bizlere umut...”



BİR DUYURU

Büyük Menderes’in çığlığı:
‘Duyun sesimi, beni kurtarın’

AYDIN Çevre Ve Kültür Platformu (AYÇEP), Büyük Menderes Nehri’ne dikkat çekmek için 29 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da bazı il ve ilçelerde eş zamanlı eylem düzenliyor. “Kuraklık, kirlilik, iklim değişikliği kıskacındaki Büyük Menderes için kentler sokağa çıkıyor” sloganlı eylemin gerçekleşeceği yerler: “Afyon, Dinar, Sandıklı, Sarayköy, Denizli, Uşak, Kuyucak, Karacasu, Nazilli, Köşk, Aydın, İncirliova, Didim; Kuşadası, Söke, Yatağan.”

KURUYOR KİRLENİYOR
AYÇEP’in konuya ilişkin açıklamasından özet: “Büyük Menderes nehrimiz vahşi madencilikle, taş ve mermer ocaklarıyla, vahşi tarımsal sulama yöntemleriyle kaynakları kurutulurken jeotermallerle, organize sanayi bölgeleriyle, evsel artıklarla, zirai ilaçlarla kirletilirken yok ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ 19’DA
Haydi sivil ve resmi kurumlar 29 Temmuz saat 19’da gelin. Menderes’i kurtarma zamanı. 10 milyon insanın yaşam alanı, ekmek kapısı Menderes için bir tuğla da sen koy. Artık hiçbir kurum, kuruluş bilmiyorum, görmedim, duymadım demesin. Her şey gözümüzün önünde Büyük Menderes Nehri çığlık çığlığa bağırıyor. ‘Duyun sesimi’ diyor. ‘Beni kurtarın’ diyor. Menderes’in balıkları, kuşları, su yılanları sizden haber bekliyor.”

Yazarın Tüm Yazıları