Necdet Doğan

İTÜ kampüsteki engelleri kaldırdı

7 Aralık 2016
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yapılanlar o kadar güzel ki… İzmir Çiğli'deki "Dijital hastane"nin konforunu ve verilen sağlık hizmetlerini okuyunca şaşırmayın... Kastamonu Üniversitesi'nde bir öğretim üyesi güneş enerjisiyle çalışan 'çapa makinesi'ni 3D teknolojisi ile üretti. Buyrun iyi haberlere: 

İstanbul Teknik Üniversitesi

kampüsteki engelleri kaldırdı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ydü. Bazı sorunları bir gün gündeme getirmek yasak savma gibi geliyor bana.

Yazının Devamını Oku

Sağlık alanında Türkiye'den üç iyi haber

4 Aralık 2016
Bugün sağlık konusunda Türkiye'de gerçekleştirilen üç iyi gelişmeyi sizlerle paylaşacağım. Cerrahi müdahalelere "yerli dokunuş..." "Kayısının çekirdeği diş sektörüne girdi" ve "Akciğer kanserine karşı yerli genetik tanı kiti üretildi." Buyrun okuyun.

Cerrahi müdahalelere "yerli dokunuş"

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibi, ameliyatlarda neşter gibi kullanılan ve yurtdışından 30 bin dolara ithal edilen "plazma koter" adlı tıbbi aleti yerli imkânlarla üretmiş.

Prof. Öksüz, AA muhabiri

Yazının Devamını Oku

Öğretmenler Günü'nden kalan iki öğretmen portresi

2 Aralık 2016
Biri İzmir Balçova, diğeri Hakkâri Yüksekova'da. İkisi de İngilizce öğretmeye, hayatları değiştirmeye devam ediyorlar... Sivas'ta Diş Hekimliği Fakültesi, yatılı bölge okulunda okuyan çocukların tedavileri için özel bir çalışma başlattı... Akhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin alkışlanan çalışması.

Öğretmenler Günü’nden kalan iki öğretmen portresi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ajanslardan çok sayıda haber geldi.

Her yıl 24 Kasım’ı, Atatürk’e Meclis tarafından 1928'de ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanının verilişinin yıldönümü nedeniyle kutluyoruz.

Bugün sizlere iki İngilizce öğretmenini tanıtmak istiyorum.

Yazının Devamını Oku

Fenerbahçe'yi yazdım ama maç yazısı değil

27 Kasım 2016
Sakız ağacının, Sakız Adası'nda yetiştiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz... Hatay, Serinyol Orman Fidanlığı'nda bu yıl 6 milyon fidan yetiştiriliyormuş... Marmarabirlik, Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle, "Organik Zeytin Gübresi" üretecekmiş.

"Fenerbahçesi Sakızları Sergisi" ziyarete açıldı

Sakız ağacının, Sakız Adası’nda yetiştiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İstanbul da Fenerbahçe Parkı’nda, çok yakınımda bile varmış. Hem de anıt ağaç, devasa boyutta.

Sakız ağaçlarının varlığını AA muhabiri Hilal Uştuk’un haberinden öğrendim.

Yazının Devamını Oku

Erbaa'daki okullar bir yılda 519 kilogram atık pil toplamayı başardı

23 Kasım 2016
Toplanan atık piller ne yapılıyor...  Antalya'da kuaförler çocuk gelinlerin saçını yapmayacak... Amerika'da üç Türk bilim insanı Nobel Ödülü alan ekonomistin teorisiyle kansere çare arıyor.

Erbaa'daki okullar bir yılda 519 kilogram atık pil toplamayı başardı

Erbaa Belediyesi'nin, atık pil getirene şeker veren müzikli geri dönüşüm kutusu çocukların ilgi odağı olmuş.

Temiz ve yaşanılabilir bir çevre için yapılan her kampanya desteği hak ediyor. Bugün Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen kampanyayı anlatalım.

Atık piller çevre için zararlı. Kesinlikle evsel atıklarla karıştırılmamalı ve çöpe atılmamalı. Atık piller çöpe atıldığı zaman

Yazının Devamını Oku

Gökova'daki tekneler güneş enerjisi ile çalışacak

20 Kasım 2016
Yıllar önce ziyaret ettiğim Hollanda'daki Giethoorn köyüne hayran kalmıştım. İnsan kendisini masal dünyasındaymış gibi hissediyor.

Evlerin arasından geçen kanallarda, elektrikli motorla çalışan teknelerle dolaşmış, orada doğanın kucağında çok güzel saatler geçirmiştim.

Hollandılılar bu güzelliğin sürdürülmesi için büyük emek harcıyordu.

Tekneyle dolaşırken çiçek bahçesi içindeki evleri görüp hayran kalmıştım.

Her yer pırıl pırıldı. İnsanın içi huzur doluyordu.

Yazının Devamını Oku

Sivas'ta nesli tükenen tıbbi aromatik bitkileri köylüler koruyacak

16 Kasım 2016
Sivas'ta yetişen endemik bitkiler için üniversite köylülere toplama dersi verecek... Bilecikliler kurutulmuş kırmızı biber konusunda çok iddialı... Edirne'de Eczacılık Fakültesi'nden iki öğrenci diyabet hastalarının yiyeceklerini satın alırken kullanacakları cep telefonu uygulaması geliştirdi...

Türkiye'de 9 bine yakın tıbbi aromatik ve endemik bitki çeşidi varmış. Bunların yaklaşık bin 500'ü Sivas'ta yetişiyormuş.

Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas'ta yanlış zamanda ve şekilde hasat nedeniyle geleceği tehdit altında olan tıbbi aromatik bitkilerin neslini korumak amacıyla proje başlatmış. Bu kapsamda köylülere eğitim verilecekmiş.

Sivas Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Esra Uçar, AA muhabiri Merve Topuz’a yaptığı açıklamada, Sivas’ta 420 bitkinin endemik olduğunu, ilaç sektöründe ve alternatif tıp alanında kullanılan, sağlığa faydalı bitkiler olduğunu söylemiş. Uçar şöyle devam etmiş:

Yazının Devamını Oku

Türkiye'nin çıkılmayıp, inilen yaylası Muğla'da

13 Kasım 2016
Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsettiği Muğla'nın, Karabağlar Yaylası, bir doğa harikası.

“Yaylaya çıkmak” deyimini bilirim de “Yaylaya inmeyi” yeni öğrendim.

Muğla'nın Karabağlar Yaylası, Türkiye'deki hiçbir yaylaya benzemiyormuş. Alışılmışın dışında olan yaylaya, çıkılmıyor aksine iniliyormuş. Şehre 10 dakika uzaklıktaki yemyeşil yaylaya belediye otobüsleriyle de ulaşım imkânı sağlanıyormuş.

DHA muhabiri Cavit Akgün’ün haberi şöyle:

Yazının Devamını Oku