Yelkenler Arkas’la fora

30 Ağustos Zafer Bayramı ’nda başlayıp tam dört heyecanlı güne tanıklık ettiğim şahane ötesi bir organizasyonun içinde buluverdim kendimi hafta sonu.

Haberin Devamı

Sözünü ettiğim oldukça çetin geçen Arkas Aegean Link Regatta 2018 yarışları. Tam bir adrenalin şoklaması! Hani yelkenlilerin rüzgarı arkasına alıp açık denizde masmavi dalgalara bata çıka ve hatta bir o yana bir bu yana yata yata ilerlediği heyecan yüklü yarışlar var ya! İşte tam da o coşkulu anlar Çeşme – Sakız arası parkurdaki o gidiş gelişlerde yaşandı. Kesinlikle muhteşemdi. O kadar hareketli olmanız gerekiyor ki zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Kondisyon kesinlikle şart. Motivasyon olmazsa olmaz. Konsantre; zaten söylememe bile gerek yok. Anlayacağınız disiplini ve eğlenmeyi içinde barındıran tam bir takım çalışması yelken sporu. Muhteşem anlardı gerçekten de. Zaten işin içinde Türkiyemiz’in en eski ve büyük şirketlerinden Arkas ve titizliği varsa, belli ki dünya çapında bir iş çıkacaktı oradan. Aynen de öyle oldu. Ege’nin en mavi, en temiz sularında, rüzgar açısından dünyada yelken ve yat yarışı yapılabilecek en iyi parkurlardan biri sayılan Çeşme – Sakız Adası arasında çetin geçen yarışın tüm adrenalini bedenimizde yaşadık adeta.

 

Haberin Devamı

Yelkende katılımcı rekoru kırıldı

Yelkencilerimiz de bu zorlu yarış için neredeyse Türkiye’nin dört bir yanından gelmişti. Mersin, Ankara, Kuşadası, İzmir, Bodrum, Mersin, Foça ve Urla’dan gelen tam 51 tekne ve 500’e yakın yarışçı… Süper ötesi bir rakam. Sanırım bu kadar çok katılımla bu yılın da ‘katılımcı rekoru’ kırılmış oldu. Bunun en güzel yanı mavilikle çevrili ülkemizde yelken sporunun giderek sevilmesini görmek elbette. Özellikle minik sporcularımızı denizlerde görmek heyecan verici. Bunda tabii ki Arkas - M.A.T. Sailing Team gibi bu işe gönül vermiş şirket ve yelken okullarının katkısı çok ama çok büyük. Türkiye Yelken Federasyonu (TYK) ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü Çeşme Marina (EAYK) tarafından daha önce bir çok kez düzenlenen bu yarışta, IRC 0- 1-2-3-4-5 ve Destek kategorilerinde kupa için mücadeleye edildi.

Yelkenler Arkas’la fora
 

Haberin Devamı

30 Ağustos’ta Sakız’a start aldık

29 Ağustos akşamı Çeşme Marina Yacht Club’ta düzenlenen renkli açılış kokteyli ile başlayan Arkas Aegean Link Regatta’da ilk gün startı çok ama çok heyecanlıydı. Nedeni gayet basit; O sabah 30 Ağustos Zafer Bayramı sabahıydı ve yelkencilerimizle beraber biz diğer katılımcılar da dostluk ve barış için Yunanistan’a doğru, Sakız’a doğru yelken açtık. Çeşme-Sakız UBS Yarışı o anlamda apayrı bir gurur ve onur startıydı bizler için. Ege’nin barışına bir katkı da bizden geldiği için çok ama çok mutluyduk. Bu arada Sakız Adası sakinleri de hayli heyecanlı ve misafirperverdi yelkencilerimize karşı. Bunun en önemli nedenlerinden biri de geçtiğimiz yıllara oranla adayı ziyaret eden Türk konukların üçte bire düşmesi. Böylesi organizasyonları fırsat bilen ada sakinleri de ellerinden gelen güler yüzlülüğü gösteriyor doğal olarak. Çünkü Türkiye’deki bir huzursuzluk Sakız gibi karamıza yakın Yunan Adaları’nda anında hissediliyor. Moral motivasyonlarını ve ceplerini etkiliyor. Sakız’ın limanında 51 yelkenlinin boy göstermesi elbette şahane bir görüntüydü.

Haberin Devamı

4 günde 50 deniz mili yol aldık

Dört gün boyunca toplamda 50 deniz mili yol alındı. Bu arada 1 deniz milinin 1852 metre olduğunu hatırlatayım. E bu kadar yolu katederek heyecan ve rekabetin en keyifli halini tadan 500’e yakın yarışçı Arkas Aegean Link Regatta’nın kapanışında Before Sunset Beach and Resort’teki gecede bir aradaydı. Sahnede de Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars olunca yelken sporunun güzelliği kendisini bir kez daha gösterdi. Evet kazanma hırsı, evet rekabet var ama günün sonunda medenice el sıkışmak da var. İşte çocuklarımızın neden yelkene ve hatta denize uğraş vermesi gerektiği bu yarışlar boyunca gördüğüm manzarada kendisini çok daha iyi hissetirdi. Başta Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas olmak üzere İsviçre merkezli varlık yönetim şirketlerinden UBS’e, teknoloji şirketi Huawei ve medya destekçileri Hürriyet ve Ege Medya’ya ayrı ayrı teşekkür etmek gerek. Ege’nin maviliğinde diğer yelken yarışlarında buluşmak üzere.

Yelkenler Arkas’la fora

 

Yazarın Tüm Yazıları