Yine yanlış anlaşıldık!

10 Ekim 2020 tarihli Hürriyet Bursa ekindeki köşemde kaleme aldığım trajikomik konumda; TAŞ KUMBARASI İSTİYORUZ! başlıklı yazımda; Zübeyde Hanım Caddesi’nde kaldırım çalışmalarından artan kilitli taşları konu etmiştim.

Haberin Devamı

 

Yine yanlış anlaşıldık
Yine yanlış anlaşıldık
Bursa Anadolu Lisesi önündeki ‘giysi kumbarasının’ önüne istiflenen taşlar için de “Taş kumbarası koysanız diyorum... Daha iyi gider.’ Demiştim.
Bu konuşu o gündür bugündür takip ediyordum. Geçen ay… Oradaki giysi kumbarasının kaldırılarak taşların öksüz ve yetim bırakıldığını gördüm! Takip edilir olmak anlamında bu çok başarılı bir olay! Ancak giysi kumbarasının kaldırın demedim ki… Sadece bir de taş kumbarası getirin demek istemiştim. Bu esnada o giysi kumbarasını kaldırma amacınız taş kumbarasına yer açmak içinse; ön yargımdan dolayı özür dilerim! Neyse; şu taş kumbarasını bir an evvel getirin. Kış geldi. Üşümesin o taşlar! Velhasıl yine yanlış anlaşıldık. Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi; taş kumbarasını bekliyoruz lütfen.!

Haberin Devamı

ŞAKA MI YAPIYORSUNUZ? ZEKÂMIZI MI TEST EDİYORSUNUZ?

Yine yanlış anlaşıldık
Yine yanlış anlaşıldık
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi iş insanı Mehmet Kayın’ın: “Şaka mı yapıyorsunuz, zekâmızı mı test ediyorsunuz?” Sorusuna cevap aradığı e-postasını özetimle aktarıyorum: “Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı’nın en hareketli ve görme engelli vatandaşlarımızın kullanacağı özel taşlı alanla da (YALAN TAŞLARI) desteklenen kaldırım bir vatandaş tarafınca panel çit ile kapatıldı. Bu yetmemiş gibi çitin üst kısmı filmlerde izlediğim Nazi kampında kullanılan paslanmaz jiletli telle desteklendi. Aylar oldu bu böyledir. Yetkililerin de umuru değildir. Şahsım olarak benim zekâmda bir sorun yok. Şakaysa da bu, benim şaka anlayışıma pek uygun değil. Kıymetli yetkililere saygılarımı sunarım!”
Yıldırım Belediyesi... Hiç mi görmezsiniz bunu?

ONKOLOLOJİ HASTANESİ İSTEMİYORUZ!

Yine yanlış anlaşıldık
Okurlarımızdan Azra Bade, çok önemli bir sorunu dile getirmiş. Buyurun hep birlikte okuyalım. Umarım yetkililer de okur! “Büyükşehir Belediyesi Nilüfer ilçesi Yolçatı Köyü (Çevre Yolu yanı) üzerinden akan derenin suyu lacivertle siyah arasında bir renk tonuna sahiptir! Bu derenin suyuyla tarım arazileri sulanıyor. Suyun rengi güzel! Berrak renkli suya nazaran böylesi daha hoş! Sakın müdahale etmeyin. Fakat her ilçeye ilave onkoloji hastanesi inşa edin. Hem de acilen!”
Nilüfer Kaymakamı Avni Oral’ın ve Belediye Başkanı Turgay Erdem’in dikkatlerine…

Haberin Devamı

2021 MODEL RAMPA NAZARA GELDİ!

Yine yanlış anlaşıldık
Yine yanlış anlaşıldık
Okurlarımızdan Oya Özbilge: “Nazara geldi!” diyor ve: “Muhammet Bey, ‘2021 model engelli rampası’ başlığınızla yayımlamış olduğunuz (10 Aralık 2020 tarihli) şikâyetim yayımınızdan sonra nazara geldi! Yine ilgili yetkililerin döktükleri rampa nazar kurşunuyla çatır çatır çatladı. Bilginiz olsun!”
Nazar haktır Oya Özbilge. Kem gözler gitmiş, isabet olmuş. Geçmiş olsun!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Yine yanlış anlaşıldık
Yine yanlış anlaşıldık
BİSİKLET YOLUNDA UÇMA İMKÂNI başlıklı yayımımızdan sonra (Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi 2. İmece Sokak Nilvak Nilüfer Kreş ve Gündüz Bakım Evi önü) uçma imkânının ortadan kaldırılmış olduğunun gördüm. Malum, uçmak biz insanoğlunun fıtratına ters...
Doğru bir iş sergilenmiş. Yetkililere teşekkür ediyorum!

Yazarın Tüm Yazıları