Rahmi Koç, Ege’ye yelken açtı!

Ege’nin bir dostluk denizi olduğu aşikar. Özellikle yıllardır süregelen gelenekselleşmiş “Ege Yat Rallisi” gibi şahane organizasyonlar da işte bu dostluğu pekiştiriyor.

Haberin Devamı

Rahmi Koç, Ege’ye yelken açtı

Özellikle yazları Yunan Adaları’ndan memleketimize gidiş-gelişler bir hayli yoğun. Sadece gezip görme değil, pazar alışverişlerinin dahi karşı kıyılarda yapılıyor olması ve elbette kültürden sofraya kadar benzerlikler, Ege’yi tam bir dostluk ve barış denizi yapıyor. O nedenle Setur Marinas’ın bu yıl 8. sini düzenlediği “Ege Yat Rallisi” son derece önemli. Ralliye 30 tekne katılıyor. Tekneler geçtiğimiz hafta Bodrum’dan demir aldı. Şu anda da Ege’nin mavi sularında yelken açmayı sürdürüyorlar zaten. Bitiş tarihi ise 5 Ağustos Pazar. Finish mekanıysa Bodrum değil Kaş olacak. Setur Kaş Marina’da sona erecek olan Ralli’de, yelkenciler 31 saatlik seyir ile yaklaşık 190 deniz mili kat etmiş olacaklar. Ha bu arada belirtmeden geçmeyeyim; Ege Yat Rallisi’nin amatör ruhların açık deniz ve filo seyri deneyimi edinmesinde büyük rolü olduğu açık ve net.

 

Haberin Devamı

Rahmi Koç, Ege’ye yelken açtı

RAHMİ KOÇ RALLİNİN ‘KORUYUCU MELEĞİ’
Bu şahane organizasyonda Yunan Adası rotasında: Kos, Kalymnos, Nsyros, Symi, Rodos ve Meis bulunuyor. Teknecilerimiz her bir adada törenlerle karşılanıyor ve yerel yöneticiler tarafından plaketlerle ödüllendiriliyorlar. Kültürel diyalog oluşması açısından ne kadar önemli değil mi? Ve Ege’nin maviliğinde süregelen bu harika deniz rallisi 2000 yılından beri, her iki yılda bir Setur Marinas organizatörlüğünde düzenleniyor. Ve Koç Holding Şeref Başkanı Sayın Rahmi M. Koç bu organizasyonu öylesine sahiplenmiş durumdaki, bütün ayrıntısıyla tek tek ilgileniyor diyebilirim. Öyle ki katılımcıların giyeceği t-shirtlerin renklerinden, üstlerinde yer alan amblem detayına, şapkaların modeline kadar her ince detay… Öylesine seviyor ki Rahmi Koç bu ralliyi bizzat destek vermekten ve hatta katılmaktan da geri kalmıyor. Tam bir baba ya da koruyucu meleklik durumu yani. O nedenle 8. Ege Yat Rallisi’nin Bodrum’da Milta Marina’da gerçekleşen açılış töreninde Sayın Rahmi Koç’un bizzat bulunması kimse için sürpriz değildi. Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Sayın Semahat Arsel’in de katılımı geceye son derece keyif kattı diyebilirim.

 

Haberin Devamı

Rahmi Koç, Ege’ye yelken açtı

RALLİ, TÜRK-YUNAN DOSTLUĞU’NU PEKİŞTİRECEK
Setur Marinaları Genel Müdürü Emre Doruk ‘un katkısı ve ekstra özverisi tartışılmaz. Tam bir deniz adamı Emre Bey. İşini çok severek yaptığı gibi, bu ralliye de çocuğu gözüyle bakıyor. E böyle olunca da son derece başarılı ve keyifli bir iş çıkıyor ortaya. Organizasyonun her anıyla bizzat ilgilenmesi takdir-e şayan. İşin sosyal ve kültürel boyutu bir yana, Türk Turizmi ’ne sağlanan katkı da son derece önem arz etmekte. Ege Yat Rallisi Ralli Komodoru ise efsane isim Necati Zincirkıran. Bu tecrübeli isim, amatör ruhların açık deniz ve filo seyri deneyimi edinmesinde büyük rolü bulunduğunu belirtiyor. Bu ralliler sayesinde denizcilerimiz, yatçılarımız büyük cesaret kazanıp, açık denizlerde güvenlik altında seyir olanağını da öğreniyorlar. İşte bu açıdan bakılınca bile denizcilerimiz için bu rallilerin ne kadar önemli olduğu görülmekte. O nedenledir ki, 8. Ege Yat Rallisi destekçi markaların da gücüyle, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmenin yanı sıra deniz severleri buluşturuyor ve amatör yatçılığın gelişmesine de katkı sağlıyor. İşte bu yüzden böylesi organizasyonlar son derece önemli.

 

Haberin Devamı

Rahmi Koç, Ege’ye yelken açtı

DEVLET, ÖZEL SEKTÖR ELELE
Ayrıca başka açılardan bakarsak mesela marina sayımızın artması ile birlikte, marinaların da kendi içerisinde “mega yat marinası / charter marinası / kışlama marinası” gibi sınıflara ayrılması ve böylelikle tüketici beklentilerine daha iyi cevap verebilecek modellerin uygulanması da mümkün olabiliyor. Hatta ekonominin gelişmesi ve buna paralel olarak satın alma gücünün ve doğal olarak talebin artması ile birlikte, Avrupa’da bazı marinalarda uygulanmakta olan “uzun süreli bağlama yeri kiralama” modelleri gündeme gelebilir. Bu da yerleşik yatırım ve işletmecilik anlayışında değişiklikler yaratabilecek. Devletle özel sektörün ortak çalışabilmesi son derece mühim. Denizlerimizden daha çok faydalanmak ve gelir elde edebilmek dileğiyle…

Yazarın Tüm Yazıları