Yoksa COVID-19 şaka mı geliyor size?

Okurlarımızdan Doktor Y. B., biraz kızgın ve biraz da üzgün. E-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Yoksa COVID-19 şaka mı geliyor size

“Millet Bahçesi’nde turlayan vatandaşların çoğu panayır yeri havasında! Gazetelerde, televizyonlarda, sosyal paylaşım sitelerinde, radyolarda, minare megafonlarında kısacası akla gelen her ortamda COVID-19 virüsünün öldürücü özelliğine dikkat çekiliyor.

Yoksa COVID-19 şaka mı geliyor size

Deniliyor ki: ‘Maske takın, hijyen kurallarını ihmal etmeyin, SOSYAL MESAFE KURALLARINA uyun’ Ancak Millet Bahçesi’ndeki sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığını görünce emeklerimizin boşa gidiyor olmasıyla alakalı olarak derinden yara aldığımı belirtmek istiyorum. Milletin Bahçesi’nde bari millete saygısızlık etmeyin. Yoksa COVID-19 şaka mı geliyor size?” Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın dikkatlerine. Millet Bahçesi kural tanımazların saldırısına uğramış…

Haberin Devamı

Başkanlık konutu ve kaldırım parkı sorunu

Yoksa COVID-19 şaka mı geliyor size

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi ekonomi uzmanı Tarık Kızıl, bakınız ne diyor: “Fotoğrafımda gördüğünüz saygısız parklanmanın adresi Çekirge Caddesi üzerindedir. Ayrıca Başkan Alinur Aktaş’ın resmi konutuna da 20 metre mesafededir! Gördüğünüz gibi kaldırımı kullanmayalım diye her türlü manevra sağlanmış! İşin güzel yanı bu manzaradan kaldırım boyunca 7 tane var. Üstelik her gün… Bazen bu sayı 10’u da geçiyor ama 5’in altına hiç inmiyor çok şükür! Başkan seçim öncesi “Kentin trafik sorununu çözeceğim” demişti. Başkanlık konutunun önünden başlayan kaldırım 7/24 ücretsiz otopark gibi ve bu sorun dahi çözülmüyorsa; yorum yok! Saygıyla…”

Oldu mu şimdi bu?

Yoksa COVID-19 şaka mı geliyor size

Haberin Devamı

Okurlarımızdan Ferda Dalmaz: “Oldu mu şimdi bu?” diyor. İşte o e-postanın özeti: “Bir davanın şahidi olarak adliye binasına (Bölge Adliye Binası Ek Hizmet Binası BUTTİM İş Merkezi mevki) gitmiştim. Asfalt otoparkı tercih ettim etmesine de orası adliye personeline aitmiş! Bizim kısmetimize topraklı ve mucurlu otopark düşüyormuş! Oldu mu şimdi bu?” Ferda Dalmaz, valla ne desem bilemedim. Ben anlamam!

Burada böyleyse gerek var mı fazla söze?

Yoksa COVID-19 şaka mı geliyor size

Esnaf okurumuz Erdal N., haklı şikayetini şöyle dile getiriyor: “Atatürk Caddesi ile Ünlü Cadde’nin kesişim noktasındaki asfaltın zemini yıllardır bizleri günaha koyuyor! Aracı olanlar ayrı isyanda, yayalarsa ayrı feryatta! Zemindeki bozuk alanın düzeltilmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Yok, sonra başkanlardan açıklama: “falan yola on binlerce ton asfalt attık, yolları onardık…” Şaka yapmayı amma da çok seviyormuşsunuz meğerse! Burası kentin kalbi olan cadde… Burada böyleyse gerek var mı fazla söze?” Mevzu derin! Caddenin 50 metre ötesi Osmangazi Belediyesi’nin, sorunlu alan Yıldırım Belediyesi’nin, sorunun giderileceği alan Büyükşehir Belediyesi’nin tekelinde. Bakalım ne olacak... Bekleyip görelim!

Haberin Devamı

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Osmangazi Belediyesi, BU MANZARA DA STRES Mİ ATILIR başlıklı yazımı ele almış ve bana şu mesajı göndermiş: Yayımınızdaki bahsi geçen konu Temizlik İşleri Müdürlüğüne iletilmiştir. Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan çöpler Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafınca toplanmıştır. Bilgilerinize sunarız. Osmangazi Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü.”
Şahit fotoğraflarınız için de ayrıca teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi.

Yazarın Tüm Yazıları