Kendini arayan adam

1-0, 1-0, 1-0, 1-0… Fenerbahçe böyle böyle kazanıyor. En problemli günleri kazanarak geçen bir takım var neticede. Son maçlarda Fenerbahçe takım savunmasını iyi yapıyor. bundan sonra tempolu ve sonuca gidecek oyun oynamak istiyorsa, De Souza’nın bu oyunda yeri yok.

Haberin Devamı

İlk Yarı:

 

İlk yarıda topa sahip ama temposuz bir F.Bahçe vardı. Sizce bu tespit doğru mu?

 

Doğru. Genel görüntü o. Fakat ben maçtan ziyade ilk 45 dakika başka bir şeye baktım. Baktığım da direk olarak Robin van Persie’ydi. Bu kadar büyük bir isim, bu kadar büyük bir kariyer... Maçı izlerken, onun futbol adına bir şeyler yapıp başarmasını istiyorum. Çalışıyor; çabalıyor ama kim olduğunu, nasıl oynadığını bulamıyor. Belki beklentilerin altında eziliyor. Bir gerçek ki RVP bu değil. Yoksa hakikaten gazetede çıkan Barcelona haberlerinin doğruluk payı mı var? Bu görüntüsünde ya bu söylediklerim ya da aklının karışık olduğu gibi bir çıkarımım var.
Maça gelince 45 dakikanın aşağı yukarı tamamını F.Bahçe baskısı altında geçirdik dersek, yeridir. Maç başladı, taraftar başladı. Fener bastırdı, taraftar bastırdı... Sağdan geliyor, soldan geliyor ama sadece geliyor. Bir tek net pozisyonu yok. Ve dakikalar 45’i gösterirken skorboard da yerinde duruyordu.

 

Haberin Devamı

Aykut Kocaman’ın Konya’sını nasıl buldunuz?

 

Konya baskı altında pas yaparak, top oynayarak çıkmaya çalışıyor ama kabul etmek lazım ki önde çok becerikli oyunculara sahip değiller. Orta sahada çok pas yapıyorlar, bunu yaparken de hata yapıyor. Atak buluyor, deniyorlar da aslında. Ama Fenerbahçe kalesinde ‘Bu pozisyonları nasıl kaçırdım’ diyecekleri bir fırsat da yok. Mücadele edip, oynamaya çalışıyorlar.

 

GÜÇ FARKI

 

Şunu kabul etmek lazım. İki takım arasında bir güç farkı var. İlk 45 dakika değerlendirildiğinde ‘Konya başarısızdır’ diyemeyiz. Ama bunu Fenerbahçe için kullanabiliriz. F.Bahçe pozisyon üretmekte ciddi anlamda sıkıntı yaşadı.

 

F.Bahçe’nin ve Konya’nın ikinci yarı hamleleri ne olmalı?

 

Haberin Devamı

Burada hamleye, denemeye ihtiyacı olan Fenerbahçe. Muhtemelen, üzerine bu kadar kalem oynattığımız Van Persie oyundan alınabilir. Halbuki Nani ve Volkan’dan biri ya da ikisi birden oyuna alınacaksa, Van Persie’ye onlarla birlikte bir şans tanınması lazım. Mehmet Topal’ın yanından 1 kişiyi almak doğru olabilir. Van Persie’yi böyle kanatlarla izlemek lazım. Ama bunu yapar mı Fenerbahçe? Bilemiyorum. Şunu da belirtmek lazım. Şartlar ne olursa olsun, öyle ya da böyle Fenerbahçe büyük ihtimalle kalitesi ve gücüyle oyunu çevirecek diye düşünüyorum.

 

ZAMAN LEHİNE ÇALIŞIYOR

 

İkinci yarı:

 

Galibiyeti Nani ve Volkan’ın oyuna katılmasına bağlayabilir miyiz?

 

Haberin Devamı

Volkan ve Nani’den ziyade Gökhan ve Hasan Ali ön plana çıktı. Muhtemelen ikinci yarıda onlarla devam edileceğini öngörmüştük. Bu ikili girince F.Bahçe’nin kanatları kullanma şansı, önlü arkalı daha fazla oluyor. Alper ve Van Persie’den ziyade Volkan ve Nani’nin daha etkili olduğu bir gerçek. Oyunun kısa özetini yapmak gerekirse, Türkçede bir laf vardır ‘Bu sıcağa kar dayanmaz.’ Karşısında gole gidemeyen bir takım olunca senin pozisyon üretme, oyuna hakim olma şansın artıyor. Futbolda antrenmanda bazen bir çalışma vardır. Sadece pas oyunu üzerine kurulu, hedefi olmayan. Konya’nın dünkü oyunu aşağı yukarı buna benzer bir oyundu. Neticede bir yerde güç, kalite ortaya çıkacaktı. Çıktı da.

 

Haberin Devamı

Eleştirilse de F.Bahçe hala zirvede. Nasıl yorumlamak lazım?

 

1-0, 1-0, 1-0, 1-0... F.Bahçe böyle böyle kazanıyor. Ve zaman da F.Bahçe’nin lehine çalışıyor. En problemli günleri kazanarak geçen bir takım var neticede. Son maçlarda Fenerbahçe takım savunmasını iyi yapıyor. Gol yemiyorlar ama bunun yanında üretmede de zorluk çekiyorlar. Dün için avantajları karşılarında doğru dürüst gol girişimi yapamayan bir takımın oluşuydu. F.Bahçe bundan sonra tempolu ve sonuca gidecek oyun oynamak istiyorsa, De Souza’nın bu oyunda yeri yok.

 

Yazarın Tüm Yazıları