İstanbul Yeni Havalimanı sektörü coşturacak

Türkiye’de malumunuz üzere son dönemde havacılık çok daha fazla önem kazandı.Nedeni belli: İstanbul Yeni Havalimanı. THY’nin dünyanın en iyi havayolu şirketlerinden biri olarak kabul edilmesi, Yeni İstanbul Havalimanı’nın daha fazla işlerlik kazanması, gözlerin de yeniden havacılık sektörünü çevrilmesini sağladı doğal olarak.

Haberin Devamı

İşte tam bu noktada sektör meslekleri de ön plana çıkmaya başladı. En önemlisi de pilotluk. Aslında her zaman hem Türkiye’de hem de dünyada pilotluk en prestijli ve en çok gelir getiren mesleklerden biri. Bununla beraber Türkiye için sektördeki gelişmeler ve sunduğu imkanlar, pilotluk mesleğini her zamankinden de cazip hale getirdi. Yeni havalimanının beraberinde filo sayısında yapılan artışlar, pilot ihtiyacını daha da gün yüzüne çıkardı. Mesela her yıl dünyada 20 bin, Türkiye’de ise en az 750-1000 pilota ihtiyaç duyuluyor. Bu rakam, ülkemizde daha fazlalaşacak. 

PİLOTLUK NEDEN REVAÇTA?

Pilot dostlarımızın kazancında gözümüz yok elbette zira gerçekten yoğun çalışıyorlar. Ancak pilot olabilmek de hiç kolay değil. Bu ücretlere karşın pilot açığının olmasının temel nedenlerinden biri de eğitiminin oldukça pahalı olması. Her ne kadar sektördeki açığı gidermek için pilotluk eğitimi veren üniversite ve kurum sayısı hızla çoğalsa da eğitimlerin ücretlerini ödeyebilmek  hiç kolay değil. Bu sebeple de pilotluk eğitimi için başvuran sayısı, sektördeki açığı karşılamaya yetmeyebiliyor. Fakat, pilotluk hayali kuranlar ama eğitim için bu yüklü ücretleri ödemeye durumları olmayanlar için zaman zaman önemli fırsatlar doğabiliyor. Bu fırsatlardan biri de bu sene yaşanacak. Hatta İstanbul’da uçuş tutkunlarının ayağına gelecek. En son 2013’te gerçekleştirilen Red Bull Uçuş Günü, 30 Haziran’da yeniden İstanbul’da, Caddebostan Sahili’nde gerçekleştirilecek. Bunun pilotluk mesleği ile ne alakası var demeyin. Dört kişiden oluşan, en yaratıcı el yapımı uçuş araçları ile 6 metrelik rampadan suya atlayıp jüriyi etkilemeyi başaran ve birinci olan takım, temel pilotluk eğitimi ödülünün sahibi olacak. Böylece pilotluk yolunda ilk adımın mali külfeti de ortadan kalkmış olacak. Organizasyonun şampiyonu kendi hayaline yaklaşırken sektör de ihtiyacını karşılayabilecek kişiye de kapılarını açacak da bu vesileyle İstanbul ‘umuzun Yeni Havalimanı bir kez daha hayırlı uğurlu olsun diyelim.Eminim ki memleketin gururu Türk Hava Yolları da yeni limanla beraber coştukça coşacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL'UN ‘MODERN' YÜZÜ

Haberin Devamı

Hani denir ya hep, “Nerede o eski Beyoğlu" diye, işte geçenlerde eski Beyoğlu'nu aradım şöyle bir turlarken.Gençliğimin Beyoğlu ‘sunu...Bu bahar mevsiminde, hele ki sabahın ilk ışığında  muhteşem ara sokakları yeni yeni uyanırken caddenin, güzelliklerini anlatmaya kelimeler yetmez. Beyoğlu nasıl canlanır,eski sanat dolu günlerine döner mi dönmez mi bilemem ama İstanbul’un ve hatta Türkiye'nin en önemli eserlerinden İstanbul Modern ‘in geçici de olsa burada olması Beyoğlu için çok büyük şans. Galataport'taki yeni mekanına taşınmak için gün sayıyor malumunuz. Ziyaretim sırasında miniklerin müzeyi kuşattığını görmek mutluluk vericiydi. İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen müze kurtları yaşamlarında unutulmaz anlar yaşıyorlar bu ziyaretlerle. Bu arada İstanbul Modern’deki, “İplikten Çözülenler: Tekstilde Küresel Anlatılar” başlıklı yeni sergiyi görmenizi tavsiye ederim. Tekstil malzemelerini yapıtlarında sanatsal ifade aracı olarak kullanan 25 uluslararası sanatçının nesne, resim, yerleştirme, arşiv malzemesi ve videolardan oluşan çalışmaları görülmeye değer. Sergi, Almanya’nın köklü sanat kurumu Uluslararası İlişkiler Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun unutulmaya yüz tutan yazmacılık geleneğini canlandırıp tekrar hayata geçirme hikâyesinden Burhan Doğançay’ın Aubusson halı dokuma atölyelerinde gerçekleştirdiği duvar halılarına kadar birçok farklı hikâyeyi bir araya getiriyor. Yani demem o ki bu aralar ne yapıp edin,yolunuzu Beyoğlu’na düşürün.

Yazarın Tüm Yazıları