83 bin kişiye ‘mavi seferberlik’ çağrısı

İZMİR Ticaret Odası’nın (İZTO) bedensel engellilerle ilgili çok önemli bir duyurusunu aktarıyorum: “İZTO, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin (TOFD) 2011 yılında süresiz olarak başlattığı plastik kapak toplama kampanyasına destek veriyor

Haberin Devamı

.
3.5 TONA BİR AKÜLÜ
83 bin üyeden ‘plastik kapak toplanıp bağışlanması ve bir tekerlekli sandalye alımına katkı’ istendi. Kampanyada plastik kapaklar 350 kiloya ulaştığında elle kullanılabilen, 3.5 tona ulaştığında ise akülü tekerlekli sandalye bağışı gerçekleştiriliyor.
TESLİM YERLERİ
Kampanya kapsamında ev ve işyerlerinde biriktirilen plastik şişe, damacana, şampuan, diş macunu, deodorant, yoğurt ve benzeri ambalaj kapaklarının Shell benzin istasyonlarına, MediaMarkt şubelerine ve Sultan Su bayilerine teslim edilmesi isteniyor.
FARKLI DESTEKLER
TOFD bu kapaklarla sonda, hasta bezi, minder gibi medikal malzeme desteği de sağlayabiliyor. Plastik kapakların teslimi sırasında da TOFD’nin 0537 655 52 82 numaralı WhatsApp hattına fotoğraf ve kilogram bilgisi gönderilerek kapakların kayıt altına alınması sağlanabiliyor.”
SÜRPRİZLER OLABİLİR
İZTO üyelerinin kampanyaya büyük ilgi göstereceğine, hatta plastik kapak toplama dışında akülü sandalye alarak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne teslim edeceğine inanıyorum. İZTO yönetimi de sürprizler yapabilir bu konuda. Kolay gelsin!

///
BİR FORMALI MESAJ

Kadına şiddete ‘dur’
demek için ‘vur’

Haberin Devamı

BANA çok sıcak gelen bir haberi görmeyen ve okumayanlar için iletiyorum: “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kadın voleybol takımı yeni sezonda Sultanlar Ligi’nde sahaya, ‘Kadına şiddete dur’ temalı formayla çıkacak. Son olarak Balkan Kupası’nı müzesine götüren ve kentin gurur kaynağı olan ‘Aydın’ın Sultanları’, kadınların olumlu öyküleriyle anılmaları gerektiğine inanıyor. Taraftarların da bu formaya sahip çıkacağını, birlik ve başarıyla şiddete dur diyeceklerini savunuyor.
HER SAYI BİR ZAFER
Başkan Özlem Çerçioğlu da toplumsal sorunların çözümü için cesur ve kararlı olmak gerektiğini savunuyor: “Kadına karşı şiddet bir toplumsal sorunumuzdur. Bunun önüne geçebilmek için özellikle caydırıcı hukuki yaptırımların alınmasını sağlamamız gerekiyor. Ayrıca farkındalık oluşturup şiddet olayı gerçekleşmeden önüne geçmeliyiz. Bunun için de eğitici faaliyetlerin yanı sıra sanat ve sporun gücünü kullanmamız lazım. Bu çerçevede ‘Aydın’ın Sultanları’ formalarında simgesel bir çalışma yaptı. Kentimizin gururu olan oyuncuların aldığı her sayı kadına şiddete karşı alınmış zafer olacaktır.” (Didim’in Gündeminde Neler Var)

///
BİR ÖNEMLİ DUYURU

Didimli kadınlar haydi
kanser taramasına

AYDIN İl Sağlık Müdürlüğü, 18 Ekim-22 Ekim tarihleri arasında Didim’de kadınlara ücretsiz kanser taraması yapılacağını duyurdu. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve aile hekimlerinden randevu alınabileceği bildirildi. İlgili telefon numaraları: 0256 811 23 03 - 0256 813 77 97.
LÜTFEN AKSATMAYIN
Didim Muhtarlar Derneği Başkanı Filiz Atabay Soydemir’in çağrısını iletiyorum: “Belediye karşısındaki ilçe sağlık müdürlüğümüzün bahçesine gelecek TIR içinde tüm kanser tarama testleri ücretsiz olarak tüm kadınlarımıza yapılacaktır. Mamografi cihazı da gelecektir. Lütfen tüm kadınlarımız kontrollerini aksatmasın ve etrafımıza da duyuralım.”

///
BİR SERGİ

Resimlerin geliri
lösemili çocuklara

RESSAM Ayşe Resa Irmak, Behçet Uz Çocuk Vakfı yararına 18 Ekim’de saat 16.00’da sergi açıyor. 35-40 eserin geliri lösemili çocuklar için harcanacak. Adres: Vakano House-Yüzbaşı Şerafettin Sokak No:30 Alsancak (Saint Joseph Lisesi karşısı)

Yazarın Tüm Yazıları