Beşiktaş’a 15 dakika yetti

İkinci yarı çift forvete dönse de istediğini yapamayan Beşiktaş’ta skoru ancak kaliteli ayaklar değiştirebilirdi ve dün akşam olan da buydu. Golden sonraki 15 dakikada siyah beyazlılar kendini de buldu.

Haberin Devamı

iLK YARI:

Beşiktaş, G.Antep kalesini zorladı ancak Mersin’deki görüntüyü niye veremedi?
Veremez, çünkü karşısındaki Mersin değil. Üretmek isteyen Beşiktaş, bu net. Bazen vasatın üstüne çıkmak istese de kötü zemin de müsade etmiyor. Ama ilk yarıda şu futboldan, hadi futboldan vazgeçtik, gidişatı kabul etmeyip değiştirmek istiyor diyeceğimiz bir isim de, kötü oynuyor diyeceğim bir futbolcu da yok. İzleyenler, geçen hafta Bursa’yı deplasmanda yenen bir takımla şampiyonluğa oynayan bir takımın maçından haliyle daha büyük bir keyif bekliyor.


Gomez istekliydi


Oğuzhan defans önünde, Sosa da oyun kurucuydu. Skor üretilememesinde bunun bir etkisi oldu mu?


Beşiktaş’ın ideale yakın kadrosu bu. İdeale yakın kadrodan bahsederken Sosa’yı anmamak hata olur. Burada zorluk yaşayan Gomez’di. Beck, Tosic ve Rhodolfo da yeni ama onlar biribirine yakın oynadıkları için çok zorluk çekmiyor. Eskilerin içinde yeni olarak tek kalan Gomez. Yani onun işi daha zor. Her şeye rağmen Gomez’i istekli görüyorum. Sosa’nın getirdiği topta istediği gibi dönüş yapsa çok net pozisyondu.

Haberin Devamı


Tosic, Beck’e göre daha fazla topla çıkıyor. İkisi için neler söylersiniz?
Tosic daha aktif ve Beck’ten daha fazla atağa çıktı. Olcay’ın içeri fazla kat ettiğini söyersek bu Tosic’e de çıkış avantajı yaratıyor. Gökhan ise, daha çok çizgiyi kullandı. Beck, Gökhan çıkmıyorsa içeriden zorlamalı. Kimi bek hücum kimi savunmada daha iyi iş yapar. Beck, ikisinde de olmaya çalışan ama defansif aksiyonları daha güçlü biri. Ancak Beşiktaş gibi bir takımda bu kadar çıkması yetersiz. Gomez, tek oynayınca yandan gelecek hava topların etkili olma şansı da azalıyor. İkinci, üçüncü ve dördüncü adamların olmaması hücum zenginliğini ortaya çıkarmıyor. Bu kadar konuşuyoruz ama ilk yarı bunu gerektiren bir futbol oynanmadı. Mecburen detaylara giriyoruz. Beşiktaş’ın oyun yapısı kontraya daha yatkın.


İKİNCİ YARI

Denedi ama olmadı...


Gidişatı değiştirmek için Güneş, 2. yarı ne yapabilir?


Bu görüntüyü izleyen tenik heyetin aklından hemen ilk maçta 3 gol atan Cenk Tosun geçer. Belki 2. yarıya onunla başlar. Oyundan Gomez’i mi, yoksa başkasını; örneğin Sosa’yı mı alır, bilemem. Cenk girecekse, teknik heyet Olcay tercihini de yapıp önde ikiliye de dönebilir. Ama Güneş’in kafasındaki çıkacak ilk isim Sosa’dır. Neticede ligin başında Beşiktaş’ın bir yara daha almaması takım psikolojisi açısından son derece önemli.

Haberin Devamı


Dediğiniz gibi Güneş, çift santrafora döndü 2. yarı...
Döndü ama çok fazla bir şey değişmedi. Beklediği görüntü çıkmadı. Beşiktaş, Gomez-Cenk ikilisini idmanlarda daha önce denedi mi, bilemiyorum. Antep de Beşiktaş’ta hiç değişiklik olmamış gibi devam etti. Maçı şöyle özetleyebiliriz: G.Antep, resmen bir acemiler mangası. 90 dakikada bir kez Beşiktaş kalesine gidebildi. Böyle oynarsan Beşiktaş’a karşı ne kadar dayanabilirsin ki... Gol de yersen, darmadağın olursun. Dün akşam olan buydu. Beşiktaş, Gomez-Cenk birlikteliğinden aradığını bulamadı ve değişikliğe gitti. Gomez’in çıkma kararı golden önce verildi.


Çift forvet zordur


Çift forvet neden iş yapamadı?

Haberin Devamı


Çift forvet oynamak kolay değildir. Uzun süre idmanlarda çalışmayı gerektirir. Beşiktaş onun sıkıntısını yaşadı. Ne geriden, ne kanattan top geldi. Neticede takım oyunu olmasa da kaliteli ayaklar sonucu değiştirebilirdi, o oldu. Antep de bu sezon kaç kez birden fazla gol atar, muamma.


Töre, iyi dönemlerini anımsattı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Geride Töre’ye bu kadar geniş alan bırakırsan sonuncuna katlanırsın. Golden sonra Beşiktaş’ın çıkışları arttı. Oysa penaltıya kadar Beşiktaş’ın pozisyonları yok denecek kadar azdı. Golden sonraki 15 dakika Beşiktaş’ın hem kendini bulması hem 3 puan alması, hanesine yazdığı en büyük artı.

Yazarın Tüm Yazıları