Bizi toplayın şarkılardan

İlk yıllarında Sezen Aksu’yu taklit ettiği iddia edilen, ancak hızla kendi stilini oturtan Jale, son şarkısı ‘El İnsaf’ ile karşımızda.

Haberin Devamı

70’lerin sonunda müziğe giriş yapan ama ismini 80’lerde duyurabilen Jale, o günlerden bugüne varabilen nadir isimlerden. Ses benzerliği sebebiyle ilk yıllarında Sezen Aksu’yu taklit ettiği söylendi ya da iddia edildi. Böyle bir durum yok değildi ama sanatçı bu dönemini hızlıca arkasında bırakarak kendi stilini oturttu. 80’lerin ikinci yarısında katıldığı Altın Güvercin’lerin birinde seslendirdiği (tesadüfe bakın ki bir Sezen Aksu şarkısıydı) ‘Çok Geç’ ve 80’ler bitmek üzereyken Eurovision Türkiye elemelerinde (Seden Gürel ile birlikte) yarıştığı ‘Bir Fantastik Aşk’, isminin geniş çevrelerce duyulmasını sağladı. Son şarkısı ‘El İnsaf’, çalışkan şarkı yazarlarımızdan Sadettin Dayıoğlu’na ait. Dayıoğlu da tıpkı Jale gibi 60, 70 ve 80’lerin havasını kendi üslubunca günümüze taşıyan ve bunu yaparak, ritmin altında ezilmeye, boğulmaya bırakılmış ‘melodi’ye can veren bir isim. Besteci ve yorumcunun bu yan yana düşüşü, temiz bir şarkının çıkmasına sebep olmuş. Cenk Erdoğan, Berke Can Özcan ve diğer müzisyenlerin katkısıyla da, günümüz popunun sıkıcılığından epeyce uzaklaşmış.
Bizi toplayın şarkılardan
El İnsaf, Jale, Ossi

Su gibi akan şarkılar

‘Aurora’, Alper Tuzcu’nun ‘Between 12 Waters’ın ardından yaptığı ikinci albüm. Başta caz olmak üzere çeşitli tür ve akımların harmanlandığı bir sound deneyen ve geliştiren Tuzcu’ya uluslararası vokalist ve müzisyenler eşlik etmiş. Eşlik edenler arasında, kendisinin de mezunu olduğu Berklee College of Music’ten müzisyenler var. Albüm, zamanımızın ikramiyesi olan dijital platformların büyük kısmında yer alıyor. Su gibi akan şarkılar eşliğinde bir arınma vesilesi.
Bizi toplayın şarkılardan
Aurora, Alper Tuzcu, Palma Records

Haberin Devamı

Dile kolaysa kime kolay
‘90 ve 2000’lerin büyük isimlerinden Mete Özgencil geri döndü; ‘Dile Kolay’ şarkısı Mercan’ın sesiyle çok iyi bir pop ve dans şarkısı olmuş. Sözler ancak Özgencil’in akıl ve mantığından süzülerek çıkabilecek kadar iyi ve farklı. Melodi ve düzenleme sapasağlam. Klip de öyle; hem şarkının ritmi ile uyumlu hem de çok çekici. Mercan ve Özgencil çok yakışmışlar birbirlerine; birlikte yapacakları yeni şarkıların heyecanının, her ikisini de sarıp sarmaladığını umalım.
Bizi toplayın şarkılardan
Dile Kolay, Mercan, Yaşar Kekeva Plakçılık

Haberin Devamı

Yoldan çıkmanın keyfi
Onno Tunç (müzik) ve Leyla Tuna’ya (söz) ait ‘Ben Yoldan Gönüllü Çıktım’ ile 90’larda büyük bir başarı elde etmişti Yeşim Salkım. Çok melodik, sözleri de genelin ve ortalamanın epeyce üstünde bu şarkı şimdi de 90’ların en üretken ve çalışkan isimlerinden Soner Arıca’nın sesinden yeni bir tur atıyor. Arıca her zamanki gibi şarkısını iyi söylüyor. Klip de hem renk hem de mekânlarıyla epeyce dikkat çekici.
Bizi toplayın şarkılardan
Ben Yoldan Gönüllü Çıktım, Soner Arıca, Arıca Müzik

 

 

Yazarın Tüm Yazıları