Bir veda ve bir merhaba

BUGÜN 1 Ocak...

Haberin Devamı



Yaşamımızın kalan bölümündeki yeni bir yılın ilk günü... Önce 2021’e bir bakalım. 2020’den devraldığı salgın illetinin etkisi sürdü. Aşılar, dünyaya umut oldu. Ancak insanlığın bu umuttan gerektiğince ve yeterince beslendiği söylenemez. Bazı yerlerde aşı olmayana, karşı durana yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Tam biraz soluk aldığımızı sandığımızda salgın illetinin yeni değişimleri çıkıverdi ortaya.
YALNIZ SALGIN İLLETİ Mİ
Haaa yeri gelmişken, dün gece nasıldı? Çok kalabalıklara girmediniz değil mi? Yeni yılı karşılarken önlemleri unutmadınız umarım. Geçen yıl salgın illetiyle noktalanmadı elbette. Yurdumuzda seller, orman yangınları da anılacak geçen yılla. Ya kadın cinayetleri? İzmir’de bir önceki yılın mirası 30 Ekim depremi de unutulmuş değil...
UĞURLAR OLSUN SANA
Dövize bağlı ekonomideki dalgalanmalar, çeşitli temel maddelere gelen zamlar da tuzu biberiydi... Yitirdiğimiz canları saygıyla, sevgiyle analım. Yerleri dolmaz elbette, huzurla uyusunlar... Sonuç olarak 2021’e fazla da sözüm yok, Çok da üzülmedik gittiğine, uğurlar olsun...
HOŞ MU GELDİN BAKALIM
İlk gününü yaşadığımız 2022’ye sosyal medyadan gülümseten bir alıntıyla sesleneyim önce: “Kovid 19 testini, aşını yaptır. Ateşini ölçtür. HES kodunu al. Edebinle gel. Adamı hasta etme...” Evet, bu salgın illeti 2022’nin de önde gelen gündem maddesi olacak tüm dünyada. Bilim insanlarının dediklerine, önlemlere, kurallara uymak gerek yine. Maskeyi, mesafeyi, musluğu asla unutmayalım, Elbette aşıları da...
İYİ DÜŞÜNMEK GEREK
Bu yıl her dalda, her telde umutlu olmak, iyilikler beklemek gerek. Olması gereken bu. Olumsuzlukları düşünmek bile istemiyorum. Unutmayalım, daha 364 gün 2022’yle beraberiz. Bu salgın illetinde adımlar atılsın, ekonomide hepimizi rahatlatacak dengeler kurulsun, art arda gelen zamlar frenlensin...
GÜLMEK İSTİYORUZ
Tarımda üretim seferberliğine gidilsin, üretici, tüketiciye soluk aldıracak önlemler alınsın... Elbette en büyük dileğimiz, her yerde barış olması... İnsanlar el ele vermeli, sağlıklı ve barış içinde yaşamalı. Ve başta kadınlar, kimse cinayet kurbanı olmamalı. Dilekler uzar, gider. Kulağını iyice aç 2022! Özetle bu yıl yüzümüzün gülmesini istiyoruz. Ve de gelen gideni aratmasın... Hepimize kolay gelsin!
-------------
BİR TOPLANTDAN ÖZET

Öğrenciye ulaşım zammı yok
2 üniversitede bedava yemek

GEÇEN yılla vedalaşmaya iki gün kala, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gazete ve medya temsilcileriyle buluşmasına katıldım. Tarihi Havagazı Fabrikası dolmuştu. Özellikle salgın illeti yüzünden uzun süre ayrı kaldığım dostlarımı, arkadaşlarımı görme fırsatı buldum. Maskeler yüzünden zaman zaman birbirimizi tanıyamadığımız da olmadı değil. Efendim yukarıda, “2022=UMUT” dedim ya. Soyer’den destekleyici sayılabilecek birkaç başlık ileteyim. Daha doğrusu özetle yineleyeyim:
* Öğrenciler toplu ulaşım zammından etkilenmeyecek.
* Hilton Oteli’nin yeniden turizme kazandırılmasında sona yaklaşıldı. Bu yıl süreç tamamlanacak.
* Basmane Çukuru, İzmir için çıban başı, büyük kayıp. Bu yıl sorunu çözüp kenti bu utançtan kurtaracağız.
* Çeşme ve İnciraltı projeleri... Bu kentteki insanların gelir düzeyini artıracak her projeye varız... Ama bu kentin doğasına zarar verecek kalkınmaları kabul etmiyoruz.
* İzmir’e 4 milyon turist getirme hedefine 2022’nin sonuna kadar ulaşmak istiyoruz. Sonrasında hedeflerimiz daha büyük.
* En büyük hedefimiz EXPO 2030’dur. Ev sahipliği yapmak için ne gerekirse yapacağız.
* Depremde kullanılamaz hale gelen hizmet binamızı yıkacağız. Büyük ihtimalle orada büyük bir bina olmayacak.
* Kentsel dönüşüm konusunda yeni modellerimiz de var. Bu güne kadar hiçbir yerde, hiçbir kentte uygulanmamış modellerimiz var. 2022’ye sürpriz olarak bırakmak istiyorum.
Aynı gün Soyer, gençlere seslendi: “Yaşanan ekonomik krizde elinizden bir nebze tutmak istedik. Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ücretsiz akşam yemeği dağıtımına başladık. Devamı gelecek.”

Yazarın Tüm Yazıları