Gruplar geldi Türkiye 6 puan kazandı

Haberin Devamı

İLK YARI

Erken golle rahatlayan bir Fenerbahçe vardı. İlk yarıyı nasıl değerlendirirsiniz?
İlk yarının aslında fazla değerlendirilecek bir yanı yok. Bu takım çıktığı zaman da Fenerbahçe için hafifti, ilk maçta da ikinci maçta da hafif. Ama Fenerbahçe zorla, bu takımı ağır göstermeye çalışıyor. Fenerbahçe farklı da kazanabilir. Ama bu kadro, oynadığı futbolla beklentileri karşılamıyor. Fenerbahçe pas yapıyor. Doğru. Ama bu pasların çoğu yan pas. Herkes Fenerbahçe’den daha farklı bir görüntü bekliyor.
Fenerbahçe ile Atromitos’un karşılaşması, ağır sıkletle tüy sıklet boksörlerinin karşılaşması gibi. Bu net. Kısacası devre sonuna kadar hem skor hem de futbol olarak bu rakibi ezmesi lazımdı Fenerbahçe’nin. Ama öyle bir görüntü yok.


Fenerbahçe satılan Sow’u arar mı?
Fenerbahçe’nin topla ve topsuz çabuk iki buçuk tane adamı var. Nani, Caner ve Şener. Bu takıma Ozan mutlaka girecek bu net bir şekilde gözüküyor. Orta sahanın bu yapısıyla devam etmesi mümkün değil. İlerleyen haftalarda Sow’u arar mı Fenerbahçe? Bence mutlaka arar. Çünkü Sow tipinde bir hücumcusu Fenerbahçe’nin yok. Ama o paraya Sow verilir mi? Verilir. Fenerbahçe maçlarını kazanır mı? Kazanır. Ama taraftar beklediği futbolu göremez. Fenerbahçe orta saha ve hücumu daha dinamik, daha tempolu, daha çabuk oynayan futbolcularla kurmazsa kazanır, zorlanır, tat vermez.

Haberin Devamı


OZAN MUTLAKA LAZIM


İkinci yarı futbol keyfi için hangi hamleler yapılmalı?
İlk yarıda bir ara Fernandao’yu alacaktı Pereira. Alper girecekti. Fernandao oyundan çıkmış olsa Van Persie ileri uçta tek başına kalacak. Bu sebeple Alper değil Volkan ilk tercih olabilir. Alper-Nani kanatlarındansa Nani-Volkan kanatları daha doğru olur.
Şu an UEFA listesinde olmasa da Ozan bu kadroya girecek, Diego en etkili pasları atan oyuncu. Bir Mehmet Topal defansif olarak yetiyor ikinci bir Mehmet Topal gerek yok. Skor için değil ama her geçen hafta Fenerbahçe’nin olumlu, rakibi çökerten, baskı kuran bir unsuru olmalı. Yok. Sonuçta bu futbol. Neyin ne olacağını bilemezsin İki sarı kartlı oyuncu var. Kjaer ve Nani. Bu iki ismin de son derece dikkatli olması lazım. Fenerbahçe bu takımı 10 kişi de yener ama Fenerbahçe gibi oynarsa yener. Şu an oyuna hareketlilik getirecek ilk etapta görünen isimler Volkan ve Alper gibi duruyor.

Haberin Devamı


Hakem pas yaptırmıyor!

Hakemi nasıl buldunuz?
Hakem, futbolcular kadar maçın içinde Olduğu bölgede her iki takım da pas yapamıyor. Devamlı topun geçtiği bölgede.


Kalecinin ceza sahasındaki müdahalesi için ne dersiniz?
Hakem o pozisyonu görmese bile, o an on binlerce gözün bir andaki tepkisinin yanlış olamayacağına karar verip kaleciye kırmızı kart göstermesi lazım. Maçın hakemlerinin hepsi birden bu pozisyonu nasıl kaçırır, hayret doğrusu.


İKİNCİ YARI


FİNAL ADAYLARIMDAN BİRİ

Kanatlar Fenerbahçe için turu getirdi diyebilir miyiz?
Fenerbahçe’deki değişiklikler, daha çabuk oynayan, hücum eden, kanatları daha çok kullanan bir görüntüde olmasıydı. Bu hem oyuna hem de skora yansıdı. Rakip kaleci, ilk maçta Fenerbahçe’nin işini ne kadar zorlaştırdıysa bu maçta da o kadar kolaylaştırdı. Maça zaten hakem hatasıyla devam etmişti. Hakem, hataları ikinci yarıda da sürdü. Bana göre Fernandao’nun pozisyonu sarı kart değil net bir penaltıydı. Şunu söylemekte fayda var. Bu Atromitos’un liginde küme düşme şansı bundan sonra UEFA’da ön eleme oynama şansında daha fazla gözüküyor.

Haberin Devamı


Volkan Şen dediğiniz gibi girdi ve fark yarattı.
Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan hem oyunu çabuklaştıran hem de kendilerinin çabuk olduğu futbolu profillerinin sahada daha fazla olmasıydı. Volkan ve Alper bunlardan ikisi. Zamanla Fenerbahçe kadrosu oturmaya başladığında, onların da oyun katkıları artacak.


GRUPLARI GEÇER


Avrupa Ligi için erken projeksiyon yaparsak ne görüyorsunuz?

Sezon başında Fenerbahçe değerlendirmesini yaptığımız zaman Shakhtar maçlarında şunu söylemiştik: “Fenerbahçe, Shakhtar’a elenip Şampiyonlar Ligi’ne gidemezse UEFA Avrupa Ligi’nde finale kadar yolu olabilir.” Süreç Fenerbahçe’nin lehine gelişecek. Yani Fenerbahçe’nin de Beşiktaş’ın da gruplardan çıkacağına, ben kesin gözüyle bakıyorum. Fenerbahçe’nin iki maçta aldığı 6 puan Türkiye futbolu için son derece önemli.

Haberin Devamı


Final olur mu?

Olur. Fenerbahçe’nin yolu belki Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlar tarafından kesilebilir. Ama şu anda benim adaylarımdan bir tanesi.


Yazarın Tüm Yazıları