Balçova Termal eski günlerine döner mi

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Dilek Gappi’nin 9 Eylül Gazetesi’ndeki “Yazık Bu Tesislere” başlıklı yazısını anımsayıp özetleyelim:

Haberin Devamı


NORVEÇLİLERİ KAÇIRDIK
“Kongre turizmi ile ilgili vaatler havalarda uçuştu. Uluslararası kongreleri alamadığımız gibi başta Çeşme’de yapılan milyonlarca liralık kongre merkezi bomboş. Gidin bakın, içiniz acır. İzmir’in durumu termal tesislerde daha da acı. Elimizde tek doğru dürüst örnek vardı; Balçova Termal Tesisleri. 23 yıl buraya gelen Norveçli turistlerle övünerek geçti zaman. İl özel idareleri kapatılınca tesisler de tartışmalı şekilde İzmir Valiliği’ne geçerken bu süreçteki ilgisizlik Norveçlileri de kaçırdı.
TİCARET ODASI DEVREDE
Şimdi termal tesisler için ufukta yeni ihtimal belirdi. İzmir Ticaret Odası, Balçova Termal Tesisler’e, kongre turizmi yapmak için talip oldu. Oda, harıl harıl burayı almanın kulis çalışmalarını yapıyor. Öğrendiğimize göre, Başkan Mahmut Özgener işletmeciliği profesyonel bir gruba vermek üzere burada termal ve kongre turizminin yeniden canlandırılması için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlantıya geçildi.
DOĞRU BİR HAMLE OLUR
Ayrıca tıp fakültesi ve hastane kurmaya hazırlanan Ekonomi Üniversitesi’nin termal ve sağlık turizminde elinin güçlendirilmesi hedefleniyor. İzmir Ticaret Odası çizdiği çerçeveye sadık kalırsa, termal ve kongre turizmi için doğru hamle olur. Ama vaatler termal tesisleri alıp bünyeye katmak, hatta burayı ileride salt bir otele dönüştürmekse, aman beyler vazgeçin.
SİYASET ÜSTÜ TUTULMALI
Hele rektörlük binasını buraya taşıyarak, üniversitenin dinlenme tesisi yapmak gibi bir fikir kimsenin aklından geçmemeli. Biz iyiyi düşünüp, iyi çağıralım. Başkan Özgener söylediği gibi kongre ve termal turizme hareket kazandırdığında kente eşsiz bir katkı yapmış olur. Tabii ki böyle bir konuyu kesinlikle siyaset üstü tutmak koşuluyla.”
HEDEF TURİZM OLMALI
Gappi’ye katılmamak mümkün değil. Balçova Termal’in eski parlak günlerine dönmesini, turistlerin gözdesi olmasını kim istemez? Dilerim Gappi’nin umudu, tabii ki termal ve kongre turizmine kazandırılması koşuluyla, gerçekleşir.

 

Haberin Devamı

 
BİR YAKINMA
Adımın siyasi tartışmalara
alet edilmesine üzülüyorum

Haberin Devamı

VE de Dilek Gappi’nin yazısında adı geçen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’den açıklama:
BAŞKANLIKTAN MUTLUYUM
“İzmir Belediye Başkanlığı için hakkımda uzun süredir devam eden spekülasyonların, ismimin siyasi tartışmalara alet edilmesinin beni çok üzdüğünü belirtmek istiyorum. İzmir Ticaret Odası Başkanlığı, kentimizin ve bölgemizin büyük bir teveccüh göstererek beni layık gördüğü, kendim ve odamız adına hedefler koyduğum, devam etmekten büyük bir mutluluk duyduğum bir görev.
BENİM DIŞIMDA GELİŞTİ
Bu önemli göreve konsantre olduğumu, odamızın bütün organlarıyla ve değerli üyeleriyle başlattığımız değişim hamlesine odaklandığımı, ismimin çevresinde yapılan bütün spekülasyonların tamamen benim dışımda geliştiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Haberin Devamı

 
BİR ‘ NE İLGİSİ VAR’ SORUSUNA YANIT
Rahat bırakmak mı
gerekiyor acaba

EFENDİM, “Dilek Gappi’nin yazısıyla Mahmut Özgener’in açıklaması arasında ne bağlantı var” diyenler olacaktır. Gappi’nin yazısında İzmir Ticaret Odası ve Özgener’in önemli bir projesi ya da girişiminden söz ediliyor. Gerçekleşirse, İzmir’e getireceği yararlar tartışılmaz.
ADI SÜREKLİ KULİSLERDE
Ve de Özgener’in açıklaması. Özgener’in adı AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Başkan adayları arasında geçiyor. Daha doğrusu, “En güçlü isim” olarak niteleniyor. Hatta, TBMM’ye sunulan ve oda başkanlarının, yerel seçimde aday olmasını, seçilemezlerse görevlerine dönmelerini öngören yasa önerisinin Özgener için hazırlandığı öne sürüldü. Özgener sonunda dayanamadı ve bir anlamda siyasette olmayacağını vurgulayan açıklamayı yaptı.
BEKLEYELİM GÖRELİM
Gerçekten de kendisini İTO’yla projelerine odaklandığını vurgulayan Özgener’i rahat bırakmak gerekmez mi? İTO’yla İzmir’e getirmek istediği artılar beklenmeli sanki. Haaaa, yine de belediye başkan adayı olur mu bilemem. Siyaset bu, bir günde dengeler değişebilir.

Haberin Devamı

----------------------------------
BİR BUCA ESİNTİSİ

Ressam kadınlardan
köy duvarlarına resim

Balçova Termal eski günlerine döner mi

BUCA Belediyesi’nin halkı lavanta üretimine yönlendirerek yerelde kalkınma modelini hayata geçirdiği Doğancılar Köyü için 16 resim kursiyeri kadın el ele verdi. Çamlıkule Semt Evi’nde eğitim gören Doğancılar’da duvarları resimlerle süsledi. Sanatçı kadınlar, lavantayı ana tema olarak belirledi.

Okumak Bize
İyi Gelecek

BUCA Belediyesi’nin, ‘Okumak bize iyi gelecek’ sloganıyla Şirinyer Pazaryeri girişinde kurduğu Sokak Kütüphanesi yoğun ilgi görüyor. Öykü, roman, masal kitapları gibi tüm yaş gruplarına seslenen eserler bulunan kütüphaneye Bucalılar kitap bağışlayabiliyor, okumak istediklerini de ücretsiz alabiliyor.

Haberin Devamı

BİR ALINTI
Engin Yavuz’dan: Yaşamın sırlarını bilseydin, ölümün sırlarını da çözerdin. (Hayyam)

Yazarın Tüm Yazıları