İki Trabzon maçı

Cardozo-Yatabare değişikliği geç yapıldı. Ama yine de geç verilen bu karar, G.Saray’ın ön taraftaki baskısına bir cevaptı ve sonuç verdi.

Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışında sayılı haftalar kalmışken G.Saray’ın ilk yarıdaki durgunluğunu nasıl değerlendirirsiniz?

GALATASARAY düşündüğümün gerisinde bir görüntü verdi. Türkiye Ligi’ni tanımayan biri bu maçı seyretse ve ona sorsalar ‘Hangi takım şampiyonluğa oynuyor’ diye hırsıyla, mücadelesiyle, kazanma arzusuyla ‘Trabzon’ derdi. Galatasaray’ın 8 haftalık süreçte masa üzeri tahminlerine bakınca, iki tane zor haftası gözüküyordu. Bunlardan bir tanesi Trabzon, bir diğeri de 33. haftadaki Beşiktaş maçı. Galatasaray, ilk zorlu sınavda, Trabzon’un 4-1-3-2 dizilişinde çok sıkıntı yaşadı. Kendi kalitesinin uzağında bir ilk yarı oynadı.

PENALTIYA YAKIN GİBİYDİ

Buna karşılık Trabzon sahanın her yerinde, özellikle Galatasaray orta saha ve savunmasının önünde o kadar rahat topla buluştu ki böyle bir maçta bunları görmek enteresan. Oyunun ilk 15 dakikasında kayda değer tek hareket Alex’in ‘Penaltı mı, değil mi’ tartışmasıydı. Bu tartışma penaltıya daha yakın gibi gözüktü. Ama 3 tane hakemin çok yakın olduğu bir pozisyonda buradan net bir şey söylemek zor.

Haberin Devamı

DÖNÜŞLER DAHA KOLAYDIR

Oyunun ikinci yarıda dönme ihtimali nedir?

GALATASARAY’ın ilk yarıdaki en önemli pozisyonu Emre’nin nefis vuruşu ve bu topun direkten dönüşüyle yaşandı. Burak, dönen topa vurdu ama bu bir Burak vuruşu olamadı. Golü atmadan sevinç yaşayacak bir vücut dili vardı. Belki o düşünce içinde böyle bir vuruş yaptı. Kısacası ilk yarı mutlak Trabzonspor üstünlüğü ile geçti. Bazı final paslarının yerini bulamaması ve ya son anda kesilmesi Galatasaray’ın şansıydı. Bu maçlarda dönüşler daha kolay olabilir. Yani ilk yarı izlediğimiz Trabzon’la Galatasaray ikinci yarıda oyun ve netice olarak yer değiştirebilir. Bunun da tayin edicisi Galatasaray olur. Bu görüntüsüyle devam ederse Galatasaray çok zorlanır. İlk yarıda maça ağırlığını koyamayan Galatasaraylılar ikinci yarıda biraz kımıldarsa oyun Galatasaray adına olumlu yana dönebilir.
Tabii bu Trabzon’un iştahı kırılırsa. Galatasaray rakibine çok kolay pas, defans ardına koşu yapma, ceza sahası önünden pas ve şut çekme şansı veriyor. Şampiyonluğa giden bir takımın kalesine rakip, bu kadar rahat gelememeli. Galatasaray sanki bu maçta biraz stres ve baskı hissediyor. Bunu aşarsa ilk yarı sıkıntılarını bertaraf edebilir.

Haberin Devamı

BİZ ANLAMAYIZ, BİZ DİNLEMEYİZ

Dediğiniz gibi ikinci yarı oyun Galatasaray lehine değişti ama skor değişmedi?

GALATASARAY’da ikinci yarı hareketliydi. Futbol enteresan bir oyun. Hamit, Galatasaray’ın en iyilerinden biriydi. Sakatlanıp çıktı. Yerine giren Emre, Galatasaray’ın en etkili oyuncusu oldu. Maçın en etkili şut denemeleri ondan geldi. 3 tane etkili vuruş yaptı, olmadı. Dördüncüsü oldu. Oyuna girişinin hakkını verdi. Esasında Galatasaray’ın oyunu değiştirme nedeni, önde baskı yapmasıydı. Bu çok doğru bir hareketti. Çünkü Trabzonspor’un defans ardına koşu yapacak futbolcuları Yusuf ve Yatabare yedekti. Yusuf uzun bir aradan sonar ilk kez şans buldu. Cardozo-Yatabare değişikliği ise geçti. Deniz ve Cardozo aktif olarak oyunda hiç yoktu. Ama yine de geç verilen bu karar, Galatasaray’ın ön taraftaki baskısına cevaptı ve sonuç verdi. Galatasaray 1-1’e kadar oyunun mutlak hakimiydi. Ama Galatasaray gol yollarında etkili değildi.

BÜYÜK SIKINTI

Haberin Devamı

Şampiyonluk yolunda Galatasaray kazanması halinde büyük bir avantajı olacaktı. Bu maçı kazansaydı şampiyonluğunu ilan etmiş bir takım olarak emine yoluna devam etme şansı vardı. Şimdi sıkıntısı çok büyük. Bir takımda örnek verilecek biri varsa o da Bosingwa’dır ama maçın sonu örnek vermenin çok uzağındaydı. Sonuç olarak ortaya çıkan tablo her iki takım futbolcularının ‘Ne yaparsanız yapın biz anlamayız, biz dinlemeyiz biz buyuz’ tablosunu ortaya koydukları andı. Burada kart çıkacak mı çıkmayacak mı denmez. Çıkarsa makinalı gibi sayması lazım. Oyunun sonu sarı kartlarla papatya bahçesine döndü, Özer’le de ‘kırmızı’ gül karşıtı.

KARTLAR, TRABZONSPOR İÇİN TEHLİKE SİNYALİ

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu’nun zaten kötü görünen orta sahayı Hamit’in sakatlığı sonrasında Emre ile daha da yumuşatması ikinci yarıyı nasıl etkiler?

GALATASARAY’da Hamit’in çıkması orta sahadaki direnci ve top kullanma durumunu olumsuz etkileyebilir. Çünkü çıkıncaya kadar Hamit ve Selçuk G.Saray’ın en çalışkan isimleriydi Burak ise rakiplerine aldırdığı iki kartla belki ilerleyen dönemde Trabzonspor’u zor durumda bırakacak pozisyonların içinde oldu. Keza Mustafa Akbaş’ın da 3. kartı görmesi Trabzon için çok önemli bir tehlikenin sinyalleriydi. Çünkü bu oyuncular 2. karta da çok yakın futbolcular.

Yazarın Tüm Yazıları